Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

BluT 

všechny recenze uživatele

Zrovna tenhle jedinej díl jsem viděl ve špatný kvalitně. Proto jsem si i ze začátku myslel, že je to hraný, páč bez detailního pozorování se to asi nedá ani moc poznat. Dle komentářů věčná škoda, ale i tak to je solidní příběh na pět hvězd. Ne zázračnej jako některý jiný díly Animatrixu, ale solidní. edit: 4.2.2012 - konečně viděno v HD. Na hodnocení to ale nic nemění, prostě jedna z lepších (ale ne nejlepší) část. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Soukromě jsem to přejmenoval Poslední Osirisův úlet. Je to pěkné doplnění akčních částí filmu a nese sebou i důležité poselství, které nabízí přesah do reálného světa. A to je v realistické animaci - celé je to vlastně o tom: Podívejte jak vypadá tento kreslený film jako ten film hraný, co když opravdu je naše vnímaná realita opravdu jen kreslená. Ať si je. Vzhledem k tomu, že jinou realitu máme možnost vnímat víceméně jen v kreslených filmech, tak nám to moc nepomůže. ()

Reklama

Anderas 

všechny recenze uživatele

Pro evropsko-americké publikum je Osiris po vizuální stránce rozhodně nejstravitejnější ze všem Animatrixáků a rovněž jako jediný přímo doplňuje či navazuje na děj Reloaded. Úvodní bitka má náboj a moc hezky se na ni kouká, útok sentinelů je však po chvíli (a to i při velké krátkometrážnosti) mírně nudný, asi jako "ohromná" bitva strojů v Revolutions. Jednu hvězdu odemne ztrácí proto, že narozdíl od ostatních povídek až moc sází na efekt a prezentaci technologií a i když samotný děj má smysl a návaznost, přeci jen je ze všech povídek nejplytčejší. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Iked sa to napohlad zda "len" ako graficka exibicia, ti, co svet Matrixu poznaju a obdivuju, vedia, ze The Final Flight of the Osiris je dalsim dolezitym clankom tohto universa. Vyzualna stranka je vsak predsalen to, co kazdemu hned udrie do oci. I teraz, po piatich rokoch od vydania, patri stale medzi absolutnu spicku. Velmi ma potesil jeden, pre niektorych mozno nepodstatny detail a to zbrane, ktorymi hlavny hrdina bojuju v treningovom doju. Su to japonska katana a cinsky mec - symboly toho, odkial Matrix cerpe inspiraciu. Hong Kongska akcia a japonsky Ghost in the shell... (9/10) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Matrix bol udalosťou tisícročia. Nečudo že sa machri na poli animácie rozhodli ukázať nám viac s tohto sveta a z mytológie. Tento diel rozpráva o udalostiach tesne pred druhým dielom. Kedy zisťujeme plán strojov napadnúť posledné mesto ľudí. Vizuálne úchvatné dielko, v 3D prevedení - z veľmi peknou hrdinkou. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama