Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (65)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ok chápu. Tohle není životopisné dílo, ale jeho parodie, stejně jako Yankovic parodoval různé písničky. Kéž by ale bylo vtipné. Nebýt Daniela Radcliffa, tak není vůbec o co stát. Ostatní postavy slouží pouze jako křoví bez přidané hodnoty. Zasmál jsem se všehovšudy jednou. Co považuji za největší fail celého filmu je fakt, že mi vůbec nevysvětlil, proč se Al jmenuje zrovna Weird. Co ho dělá tak divným? Poslední půl hodina je obrazným hřebíkem do rakve. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Film stejně divnej, naivní, trapnej, šílenej, debilní a parodickej jak songy Ala Yankovica, akordeonového fetišisty a předchůdce Těžkýho pokondru – a v tom přeci jen tkví to podivný kouzlo, protože přesně takhle si Podivný Al Yankovic odjakživa představoval film o sobě. V rámci hudebních biopiců by šlo o průměr, jenže tenhle bizárek je nefalšovanou parodií na tenhle subžánr, takže většina příběhu je čistě fiktivní pohádka. Ne každýmu tenhle koncept však sedne.... Daniel Radcliffe jako vždy skvělej; ten týpek je herecká extratřída, müluju ho. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Weird: The Al Yankovic Story je skutečně nevyzpytatelný jako Al Yankovic a tím je neskutečně přitažlivý.  Tahle fiktivní a za vlasy přitažená pouť Yankovice sází nejen na bravurní podání Daniela Radcliffea, ale především střelenou podívanou, která si z hudebních biopiců spíše utahuje. Bylo by zajímavé vidět na Yankovice odtažitější pohled či alespoň snahu o nějaký psychologický rozbor, Yankovic si ovšem nejspíš očividně napsal film dle svých představ a výsledkem je podivnost v tom nejlepším smyslu..... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Rychle odsýpající, směšné. Není to životopisný film, jaký byste očekávali. Hrdinův vztah s Madonnou posílá film do 4. cenové skupiny. Film se snaží o smích, ale není nic na čem by stál. Oslava hrdiny a jeho práce. Hraná parodie na jeho život. Žánr "feel good" životní příběh.  Zpěváka tedy vůbec neznám. Jeho postava je dychtivá, arogantní a sebejistá. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Yankovica mám celkom rád, počúval som ho ako dieťa, no po rokoch som si na neho spomenul prostredníctvom tohto "životopisného" filmu. Celkom som sa tešil, že sa dozviem o živote tejto cover-parody legendy niečo viac, ale napokon je táto anti-autobiografia totálny úlet, rovnako ako Alove texty a prístup k hudbe. Áno, človek sa pri sledovaní tohto filmu zabavil, ale ja by som skôr uvítal niečo, čo nebude pôsobiť takýmto beletrizovaným alter štýlom. Inak, Daniel "Harry" Radcliffe sa celkom fajn vymanil zo svojej detskej role. A celkom pobavila aj Evan Rachel Wood v úlohe Madonny. Satira ako sa patrí! Ako úlet to bolo celkovo výborné, ale aj tak som dúfal v niečo iné... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (69)

  • V záverečných titulkoch pesnička "Now You Know" bliká žltou farbou, zatiaľ čo Weird Al Yankovic spieva o dĺžke záverečných titulkov a tom, že film si zaslúži Oscara. (Pat.Ko)
  • Tiny Tim je zobrazený, ako hrá na ukulele pravou rukou. V skutočnosti bol ľavák a na ukulele hrával tak, ako mu to bolo prirodzené. (Pat.Ko)
  • V závěru filmu, když 'Weird Al' Yankovic (Daniel Radcliffe) přebírá hudební ocenění, je v záběru na publikum vidět hudební agent Tony Scotti ('Weird Al' Yankovic) s doprovodem. Jedná se o skutečnou manželku 'Weird Al' Yankovica, Suzanne Yankovic. (VelkejViktor)

Související novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama