Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Madam Web je svěží variací na zaběhnutý žánr. Vypráví o původu jedné z nejzáhadnějších hrdinek vydavatelství Marvel. V napínavém thrilleru uvidíme Dakotu Johnsonovou jako Cassandru Webbovou, zdravotnici z Manhattanu, která zjišťuje, že možná vidí do budoucnosti. Tváří tvář tajemstvím minulosti naváže Cassandra přátelství se třemi mladými ženami, které čeká slavná budoucnost, pokud ovšem přežijí smrtonosnou přítomnost. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nemnohým uživatelům, kteří sledují mé komentáře, asi neuniklo, že nejsem žádným velkým filmovým znalcem. Hlavně si moc nepamatuji jména ani tváře hereček a herců, zvláště těch zahraničních, takže nemohu porovnávat, jaký výkon podali v tom či onom filmu. Nicméně jsem si náhodou všimnul, že v tomto filmu hraje Dakota Johnsonová. Zaujalo mě její křestní jméno. Věděl jsem, že v USA existuje Severní Dakota a Jižní Dakota, ale že by tam měli i nějakou Johnsonovou Dakotu? Rozkliknul jsem její profil na ČSFD a zjistil jsem, že hrála už v mnoha filmech a že má hodně fanoušků. No dobře, beru i tuto Dakotu na vědomí. – Vzhledem k tomu, že Madam Web se zde momentálně pyšní označením 825. nejhorší film, jsem nečekal žádné umělecké arcidílo; kromě toho jsem si předem přečetl asi dvacet komentářů. Dakota vypadá pěkně, ale film má totálně slaboduchý scénář. Možná by pomohlo, kdyby se děj hojně prošpikoval erotikou. Tím se dá zachránit ledasco. Každý si jistě vzpomene na scénu z Goethova Fausta, která se odehrává v čarodějnické kuchyni a kde figuruje kočka. V upravené verzi Fausta, která se svého času hrála v Národním divadle, je tato scéna pojatá trochu jinak než u Goetha. Kočka, představovaná herečkou, tam říká: „Když to kolem chcípá, já se začnu svlíkat, vsadím na neřest.“ To jsou docela rozumná slova, která lze chápat i jako radu, jak vylepšit jinak plonkový film. ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

APRÍLOVÁ RECENZE    Matt Sazama, po snímku "Bohové Egypta" a genialitě "Morbius", představuje další absolutní skvost. Jak říká anotace: film je svěží a napínavý - tak moc, že je úplně nemožné u něj s délkou 1 hodiny a 56 minut usnout. Scénář je totálně bombastický (vůbec žádný "wtf" moment nebo události, které by vypadaly jen tak, aby vyšel scénář a vypadalo to chytře). Každá postava je silně sympatická, vůbec vám není jedno jestli umřou/ chcete aby umřeli. Nechápu, jak někoho tento snímek nemůže bavit. Mrzí mě, že jsem film nestihl vidět v kině.   Herci hráli v poměru ke scénáři ok, a to platí i pro herečky. Kvůli nim ale nikdo na film nekoukal, určitě všichni kvůli zápletce. (Přestože byl film propagován tím, že tam jsou atraktivní herečky, které hrají teenagerské role). Musím také vyzdvihnout zmatenou kameru, která se snaží být velmi efektivní a má zajímavé načasování, aniž by byla otravná. Skryté CGI a neustálý osobitý střih a efekty si mě získali. Mistrovské zpracování cestování v čase ve storytellingu, kdy scénář znovu dokazuje, jak je skvostný.   Hudba mi přišla nice – je tam přidána do pozadí tak, aby tam byla. Absolutně revoluční, představuje pokrok v oblasti filmové hudby. Moje oblíbená pasáž je, když postavy jdou nudně lesem a začne hrát disco hudba, která navozuje epičnost a akčnost.   Děkuji, že mi tento film přinesl do života na mě až bigbrain ponaučení, že "Se zodpovědností přichází velká moc".  A na závěr cituji geniální proslov z filmu: "A víte, co je na budoucnosti nejlepší? Že se ještě nestala." Uvidíme, jaká bude dále budoucnost Sony Spider-versa bez Spider-Mana. A Sony, díky moc za to, jaký jsi, nikdy se neměň. 🫶   Hodnocení: **9/10**. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Začínám si připíjet na svůj osud, když se mi do rukou dostane takovýhle film. "Madame Web," říkám si, a už vidím, jak se v kině rozsvítí světla a já se chystám na dvě hodiny ztraceného času. Hlavní hrdinka, Cassie Webb, je paramedik v New Yorku. Má nějaký ten Spidey-sense, ale nikdo jí nevěří. No, kdo by taky věřil nějaké Cassandře, když máme tuhle městskou džungli plnou superhrdinů a záporáků. Film se snaží být originální, ale místo toho je jen zmatený. “Vizionářská” režisérka S.J. Clarkson se pokouší o vizuální efekty, které by mohly konkurovat výbuchu v ohňostroji, ale místo toho to vypadá, jako by se na plátno vysypala krabička