Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (245)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako pri jednotke, tak aj pri dvojke hovorím - Mníška už nevystraší. Môže mať dobrú atmosféru, hudbu, aj príbeh. Ale tá tvár je už nič, je to démon, ktorý je tak opozeraný, že nevystraší ani 4-ročné dieťa. A ľakačky sú očakávané hodné chvíle dopredu. Z hororu sa stal obyčajný thriller s nie zlým dejom. Na prilákania divákov už stačí len tá značka a meno. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Týždeň dozadu som si zhodou náhod zopakoval prvú časť, takže som bol celkom v obraze. Velmi mi tu chýbal otec Burke, z ktorého v prvej časti sálal velký rešpekt, ale Taissa Farmiga to ako sestra Irene našťastie zvládla aj sama. Niektoré scény dokážu vyvolať nepríjemné pocity a aj keď internátna škola nepôsobí tak desivo ako odlahlý kláštor, prostredie tvoreniu atmosféry stále velmi pomáha. Koniec mi najprv prišiel nedotiahnutý, ale keď som si prečítal vysvetlenie potitulkovej scény a to, ako do seba všetko zapadá s The Conjuring univerzom, začínam sa na neoficiálne poslednú časť tejto série velmi tešiť. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvý film je "The Nun II" pre mňa neskonalá nuda bez nejakého hlbšieho strašidelného momentu. Teda až na jeden, ktorý zahŕňa veľké množstvo rozličných časopisov. Okrem toho to má ešte v závere nejakú dávku kreativity, ale v rámci niečoho výrazne silnejšieho to poprvde nefunguje. Strašiace momenty sú veľmi predvídateľné, atmosféru to síce má, ale nevie s ňou pracovať, a okrem toho film občas pôsobí, že nebol ideálne zostrihaný, alebo si tvorcovia nedali pri určitých momentoch pozor. Poviem to tak, že v jednom momente sa určitá postava objaví na úplne inom mieste, než by mala a nikdy to nie je vysvetlené. Fanúšikovia moderných hororov, ktoré sa zameriavajú na strašidelných duchov a klasické metódy, ktoré sme videli tisíckrát to bude asi postačujúce. Ja som tak nejako dúfal, že to bude kvalitnejší zážitok ako naposledy, ale v princípe je to veľmi podobné. Určite nie najhorší film čo som videl, ale stále poriadna dávka nudy, k akej sa nikdy nevrátim. Hodnotenie: C- ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tak, jak mě bolí hlava z celýho komiksovýho universa, začíná mě praskat v makovici i z tohodle univerza, točícího se kolem Wana. A přesto mě tenhle film úplně nenasral. Vlastně to beru jako mysteriózní hororovou krimošku se spoustou dynamickejch scén. Jinak toho čistě hororovýho v tom filmu moc není. Ale vlastně jsem to odkoukal dost pozdě. I přesto na jeden zátah, a bez usínání. 50%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

O málo lepšie než prvá The Nun, ale to prakticky nie je žiadna veľká pochvala. Remeselne síce na úrovni natočený film, kde som si želal, aby takto vyzeral každý horor smerujúci do kín, ale vo všetkých ostatných ohľadoch to je len smutný pohľad na to kam to po rokoch dopracovali filmy z Conjuring universa. Opäť tu je síce všetko na svojom mieste - nejaký ten ústredný bubák, ambientná hudba, ľakačky - akurát ono to v podaní iných režisérov než Wana vôbec nefunguje. Spálila sa na tom Llorona, Annabelle a druhý krát aj Nun. Spotrebná hororová vec do kina, ktorá pritiahne pár divákov, ktorým stačí to najobyčajnejšie bububu, ale na ktorú si po skončení záverečných titulkov nikto viac nespomenie. Keď si predstavím to nadšenie z Conjuringu pred desiatimi rokmi, tak toto je len smutný pohľad kam sme to so sériou, resp. jej spin-offmi dopracovali. CELKOVO: 5/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)
  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama