Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše další podprůměrný film, ale musím uznat, že francouzský režisér Richet tomu dal správný říz (jeho 2 filmy o Veřejném nepříteli číslo 1 jsou přímo exkluzivním materiálem). Gerard Butler si odvedl své, roli odhodlaného pilota jsem mu věřil v zásadě bez problémů. Jinak mě na filmu zaujalo exotické prostředí džungle v Indonésii (to se moc v celovečerácích neobjevuje). A též nekompromisní akce, jež se s ničím a nikým nemaže. Dojde tedy na jednu super bitku v rozpadlém baráku a pár přímo luxusních přestřelek (ta Barretka na konci? paráda :D). Na závěr si pro nás film přichystá poctivě vygradované uzavření příběhu. Jsem spokojen. Jen teda s tím zpracováním nouzového přistání si mohli dát více práce, CGI dost haprovalo. Za mě 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skok o minimálně dvacet let zpět, aneb stárnoucí, ale pořád solidní ranař Gerard Butler tentokrát nehlídá hlavu státu, ale je kapitánem letadla druhořadé aerolinky, pasažéry osobně vítá na palubě, vtipkuje směrem k nim z kokpitu, zanadává si, že mu nějaký hlavoun přikáže proletět nepříjemnou bouří, aby firma ušetřila pár tisíc za palivo. Navíc do letadla neplánovaně nastoupí mezinárodně hledaný zločinec, ovšem dá se od začátku odhadnout, že bude kopat za správný tým. Zbytek se odehraje po nouzovém přistání na odlehlém ostrově plném nasupené party teroristů... Butler tentokrát není tak nekompromisní bijec, na to má druhé, ale samozřejmě stoprocentní srdcař, který svou posádku prostě nedá. K postavám si nicméně pražádný vztah nevybudujeme, takže je divákovi docela šumák, kdo přijde o hlavu (nejde si každopádně nevšimnout modelky Kelly Gale). I mezi kapitánem a vězněm chybí chemie. Co ale nechybí je průměrná akce, závěrečný vítězný potlesk na několika frontách, řada náhod, štěstíčka i neautentických situací. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Asi nic vyloženě originálního, ale děsně zábavný film. Prostě poctivý napínavý thriller, který může působit ve finále trochu jako Mission Impossible, ale proč ne? První půle snímku se jeví jako klasický katastrofický film, který se později zvrtne v napínák, kde se nakonec vyskytne několik solidních přestřelek. Ani mi nepřišlo, že bych zde viděl něco nelogického. Butler mě po delší době překvapil, ty jeho poslední filmy jsem vůbec nedával; ne, jen kvůli nízkému hodnocení, ale podle inf uživatelů na CSFD apod. Zde mu role nebojácného a hrdinného pilota letadla sedla jak ulitá. Celkově je film fajn, takže by si z něho někteří viz Willis, Cage apod měli vzít příklad! Možná bych si přál, aby byl tento film delší a možná dějem a scénářem víc rozvinutější, ale to bych chtěl asi moc. Další vidění si někdy ještě určitě dám. Skvělá práce! ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Sympatické akční béčko s Gerardem Butlerem (ten chlap pořád umí), které má sice hnusné digitální letadlo v bouři, ale jinak nešetří násilím a krví, přičemž díky své přímočarosti dokáže bavit prakticky po celou stopáž. Mimochodem... Je fajn vidět zase po delší době Mikea Coltera v něčem tak svěžím a poctivém. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dokopal ke komentáři. Po loňský bídě naštěstí hned na úvod roku naprostá trefa do černého kterou jsem si na druhý shlédnutí užil ještě víc. První půlka je takový mix seriálů Letecké katastrofy a Ztraceni, ale to mi nepřekáží. Ta druhá přepne do akčního módu a i když tu akce nehraje úplně prim tak je fyzická a kvalitně natočená. Butler tentokrát víc civilní role dalšího Mikea Banninga nečekejte, ale je naprosto uvěřitelný a patří mu velký dík, že jako jeden z mála nespadnul do digitálních omalovánek nebo levných sraček a furt točí poctivý chlapácký filmy z reálnýho prostředí. Palec nahoru.90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama