Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (464)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jo, kurva jo!!! Je tam sice pár hluchých míst, obzvlášť s ostatními postavami, ale jinak je to kurevská jízda. Dítě oproti jiným obdobným filmům není protivné a Santa... To je ten pravej Satan Klaus někde tam venku. David Harbour je perfektní a je vidět, že si to užívá. Scénář je přiměřeně drsný a zároveň zábavný. Jediné, co mi trochu vadilo, byl John Leguizamo. Prostě ho nemám zařazeného mezi záporáky a i když se snaží, tak je až moc někdy ukecanej a spíš otravnej. Ale jinak se těším na druhej díl a doufám, že to borci nezprasí, protože nejen že to byla jízda, ale navíc má ten film i zkurvenou vánoční atmosféru... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

David Harbour je polovina filmu. Dobrácký Santa Claus s kořeny krutopřísného Vikinga mu byl napsaný na tělo. Míchání motivů Die Hard a Home Alone, které jsou v Americe vánočními kultovními klasikami, je správnou cestou do jejich společnosti v jinakším žánrovém obleku. Wirkolovi se to málem podařilo - vánoční klišé kombinuje s novými nápady, členové rodiny v ohrožení nejsou žádné klišé a dějově mu vyprávění odsýpá. Jen škoda že proti Harbourovi nestaví adekvátně zajímavé záporáky, ke kterým bychom přechovávali větší respekt. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak Smrtonosná past dostala svýho vánočního krutýho brášku, ne že by se první dvě pasti neodehrávali na vánoce, ale tady MClana nahradil přímo Santa což je adekvátní náhrada, taky chlastá, taky je nasranej na celej svět a když se nasere, tak pro samé mrtvolky není kam flusnout. Film má klasický houpačkový vývoj, kdy někdy je velezábava začátek zábavná super pecka - nuda- santa se rozakční- nuda- santa se rozačkní- malé dítě předvede epizodu samo na půdě - nuda - santa se doakční z toho je jasný, že klíčový je postava Santy, pokud je pozornost zaměřena na někoho jiného. vyjma půdní epizody zábavnost jde prudce dolu. Ovšem i když jsem měl tak trochu santa die hard dejavu docela jsem se bavil a to u filmů, kde hlavní postavou je santa opravdu nebývá moc často zvykem. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskrývaná vykrádačka všemožných vánočních filmů a hlavně absolutně nefunkční slepenec. Ultimátní a zcela zbytečně vzniknuvší píčovina, kde nefunguje žádná z její částí. Sral mě totálně debilní homor i akční pasáže, které byly jedna jako druhá přes kopírák. Za vyloženě ubohý poté považuji samotnou nosnou dějovou linku, kdy jsem musel během sledování snímek několikrát zapauzovat a nablít si do tácu s vánočním cukrovím. Těch 5 zdejších uvedených žánrů je snad nějaký vánoční výsměch. Snad jen zařazení mezi "akční" zde má své opodstatnění. Zbytek je na hony vzdálený realitě. [5 %] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toľko chvály na tak primitívny film som už dlho nepočul. Drsná akcia, super akčné scény a súboje, všetko sa tvári strašne vážne... No až na to, že ten vlasatý a bradatý alfasamec priletel na rozprávkovom vianočnom voze so sobím záprahom... Skĺbiť rozprávkovú postavu s vážnou akciou plnej krvi a scénami plných vulgarizmov to chce asi totálnu scenáristickú bezradnosť alebo ja neviem. Celý film som mal zmiešané pocity. Celý čas Santa s niekým bojuje, celý od krvi...Mám sa o neho báť? Nie, je to predsa Santa, ktorý na záver zase pekne odletí do psej matere, tak prečo tak vážne? Komédia? Myslím, že som sa ani raz nezasmial, skôr ma oblievali pocity trápnosti. Celkovo nezmyselný mix žánrov, ktorý len ťažko môže fungovať, teda aspoň u mňa nie. 40%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)
  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)

Související novinky

Reklama

Reklama