Reklama

Reklama

Reg je extrémně roztomilý pes, bohužel jeho majitel Doug si to nemyslí, a tak se ho pokouší zbavit. Naloží vždycky Rega do dodávky, popojede s ním, hodí mu tenisák, a než hafan stačí přiběhnout zpátky, ufrnkne mu. Jenže Reg se pokaždé vrátí a má radost, že tuhle „hru“ vyhrál. Bohužel to platí jen do dne, kdy s ním Doug popojede opravdu hodně daleko. Ztracený ve velkoměstě narazí Reg na partu toulavých psů, kteří na ulici už nabrali o poznání víc životních zkušeností než on, a ti naivnímu čoklíkovi konečně otevřou oči. Doug si s ním vůbec nehrál, on se ho celou tu dobu pokoušel zbavit. V Regovi, kterému se právě obrátil život vzhůru nohama, bouchnou saze, a rozhodne se vrátit domů a pomstít se tomu zmetkovi tou nejstrašlivější možnou pomstou, totiž uhryznutím toho nejcennějšího, co Doug má. Společně s novými psími kamarády se vydává na neuvěřitelnou pouť napříč Amerikou, na níž na odhodlané čtvernožce číhají nejrůznější překvapení včetně sexuchtivých sádrových trpaslíků, hladových orlů, halucinogenních houbiček, sucharských policejních vlčáků a zábavní pyrotechniky. Žádná z překážek však není tak velká, aby ji neobešli nebo nepodlezli. Vždyť i ta hloupá kólie Lassie se dokázala vrátit a Doug by se měl začít bát. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (243)

borec999 

všechny recenze uživatele

"Poďme mu odkusnúť vtáka!" Psia jazda by sa dala odsúdiť ako ďalšia primitívna, nechutná a fekálna americká komédia. Čiastočne je to aj pravda a podobným štýlom humoru film na diváka útočí. Zároveň je však na filme vidieť, že tvorcovia sa s námetom vyhrali: veľmi trefne si robia srandu z typicky nepochopiteľných prejavov správania psov (ale efektne aj z viacerých psích filmových dojákov ako napr. Marley a ja) a pri krátkej dĺžke, bujnej fantázii a kreativite scenáristov to bola nakoniec fakt sranda. Príbeh je jednoduchý (zavrhnutý es s partičkou nájdených túlavých psov ide odkusnúť svojumu už bývalému pánovi vtáka) a slúži len ako spojivo jednotlivých sekvencií, avšak podarilo sa do neho predať niečo navyše (traumy jednotlivých postáv a filozofovanie), tak aby to nebolo len o sexovaní, pití, sraní a iných potrebách. Neviem ako je na tom dabing, ale dôrazne doporučujem pôvodné znenie, jednak kvôli hlasom Willa Ferrella a Jamieho Foxxa a druhak preto, že preložiť niektoré gagy do nášho jazyka môže byť veľmi náročné. Film má inak výborné tempo, kopu humorných momentov (nevadí keď vám niektorý vtip nesadne, do pár sekúnd príde ihneď ďalší) a síce nie je tak dobrý ako napr. podobne ladený Macík, no i tak stojí za to dať mu šancu, Teda ak ste otrlejší a podobný drsnejší humor vám nevadí... 70% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jako velký milovník zvířat a psů obzvlášť se samozřejmě ráda dívám na filmy s pejsky jako hlavními hrdiny. Ty většinou můžeme rozdělit do dvou kategorií - komedie pro celou rodinu a uslzená dramata, po kterých jste zralí na návštěvu terapeuta. O téhle komedii jsem se dozvěděla nedlouho před její premiérou a rozhodně ji nemůžu doporučit těm z vás, kteří nemáte rádi sprostá slova a sexistický humor. Ze stejného důvodu ji nemůžu doporučit ani rodičům s dětmi, její přístupnost je totiž 15+. Hlavními hrdiny jsou sice roztomilí pejsci, ti ale místo štěkání mluví hůř než dlaždiči. Jednoduchou zápletku o psovi, kterého jeho zlý páníček odveze desítky kilometrů daleko, aby se ho zbavil, tvůrci filmu prozíravě zabalili do devadesáti minut plných drsných a hodně sprostých vtipů. Nebáli se ale ani dojemných chvilek jako vystřižených z psích dramat, ze kterých si často zároveň dělají legraci a přímo na ně odkazují (například jedním hodně vtipným hereckým cameem). Musím pochválit také vynalézavý a kvalitní český dabing (v kině jinou verzi neuvidíte), ráda se ale podívám také na originální znění. Jeden z nejlepších filmů roku, no fakt! Jenom musíte být trochu odolní :). Skoro 5*. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pokud jde u umocnění humoru vulgaritami, jsem jednoznačně fanouškem takzvaného Cimrmanova šrapnelu. To, co jsem zažil tady, mi připomínalo spíš kobercové bombardování (když už to z diváka neudělalo trhané vepřové na první dobrou, střepinám už neunikl). Na druhou stranu uznávám, že i když se jinak snímkům s různými zvířátky raději vyhýbám (bo citová ždímačka = pruda), tady jsem se po celou dobu v rámci možností bavil. A abych řekl pravdu, ani ten slovník nepředstavoval nepřekonatelnou překážku, tu si vystavěl scénárista, který evidentně vsadil na to, že osloví hlavně diváky Prciček a podobných filmů, takže se postaral především o dostatečné množství čokoládových lanýžů, zatímco se mu z příběhu tu a tam vytratila logika. Ale jo, jako jednoduchá zábava na jedno zhlédnutí to vcelku fungovalo. / Poučení: Co si počůráš, je tvoje. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená a zábavná jednohubka. Pokud vás bavil trailer, tak vás bude bavit i film. Je to vtipné, je to sprosté a je to hlavně zábavné. Bal jsem se, že spousta vtipů bude fungovat, jen na první dobrou. Naštěstí se tak nestalo, a film má spoustu skrytých vtipů, odkazů a výborné sprosté dialogy. Takže pokud chcete vidět fajn oddychovku, tak jsou Vocasy na tripu velmi dobrou volbou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Komediální, vulgární, fekální a originální jízda léta, která téměř mrtvý komediální žánr příjemně oživila, jelikož s komediemi je to ještě horší než s horory. Komu se líbil třeba Ted a líbily se mu Trailery, tak toho Strays neurazí. Originálně nahlédneme na divoká dobrodružství pejsků, které se neobejdou bez sexu, sprostých slov, lysohlávek, hoven a spousta dalšího. Čtveřice hlavních psích hrdinů je velmi sympatická a každý má svůj komediální timing ( nejvíc však válí bostonský teriér který trousí jednu šílenou hlášku za druhou). Dějově nejde o nic extra, ale vůbec to nevadí. Humoru je spousta, prostoru k zasmání je zde opravdu nespočet, překvapily mě i nečekaně dojemné chvilky, které mají sílu vyvolat slzy na krajíčku, je to samozřejmě i poučné, potěší narážky na slavné psí filmy a líbily se mi i detaily z psího života, které jsou zde hezky využity ( Scéna s petardami je nečekaný Thriller!!). Lepší komedie z Americké produkce nevyšla už pár let ( na Francouze, především Lacheauovou partu to sice nemá, ale i tak je to výborný přírůstek s potenciálním náběhem na kultovou záležitost). Jeden z těch filmů, který si rádi s přáteli pustíte znova. 85% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Skutočné psy sú použité v 95% filmu. Zvyšok sú animatronické zvieratá. (Arsenal83)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)

Reklama

Reklama