Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše další podprůměrný film, ale musím uznat, že francouzský režisér Richet tomu dal správný říz (jeho 2 filmy o Veřejném nepříteli číslo 1 jsou přímo exkluzivním materiálem). Gerard Butler si odvedl své, roli odhodlaného pilota jsem mu věřil v zásadě bez problémů. Jinak mě na filmu zaujalo exotické prostředí džungle v Indonésii (to se moc v celovečerácích neobjevuje). A též nekompromisní akce, jež se s ničím a nikým nemaže. Dojde tedy na jednu super bitku v rozpadlém baráku a pár přímo luxusních přestřelek (ta Barretka na konci? paráda :D). Na závěr si pro nás film přichystá poctivě vygradované uzavření příběhu. Jsem spokojen. Jen teda s tím zpracováním nouzového přistání si mohli dát více práce, CGI dost haprovalo. Za mě 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pohledné akční béčko se vším všudy.  Svou naivitou a spasitelským komplexem Butlerova superhera dokáže v některých chvílích i vykouzlit úsměv od ucha k uchu a po tomhle jsem si jistej, že Gerard by se bez problémů uchytil i v Bollywoodu, na taneček tu de facto taky došlo. Scénu s jeho sebeobětováním se  při záchraně rukojmích (Je to jediná možnost, já se jim musím vzdát a tak odvrátím jejich pozornost  - Ale to už neuvidíte svou rodinu... Vím, ale co oni a jejich rodiny!) si budu pamatovat a bavit se jí ještě hodně dlouho.  Akce je to však  jinak čistá jako křišťál a furt se něco děje, čili jako fanoušek žánru nemohu říct ani popel a kvituju i přes menší rozpočet slušně zvládnutý scény s letadlem.  A příště tedy prosím Titanic 2: Next generation....  Čtyři, ale pravítkovým nedoporučuju. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek měl od počátku všechno to, co očekávám v ne příliš vydařeném béčku: Nový rok, milující rodinu, letadlo, psí počasí, nebezpečného pasažéra a (i když to říkám nerad) Gerarda Butlera. O to větší (a milejší) bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že se tvůrci vydali po úplně jiné cestě, než jsem předpokládal, a ukázali mi tak, že se dá z provařených ingrediencí natočit akčňák, který mě navzdory mému skepticismu osloví a hlavně pobaví. No, a i když si o startech a přistáních proudových dopravních letadel na nezpevněných plochách myslím své, tahle kombinace Black Hawk Down a Far Cry 3 mě zaujala svým nepřekombinovaným dějem, slušnou akcí a taky tím, že v sobě tvůrci našli dostatek soudnosti na to, aby nenechali pána v letech (ale stále v kondici) běhat po džungli samotného a dali mu kvalitního parťáka. Já netvrdím, že šlo o nějaký vrchol světové kinematografie, já jsem se ale dobře bavil, Gerard Butler a Mike Colter spolu skvěle fungovali, Daniella Pineda byla výbornou hlavní letuškou, a tak jsem neměl důvod jít pod čtyři pěticípé. Nenáročné ale zábavné (pro mě tedy určitě). / Poučení: Film mi ukázal, jak je možné vzlétnout v letadle a přistát na koloběžce. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ale nepopsatelný nářez a akce, jaká tady už dlouho nebyla! Výborný Butler a Mike Colter, napínavé pilotování a přistání v džungli mezi povstalci a naprosto bezchybná akce plná krve, přestřelek, stealth misí jak z Far Cry i bojů na nože. Doslova ani minutu jsem se nenudil, hltal jsem film od prvních minut a závěrečná přestřelka u letadla (sniper!!!) mi naprosto vzala dech, ostatně stejně jako celých 100 minut před ní. Nemám byť nejmenší výtku, tohle byl prostě top shit luxus, který všichni fandové akce a stříleček musí zásadně ocenit. Dlouho mě film takhle nebavil!!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsou béčka u nichž nemusíte vůbec používat mozek a pak jsou béčka u nichž mozek občas potřeba je, ale je lepší ho vypínat. The Plane je tím druhým případem. Začátek filmu je fajn, Butlerovi to v roli ctihodného pilota v kapitánské uniformě sluší. Když volá dcerce na Floridu z druhé strany planety, že letí za ní a bude tam tak brzy jak jen to časová pásma umožní, tuší divák zádrhel. Ještě větší tuší když přijdou na tablet meteo zprávy, že trasa letu koliduje s pořádnou buřinou jak ukazuje to červené kolo uprostřed obrazovky. A aby toho nebylo málo, tajňáci přivedou na palubu v poutech dost zamračeného vraha s tím, že jinak to zařídit nešlo než poslat ho do Států touhle linkou. Srdce mé i starýho Arta Haileye zaplesala stejným tlukotem! Konečně zase katastrofický film s leteckou tématikou!  Od doby co Hanks alias Sully sednul s Flight1549 do studenýho Hudsonu už uběhlo hádám sedm let!  Feelingu starých Haileyovek Výrazně napomohla i volba stroje na jehož palubě se film převážnou dobu odehrává.  Je jím starý MD 80. Tenhle brácha Boeingu 727 je ještě starej klasickej tryskáč z osmdesátek, čemuž napovídá i tvar letadla a umístění motorů. Prostě vše bylo ve filmu tak jak to mám rád. Je tedy celkem jasné, že až do bouřky jsem si spokojeně chrochtal a pošilhával po cestujících, protože hlavní zádrhel jsem tušil v převáženém vrahounovi (obsah jsem nečetl). No a pak už bylo potřeba vypnout mozek. Úplně. I tak jsem se u filmu výborně bavil, byť té akce tam na jednoho kapitána civilního letu bylo přeci jen trochu moc. Asi by to chtělo aby k pilotní licenci piloti museli absolvovat měsíční kurz někde ve Skotsku pod dohledem SAS (ne nemyslím Scandinavian Airlines!) :-). Celkem to byla hooodně slušně na tři hvězdy, ale že mi to sedlo a Butlera mám rád, byť na konci trochu moc vzdychal s těmi všemi průstřely... Super akční béčko se závanem akčňáků z devadesátek!  Takže dávám nakonec za 4 spálené pojistky a zkouším nahodit elektriku  * * * * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)

Reklama

Reklama