Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem někde slyšel, že ženská v deseti sekundách ví, jestli chce chlapa píchat, vzít si ho, nebo zabít. Kdybych byl ženskou a THE MIRROR CRACK'D chlapem, chtěl bych po deseti sekundách bez diskuze to první. Nepřiblble řečeno, film skvěle navnadí; předpokládám, že dané vtipné intermezzo se objevilo již v knize, protože někdo jako Guy Hamilton by na něj určitě sám nepřišel. Ale zbytek? Pcheche. Asi největším důkazem, jak je tento příběh mezi ostatníma kleontama Agathy Christie průměrný a konvenční, je, že jsem snad poprvé uhád zápletku. A slečna Marplová je přesně jako moje babča (thumbs up). ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka sama o sobě, bravurně natočená, s hollywoodskými hvězdami první velikosti a mlaďoulinkým Piercem Brosnanem v asi tak 5 vteřinové miniroličce. Viděla jsem mockrát, důvěrně tomuto dílu z filmové hollywoodské minisérie říkáme Taylorka v koupací čepici. Teď při posledním sledování jsem se dokonce i smála, protože jsem v tom viděla předobraz Vražd v Midsomeru: skrznaskrz britské panské sídlo, SPOLEK:-), venkovská slavnost s obvyklými kratochvílemi, večer s odhrnující se větvičkou a slídivou kamerou, lidský příběh....Jenom ta Angela Lansbury se mi moc nelíbila, slečna Marplová mi v knížkách připadá sice stejně pronikavá a umíněná, ale přece jen trošku dál od hranice protivnosti Jessiky Fletcherové. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Guy Hamilton měl zůstat u Bonda a Pohřbů v Berlíně, kde se násilně netlačí na pilu, aby to jako bylo jó vtipné. Angela Lansbury hraje Marplovou tak neskutečně, že v jejím podání jde o otravnou a protivnou ženskou, která všechno ví, všechno zná, takže by s ní za běžných okolností už většina vesnice nemluvila a všichni ji z duše nenáviděli. Zbytečně rozvleklý úvod - než dojde k vraždě, protrpíme 30 minut vesnické zábavy -, kde jediným osvěžením jsou vtipné špílce mezi oběma herečkami a mezi producentem a režisérem, podobně vytříbené a vtipné dialogy už pak ale ve filmu chybějí a opět - když chce udělat vtip Marplová, je to spíše k uzoufání. Samotný příběh nemá moc co nabídnout, takže je roztahaný, jak jen to jde. Anglické venkovské prostředí a ty kamenné domy a zámek jsou sice fajn, ale ta dryáčnickost celého pojetí, to nucené ha ha ha a podejme to vesele, to všechno shazuje celý film k nekoukatelnosti a nudě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje úplně první detektivka, kterou jsem v životě viděl. S mojí babičkou, v malém maloměstském biografu, ca desetiletý. Je snad jasné, že pro malého špunta to bylo velké dobrodružství. To zklamání, když film začal černobíle... A o to větší nadšení, když po chvíli zbarevněl! (mch. skvělý nápad, s tím filmem ve filmu na úvod). A jak hrozně moc se mi líbila Kim Novak... (a není divu, líbí se mi pořád). A moje zděšení při scéně s Geraldinou Chaplinovou a inhalátorem! (i dneska ve mně trochu hrklo). Prostě silný a nezapomenutelný zážitek. Myslím, že kdybych film viděl poprvé nyní, rozuzlení mi bude brzy jasné, zdá se mi totiž docela okaté. Tenkrát jsem ovšem zíral a nestačil se divit, jak jsem byl doběhnutý. A to se mi moc líbilo a zaujalo mě to natolik, že tím okamžikem vzplála moje vášeň pro detektivky, kterých jsem pak v následujících několika letech přečetl tucty. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nádherně ztvárněné prostředí anglického venkova, to je vše co jsem si z této detektivky odnesl. Film, který se promítal v úvodu filmu na mě udělal větší dojem. Detektivka, jakožto ostatně všechny od Agathy Christie je to docela dobrá, ale oproti jejím skvělým dílům, patří mezi ty průměrnější. Raději dám přednost Herculu Poirotovi, slečnu Marplovou moc nemusím. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama