Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (246)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery k prvnímu dílu kdo ho neviděl tak to nepochopí. Maurice/Valak chodí po Evropě a zabíjí kněze , faráře a mnišky Vatikánu  se to nelíbí tak najme sestru Irene z prvního dílu, aby to vyšetřila otec Burke není jelikož zemřel na choleru dokonce zde nám ukážou jak Valak vlezl do Maurice celkově se zde hodně vysvětluje oproti prvnímu dílu  . Tak ona jede do Francie ještě s jednou černoškou co je tam v celém filmu k úplnému hovnu (nejspíše ji tam narvaly jen kvůli tomu, aby nám řekla, že jí bílí zabili rodiče) ho zastavit. Zjistí, že to zabíjení nebylo náhodné , ale byly to členové nějakého rodu od nějaké svaté a Maurice/Valak chce relikvii její oči. Na to, že to má skoro dvě hodiny  tak mě přijde, že to nemá  hluché místa a vždy se tam něco děje Maurice/Valak zde předvede i tři vraždy dokonce jednu i děcka a závěrečná naháněčka s Mauricem/Valakem,  sestrami a nějakým ďáblem je povedená. Bohužel stejně jako jedničku i zde podělaly závěr v jedničce se plivala Ježíšova krev tady se modlí pak zde tečou sudy s vínem a pak zde z ničeho nic uhoří . Za titulky máme i asi dobové záběry , které jsou povedené a atmosferické.  60 procent ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jako jediný záchytný bod v tom užít si alespoň maličko první díl The Nun, jsem objevil lehké, vlásečnitovité motivy, které mi upomínaly na provinilou radost při sledování Howling II z roku 1985. S takto otevřenou myslí jsem vskočil do dílu druhého a nějakou dobu mi to i procházelo. Slastně idiotské expozice postav jak z Garth Marenghi's Darkplace a náhodně rozeseté výjevy mladého Marilyna Mansona byly vlastně docela vtipná provinilá gumárna. Nepřipraveného mě ale zastihla harrypotterizace značky (včetně odrzlého nechápajícího sidekicka olol), která sice pochopitelně vychází z nějakých konkrétních religiozních temnot, ale zároveň si v nich vytváří vlastní fantasy lore, protože než aby scénáristi si dali dvě hodiny katechismu, tak si prostě vytvoří vlastní křesťanská pravidla jenom proto, abychom mohli mít ve filmu posvátné artefakty, které svítí a dělají tlakové vlny. Druhá polovina se tak pochopitelně rozpadne v sérii chaotických překotných situací, kde věci dělají věci a my se v tom můžeme orientovat pouze skrze scény, kdy Tessa Farmiga kouká, jak se rozpadá věž kaple a s naprostou jistotou prohlásí "Oh! The Eyes!". ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Tu mi celkom nevadí, že je tam vkuse nejaká mníška a deti. No a čo? Deti mi všeobecne lezú na nervy, ale tu nie. Vraj Diabol - niečo medzi capkom a retardovaným turom domácim, sa najprv lenivo prechádzal po podkroví, a potom extrémne nadšene bežal po schodoch. Ale bol cool, cool. Pripísala by som ho aj na bruselský zoznam zvierat, ktoré môžeme vlastniť. Samozrejme ho, ako to už v hororoch býva, zastavila drevená palica. A klasická Marilyn Manson mníška - v stene, z časopisov, na obraze, pod plachtou a kade-tade vycierajúca zuby, ma tiež potešila. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nic tak zmateně překombinovaného jsem vážně dlouho neviděl. Po průměrném prvním snímku z roku 2018 jsem od pokračování neočekával žádné zázraky, avšak to co jsem nakonec dostal se ukázalo jako natahovaná nuda, v níž ústřední "děsivá" jeptiška vypadá jako naprosto líný tragéd. Nastalou smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečná zvuková paleta, která nejvíce vynikne v sálu s ozvučením Dolby Atmos. Pomyslným posledním hřebíčkem do této podprůměrné rakve je pak nechutně digitální finále, u něhož mě místo srdečné hrůzy jímal srdečný smích. Ve finále tedy dostaneme zoufale vykořeněné pokračování, jehož největším plusem zůstává jedna bravurně vystavěná scéna se stánkem s časopisy a překvapivě atmosférické závěrečné titulky. Škoda. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl se mě líbil, žel to bylo to jediný co mě utkvělo v hlavě. Tady jsem se do toho nemohl dostat hlavně v první půlce. Pak už jsem se v tom orientoval, přesto ač se to snažilo a celkem to mělo i atmosféru, to nějak na mě nepůsobí. O další pokračování ani moc nestojím. Ta černá jeptiška mě tam neseděla, nevím proč, ale nehodila se tam. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama