Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (470)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kulky v kulkách, perníčky... křupající kostičky." Welcome to your worst Christmas ever! Letošní sníh není mrtvý (ten mám nejradši), je živý až až, skotačivý a rozverně morbidní. Ideální film pro Štědrý podvečer, k nastolení té pravé vánoční pohody aneb Šílenou noc si užijete nejlépe v rodinném disfunkčním kruhu, ale klidně i Sám doma. Hodné děti si užijí představu "přímé linky na Ježíška" (hřebíček do rakve České pošty), ty zlobivé si můžou za odměnu hrát, například s kuličkami, obřím louskáčkem a sociopatickým Krampusem. A zapojí se všichni, nesnášející se sourozenci, babička diktátor s nevymáchanou hubou i nastávající zeťák typu van Damme, řečený "V Asii jsem někdo!", se svými kopy a včasným útěkem z bláta do louže. Vánoční KVÍZOVÉ OKÉNKO: [-] Nejkrásnější Vánoce jsou: A) V rodinném jízlivém kruhu. B) Když se rozsvítí stromeček, střelbou. C) Když se rozsvítí vánoční hvězda, v oční bulvě lupiče. [-] Samozřejmě že C) je správně, ovšem toho smradu... Tím jsem hodil dojmy na papír, jak Santa šavli z letících saní a teď už mě omluvte, jdu do koupelny. Děti daly kaprovi jméno Psychor a já ho musím bacit paličkou. Oprava, Santovou palicí. Čtyřikrát! [ČSFD projekce v Plzni, 7.12.] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak Smrtonosná past dostala svýho vánočního krutýho brášku, ne že by se první dvě pasti neodehrávali na vánoce, ale tady MClana nahradil přímo Santa což je adekvátní náhrada, taky chlastá, taky je nasranej na celej svět a když se nasere, tak pro samé mrtvolky není kam flusnout. Film má klasický houpačkový vývoj, kdy někdy je velezábava začátek zábavná super pecka - nuda- santa se rozakční- nuda- santa se rozačkní- malé dítě předvede epizodu samo na půdě - nuda - santa se doakční z toho je jasný, že klíčový je postava Santy, pokud je pozornost zaměřena na někoho jiného. vyjma půdní epizody zábavnost jde prudce dolu. Ovšem i když jsem měl tak trochu santa die hard dejavu docela jsem se bavil a to u filmů, kde hlavní postavou je santa opravdu nebývá moc často zvykem. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Jako naprostý úlet mi přišly nekonečný dialogy mezi malou holkou a Santou Clausem o opravdovosti Vánoc a rodinných hodnotách, které beze zbytku zní jako z libovolné Rated G rodinné vánoční komedie, kde malé děcko pošplouchne rozhádané příbuzné k vzájemnému souznění. A zatímco pak probíhaly ty sice tabulkově kvalitní, ale já nevim už nějak mi přijde, že ty Leitchoviny jedou nějak na kolovrátek, o tý příšerný digitální krvi nemluvě, akční scény, tak jsem přemýšlel, jestli je to fakt tak rozbořený anebo pro tohle existuje nějaká cílová skupina. Považme, že tohle je námětem, provedením a charaktery takřka všech postav vlastně rodinná podívaná typu 3 Ninjas či podobný bazmeky s komicky neschopnými teroristy a konstantou v pevných rodinných poutech. Ale tahle blbina je přitom oficiálně nepřístupná. Zároveň je zde opravdu jedinečně trapný humor postavený na infantilním pitvoření. Děsí mě, jaká je tedy množina lidí, kterým tenhle film může přijít originální/vtipný/odvážný, nedejbože dojemný. Taková množina nemůže mít už regulérně jakýkoli vztah s realitou a to ani tou filmovou, protože zde nenajdeme nic víc než jen hůře zpracovaná klišé odjinud. A s nějakýma vědomýma odkazama na Die Hard mi to může jenom lízat podrážky, protože všechno důležitý jsem již viděl. A vy se proboha dejte dohromady. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když Santa McClane při nadělování dárků uvízne v domě, kde banda lupičů drží jako rukojmí bandu zpovykaných pracháčů a jednu holčičku, která sice na jeho seznamu figuruje v kolonce hodných, ale nemá problém vyrobit pasti mnohem brutálnější než Kevin, je naděje, že nastanou Vánoce krvavé a veselé. A taky že ano. Tenhle mix Smrtonosné pasti, Sám doma a klasického vánočního santaclausovského příběhu, nabízí nejen špetku vánoční nálady, ale především zábavně brutální vybíjenou, ve které se smrtící zbraní může stát nejen vánoční hvězda, ale třeba i cukrová tyčinka. Což je v záplavě těch vánočních cukrkandlů příjemně osvěžující. A David Harbour jako naštvaný Santa nemá chybu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Filmový nadšenec Tommy Wirkola už párkrát dokázal, že mu ujeté blbiny jdou. Do centra dění teď postavil vyhořelého Santa Clause, který se nevědomky ocitne uprostřed přepadení luxusní rezidence bohaté rodiny, která v sejfu ukrývá hodně zlaťáků. Děcka jsou podle něj rozmazlení spratkové, stejně konzumní jako jejich rodiče, kteří jen dychtí po větších a dražších dárcích. Tenhle Santa navíc nadává, chlastá, lamentuje nad současným světem a přemýšlí, že se na to celé jednou provždy vykašle. Jenže pak narazí na dívenku, jejíž rodiče prožívají krizi a která kouzlu Vánoc skutečně věří. Ovšem zrovna je ve společnosti cynických příbuzných a prachaté babičky, po které jde banda zlodějů – a zabijáků. Mohl zmizet komínem stejně rychle, jako se do honosného sídla dostal. On však raději sáhne po bouracím kladivu. Holt frustrovaného Santu není radno naštvávat. Velká škoda, že je to celé až příliš hloupé a přepálené. Tempo se několikrát výrazně zasekne, většinou proto, že jej brzdí proslovy na téma Vánoc a rodinných hodnot. Když vynechám dvě tři figury, samozřejmě včetně Davida Harboura, tak vesměs všechny postavy jsou otravné karikatury. A divákovi je absolutně jedno, zda to koupí ten nebo tamten. Přitom natočit variaci na Smrtonosnou past a udělat akčního bijce z vousatého tlusťocha není vůbec špatný nápad. Wirkola ovšem míchá skutečný černý humor jen velmi pozvolna, dialogy i některé scény se táhnou, moc zábavy se nedočkáme. Násilí je dost, nápaditých scén ale zase tolik ne, extrémnost Wirkolovy (ryze norské) Cesty za smířením se nekoná. Bohužel... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Reklama

Reklama