Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (572)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No zrozená z ohně bejt může, ale ještě by bylo fajn, kdyby jí někdo řekl, že divák není zrozen k nudě. Těšil jsem se na Sofia Boutellu, která umí být rajc, ale tady aby jeden pohledal a to je ještě to lepší na filmu. Samotný děj, plný výbůchů  "jsme netflix máme na to" na efekt a to radši nemluvím o zpomalovačkách, při těch jsem cítil vysloveně trapně. No jo no, tak Zack je o pár milionku dolarů bohatší a já o pár hodin života chudší, takový už je život filmového fanouška- hledání filmových klenotů znamená pochod mezi sračkama. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mne ani nevadí priamočiarosť a predvídateľnosť. Hoci by som v tomto prípade ocenil, kebyže sa to neberie tak vážne. Čo mi ale bytostne vadí, je očividná snaha ukázať nejakú hĺbku ( v spore, v minulosti postáv, vo svete ktorí obývajú) pričom dostanete len plytkú mláku. Jediné, čo ma možno trošku upokojuje, je fakt, že toto je PG-13 verzia. A údajne má ešte tento rok prísť skutočná R - ková Snyderová verzia. Sám v rozhovoroch povedal, že toto bolo na zákazku Netflixu a jeho skutočná vízia je iná. Preto nechcem až tak veľmi odsudzovať. Ale chýba tu všetko. Od skutočných motivácií, uveriteľných charakterov a dokonca pôsobivých súbojov. Je to len taká príjemná vizuálna jednohubka, na ktorú sa rýchlo zabudne a ktorá nemá čím nadchnúť, možno len trošku naštve cringy dialógmi. Páčil sa mi ale Ray Fisher, ktorého postava rezonovala asi najviac. Každopádne decká do 10 rokov to budú mať asi radi. Inak je to na úrovni súčasných marveloviek. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Je to ještě horší, než se dalo čekat a je to horší způsobem, který jsem úplně nečekal. Suverénně nejhorší Snyder a taky nákladný sci-fi blockbuster, který se svou velkohubostí a mizerností vyrovnává legendárnímu Travoltově Battlefieldu - s tím rozdílem, že ten byl o dost víc nechtěně zábavný. Strašná, ale fakt STRAŠNÁ sračka. Víc toho vyzvracím později. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Snydera nemusím a nejlépe mi pasuje k drahým videoklipům, ale z povahy se mi příčí těšit se na jeho opus magnum jen kvůli tomu, abych to frajersky setřel. Jenže Rebel Moon mi fakt moc nepomohl. První půlhodinka je přitom dost ok, Hopkinsův pacifistický robot je zajímavý a vypadá to, že hromadné vykrádání Snyder alespoň kočíruje v utlumenějším stylu. K originu protagonistky obšlehnutém od Gamory a celkovému vykreslení rebelské situace na bázi ,Star Wars mínus síla a charakterní postavy’ se přidává ještě ,Sedm statečných mínus charakterní postavy’. A v tu chvíli ztrácíte zájem, i když celkový koncept by mi ani nevadil. Stvořitele všichni sejmuli za opisování, ale tady je ukázkový příklad, jak vypadá vysokorozpočtová absence originality a formální organické jednoty. Je to zase sled komiksových stran, který by fungoval leda tehdy, kdyby to dělal Tarantino a do vcelku banálního příběhu vnesl svůj oddalovací narativ, zábavné postavy a nečekané zvraty. Tady není jediný vtípek, výprava je sterilní a jediné menší překvápko se váže na Hunnama. Tedy jasně nejcharakternějšího herce, jehož Snyder dokonale zazdí. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Za Hunana a posledních 5 minut dávám dvě hvězdy.  Jinak za mě tedy brovské zklamání, ani né tak kvůli všem těm zkratkám, plochým postavám a nebetičně odfláknutému scénáři. Nejvíc mě mrzí naprostá neoriginalita.  Každá druhá scéna byla už dříve někým jiným natočena.  Navíc natočena lépe. Nezbývá než pálit 2* a 35% ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)
  • Druhý plně digitálně natočený film Zacka Snydera po Armádě mrtvých (2021). Zbytek jeho filmů je natočen na 35mm nebo 65mm film. Důvodem je pravděpodobně spolupráce s Netflixem, který má dlouhodobě pravidlo natáčení na 4K. (KGBelik)
  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Reklama

Reklama