dětských omalovánek. Dakota Johnson jako Cassie je tak nevýrazná, že by se jí ani pavouk nechtěl plést do vlasů. Tahar Rahim hraje bohatého a paranoidního Ezekiela Simse, který ví, že tři teenageři ho jednou zabijou. A já si říkám: "No a co? Když už, tak ať to udělají rychle, ať máme konečně klid." Dialogy jsou tak těžkopádné, že bych si radši poslechl, jak mi soused vypráví o svém zubaři. A když se konečně něco děje, tak to vypadá, jako bychom se ocitli v nějakém špatném snu, kde se všechno opakuje a nikdo neví, co se děje. Celkově řečeno, "Madame Web" je takový ten film, který bych si nechal na pozadí, když bych si chtěl udělat v kuchyni sendvič. A možná bych si ho pustil i na záchodě, kdybych měl nějaké problémy s trávením. Ale jinak? Ne, díky. Radši si pustím film Captain America z roku 1990 a budu si připíjet na svůj osud. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když filmy tím, jak jsou natočené, odráží dobu, ve které se odehrávají. Tak třeba Madam Web se odehrává v roce 2003, kdy vznikl i nechvalně známý, velmi podobně špatný Daredevil, lepší ovšem v tom, že měl alespoň celistvý děj a že si na něj už moc lidí nepamatuje. Zato Madam Web, to je čerstvá komiksová rána. Nedává smysl, je nudná, v lepším případě bizarní, v nejlepším případě nechtěně směšná, ovšem to už záleží na benevolenci diváctva. Já se přitom zpočátku bavil neškodolibě, film mi zhruba v první půlhodině sliboval, že se bude věnovat Cassandře stejně jako rodině Parkerových, že nám o Spider-Manových rodičích, strýčkovi a tetičce řekne něco, co jsme nevěděli, případně neviděli, a že Madam Web v jejich osudech sehraje nějakou významnou roli. Ale bohužel. Sice nevím proč, ale scenáristé se rozhodli přehodit příslovečnou výhybku na jinou, ve finále doslova slepou kolej plnou klišé a nezáživna. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie to byla. Už dlouho jsem se takhle nenasmál. Dovedu si představit, že kdyby to napsal a zrežíroval někdo jiný, tak by z toho mohl být průměrný film, ale to se nestalo. Film v rámci možností funguje v civilní rovině - Adam Scott to táhne. Ale jakmile přijde akční stránka - bída, kdy kroutíte očima, že někdo nevymyslel něco zajímavějšího a působivějšího, Ezekiel - skvělá komiksová postava, která je zde znásilněná a ještě ke všemu Tahar Rahim ho zahrál neskutečně moc blbě, Peru - logika hadr, scény s vizemi -  krásná ukázka toho jak něco udělat nepřehledně a divně. Herecky to moc nefunguje - dámy prostě nemají to správné charisma, chybí chemie, náznak že by to někoho bavilo a byl to pro něj důležitý projekt, odpudivé triky, chaos. Prostě místy velké špatné. Osobně na to doporučuji kouknout, protože pak doceníte průměrné filmy, které fungují a dokáží bavit. 3-4/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (19)

  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) řekla: „Nikdy jsem nehrála ve filmu, kde byste byli na modrém plátně, kde by se ozývaly falešné výbuchy a někdo by říkal: ‚Výbuch!‘ a vy byste se chovali, jako by tam byl výbuch. To pro mě bylo naprosto psychotické. Říkala jsem si: ‚Nevím, jestli to bude vůbec dobré! Doufám, že jsem odvedla dobrou práci!‘ Ale věřila jsem režisérce S.J. Clarksonovi, která tvrdě pracovala. (Johnny.ARN)
  • Dakota Johnson uviedla, že sa podobného filmu už nikdy nezúčastní: "Nikdy predtým som nič podobné nerobila. Pravdepodobne už nikdy nič podobné ani neurobím, pretože v tom svete nedávam zmysel. A teraz to už viem. Ale niekedy v tejto brandži podpíšete niečo a je to jedna vec a potom, keď to robíte, sa to stane úplne niečím iným, a vy si poviete: Počkať, čo? Ale bola to skutočne poučná skúsenosť a samozrejme nie je príjemné byť súčasťou niečoho, čo je roztrhané na kusy, ale nemôžem povedať, že by som tomu nerozumela, že sa tak stalo." (Arsenal83)
  • Emma Roberts film v rozhovore bránila a neúspech filmu dáva na vrub internetu: "Film som si naozaj užila. Myslím, že všetci v ňom sme boli skvelí. Myslím, že režisérka SJ Clarkson odviedla úžasnú prácu a ona bola dôvod, prečo som chcela nakrútiť ten film. Nebyť internetovej kultúry všetko zosmiešňovať, myslím si, že prijatie by bolo iné. A to je to, čo ma rozčuľuje na mnohých veciach, dokonca aj na veciach, ktoré som robila, že ľudia si teraz zo všetkého robia srandu." (Arsenal83)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama