Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Asi nic vyloženě originálního, ale děsně zábavný film. Prostě poctivý napínavý thriller, který může působit ve finále trochu jako Mission Impossible, ale proč ne? První půle snímku se jeví jako klasický katastrofický film, který se později zvrtne v napínák, kde se nakonec vyskytne několik solidních přestřelek. Ani mi nepřišlo, že bych zde viděl něco nelogického. Butler mě po delší době překvapil, ty jeho poslední filmy jsem vůbec nedával; ne, jen kvůli nízkému hodnocení, ale podle inf uživatelů na CSFD apod. Zde mu role nebojácného a hrdinného pilota letadla sedla jak ulitá. Celkově je film fajn, takže by si z něho někteří viz Willis, Cage apod měli vzít příklad! Možná bych si přál, aby byl tento film delší a možná dějem a scénářem víc rozvinutější, ale to bych chtěl asi moc. Další vidění si někdy ještě určitě dám. Skvělá práce! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Standartní akční adrenalin pumpující dobrodružství s Gerardem Buttlerem v kokpitu. Milovníci thrillerů bez kritického myšlení to budou považovat za zábavný let. Je to ve stylu devadesátek. Popcornová zábava bez viditelného pocitu, že už jsme to někde viděli. Jsou tu vyrovnané všechny přísady akce, krev, střílení a heroismus. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý děj, kdy kapitán neví, jestli má být víc Gerard nebo Butler. Každopádně se z něj stane akční hrdina, protože to je přece Gerard Butler. Sekunduje mu k tomu Luke Cage, kterej takovou podobnou vizáž měl už i v pár epizodách tohoto seriálu. A je to ve filipínské džungli, což je tak jediný originální aspekt. Že budou nepřátelé padat jak hrušky, s tím se tak trochu počítá. Jako oddechovka ideální. Nic víc se od toho ale čekat nedá. A já vlastně ani nečekal, takže cajk. Jo a ty záběry na letadlo v obležení CGI efektů si mohli odpustit. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně překvapilo. Butler ve formě, CGI škaredé jak noc, ale o to tady vůbec nešlo. Přímočará, akční, celkem napínavá jízda, ve které sympatická dvojce zachraňuje pasažéry letadla před zlými separatisty. Víc takových filmů, kde se neřeší zbytečné serepetičky kolem a jede se na plný plyn od začátku do konce. Hloupé, ale zábavné i krvavé a to mi protentokrát stačilo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přesně tento typ snímků sedí Gerardovi Butlerovi naprosto dokonale. Plane je totiž sympatickým akčním béčkem, které se ve své podstatě nebere vůbec vážně, přičemž jediným jeho cílem je diváka v rámci svých limitovaných možností královsky pobavit. Musím tedy konstatovat, že přesně to se tvůrcům vážně povedlo, jelikož na akční stránku se velmi dobře kouká, záporáci jsou správně přepáleně zlí a Gerard je zde klasický nezničitelný hrdina. Plane je zkrátka přesně ten film, od kterého nic moc nečekáte a on se Vám ve finále velmi bohatě odmění. Skvělá práce! „If you have New Year's Eve Plans, I just canceled them.“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama