Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (303)

Othello 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks tady hraje bručouna, který si po smrti své ženy uvědomuje, že se ocitl ve světě, kterému nerozumí (teda krom toho, že má pochopení pro trápení transgender postavy, protože to samozřejmě naprosto zapadá do jeho charakterové výbavy, lol) a je obklopen nesnesitelnými a neschopnými kretény. A film mu v tom permanentně dává za pravdu. Vedlejší postavy jsou vykresleny s citlivostí NPCček v posledním gétéáčku, všichni kromě Otta jsou zde naprosto nepoužitelní, bez jakékoli snahy s tím cokoli dělat, přesto jediný po kom se tu požaduje, aby se změnil, je právě protagonista. Ten nakonec dojde k prozření skrze jídlo, flashbacky s mrtvou ženou a intervenci sociálních médií. Vítězství yuppíků je korunováno tím, jak si film uvědomí na konci, že jediný způsob jak v tomhle prostředí vyhrát, je umřít. Z tohohle pohledu tím, jak film znemožňuje až do konce ústřední postavě se zabít, se k ní vlastně chová škodolibě sadisticky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to iné, než Švédsky originál? Bez pochýb. Veď to by nebolo kokotkov z Ameriky, aby do filmu nejebali témy, aktuálne polarizujúce spoločnosť, ako genderov či nikdy neutíchajúce otázky okolo odlišnosti kultúr. Je Švédsky originál lepší? Bez pochýb, o tom ani nediskutujme. Je však Otto v podaní starého Hanksa zlým filmom? Určite nie, to by bola krivda. Keď sa človeku podarí odosobniť od tých sračiek, poníme to už ako fakt, ktorý bude súčasťou snáď každého filmového či seriálového námetu, nemyslím, že bude ako fanúšik obyčajných filmov - vyslovene nespokojný. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sterilní, neškodné, dlouhé a často bez toho pověstného srdíčka. Vím že se v poslední době už trošku opakuji nadáváním na současnou filmografii, ale když nijak zvlášť povedený remake dostane tady 81%, tak už opravdu přestávám věci chápat. Hanks přitom vůbec nezklamal. Přitom se v podstatě jedná o slabší verzi Gran Torina, které teda mělo sílu člověka emočně zdemolovat. Tady mě přidavá chování většiny vedlejších postav dosti hloupé. Třeba nepochopím potřebu už hodně těhotné Marisol učit se řídit. U mě max 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl docela mrzutý, že koukám na provařený námět (všichni jsme viděli Gran Torino a kdo ne, tak odporučuji dohnat také St. Vincent), jenže to jsem podcenil Marca Forstera, kterého jsem měl však vždycky rád. Film si i díky famózní hudbě, která možná nebude samostatně taková pecka, ale skvěle zapadá do konceptu, získá divákovo srdce a v závěrečném aktu jej dokonale odrovná, samozřejmě i díky nikdy nezklamavšímu Tomu Hanksovi, který je tu až nezvykle pohublý. Velké doporučení. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal iba skopírovať recenziu, ktorú napísal užívateľ CARNIFEX. V poslednej dobe naozaj vidím takmer v každom americkom filme tú už naozaj otravnú a vzhľadom na kvóty aj povinnú!! ohľaduplnosť k menšinám, iným rasám, náboženstvám, LGBT+-x: a neviem čoho ešte... Mnohé zachraňuje Hanks a jeho postava, ale postava transgendera je tá, pri ktorej sa určite mnohí pozastavia a v duchu vás popadne myšlienka, že ten je tu akosi nasilu, niečo naviac čo film určite nepotreboval. Tým nechcem naznačiť, že mi ho ako človeka nebolo ľúto, len na mňa prosím netlačte!! Každý sa rozhodneme sám, či a ako vnímame týchto ľudí. Hudba T Newmana spĺňa presne to, čo od neho očakávame, no nič naviac a tak je to vlastne s celým filmom. Fajn na pozretie, ale žiadna bomba to nie je. Švédsky originál som nevidel. 60%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)

Reklama

Reklama