Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Letos jsem se vrátil k Poslednímu království (kdysi jsem sledoval pouze první řadu v době, kdy vycházela) a stále jsem z tohoto fenomenálního a fantastického historického seriálu naprosto nadšen. Po excelentních pěti sériích jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít ani závěrečnou tečku v podobě dvouhodinového epilogu. A je to epilog výtečný. Pravda, děje se tam toho na tak malém prostoru tolik, že by to vystačilo na celou další sérii, ale díky tomu film ani chvíli nenudí a pádí zběsilým tempem kupředu až k dojemnému poslednímu záběru. Sedm králů musí zemřít je samozřejmě povinností pro fanoušky seriálu, neznalí rozhodně udělají lépe, když se mu logicky vyhnou. Povedené rozloučení s oblíbenými postavami, happy end, nějaké to dojetí a samozřejmě velkolepá epická bitva. Je tady všechno a já jsem spokojen. A určitě se někdy podívám zase znovu. 75 %. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tomuhle by slušela celá řada. Tvůrci vmáčkli nějakých 13 let snad do jednoho roku a na zkratkovitosti příběhu to bylo znát. Zatímco starým známým s Uthredem na čele to v ničem neubralo, záporáci či jeho protivníci (tady to není úplně to samé) by si zasloužili podstatně víc prostoru. Ale jinak si film úplně v pohodě udržuje atmosféru, která nás provázela seriálem a plní všechno to, co člověk od důstojné rozloužení čeká. I ta závěrečná bitva byla solidní a i když si rejpalové najdou důvody pro kritiku, tak na mě ta nepřehledná tlačenice se skřípajícími štíty, křikem a krví působila celkem sugestivně. Tak sbohem a šáteček a doufám, že to není poslední Cornwell, kterého na obrazovkách uvidíme. Artušovský cyklus či Grálová trilogie si o nějaký ten seriál vyloženě říkají. 75% ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl a ani nechci tak, že mě uchází i souvislosti asi je dobré ho k tomuhle vidět jelikož se zde řeší věci , které se staly a bez něho to nepochopíte.  Tak, že v Anglii 9 století bojují proti sobě Anglosasové a Dáni ty všechny drží na uzdě král Edward, který zemře královnou má být jeho žena tu, ale někdo neuzná a chce ji svrhnout. Ona uteče za nějakým chlápkem co je hodně vážený a ten jí dá ochranu mezitím ten co ji chce svrhnout zabije jednoho krále a chystá se na další a ten královnin ochránce se snaží tomu zabránit. To by nebyl Netflix, aby tam nenarval nějakou agitku tentokrát píchání mezi dvěma muži. Na konci zjistíme, že jeden  co  píchál je zrádce a donáší na druhého  Skotům pak máme bitvu co za moc nestojí a máme konec.   Průměrný historický film co nemá moc čím zaujmout  .  40 procent ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu mě zalil takový ten smutný pocit, který mě přepadne pokaždé, když vím, že definitivně skončil můj oblíbený seriál. Poslední království mě provázelo hodně dlouho a k Uhtredovi a jeho partě jsem si udělal vřelý vztah a užil si všechna jejich dobrodružství. Závěrečný film byl důstojným rozloučením, i když možná trošku doplácí na určitou zkratkovitost, asi určitě z toho klidně mohla být ještě jedna série. Není to ultimátní akční řežba plná intrik, která vás vystřelí z gauče, ale pořád je to moc fajn podívaná. Poslední království je jeden z mála seriálů, který se netflixu nepovedlo zprasit přehnanou politickou korektností, slabými scénáři a nekonečným natahováním. Za to jsem moc rád. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím, co si o tomto filmu, který zakončuje vynikající seriál, myslet. Oblíbené postavy jsou zpět a nová zápletka je také celkem zajímavá. Jenže to není ono. Nevím jestli to je tím, že to, co by dříve bylo jednou sérií je tady narváno do dvouhodinového filmu. Něco mi tam chybí, nebo možná přebývá. Formát seriálu by asi příběhu přeci jen slušel lépe a nebylo by vše tak zbrklé. No a fanatické náboženství , homosexualita a rozsáhlá síť špionů a dvojtých agentů, to je slušná kombinace woke bizáru i na Netflix. Asi bychom se bez filmu obešli, každopádně i přes určitou degradaci své seriálové kvality jde o fajn rozlučku, která osciluje tak akorát mezi 3 a 4 hvězdami. ()

Galerie (178)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama