Reklama

Reklama

The Reef: Stalked

Trailer

Po vraždě své sestry hledá Nic (Teressa Liane), její mladší sestra, a dvě kamarádky rozptýlení při dobrodružné plavbě na kajaku po tichomořském ostrově. Po několika hodinách výletu jsou ženy pronásledovány žralokem a musí se spojit, čelit svému strachu a zachránit jedna druhou. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Štyri kamarátky sa vydajú na výlet spojený s potápaním. Vo vode na nich ale číha obrovský žralok, ktorý sleduje každý ich krok. - Andrew Traucki je sympatický režisér, ktorý aj napriek nedostatku financií dokáže tvoriť zaujímavé Monster horory. Jeho taktika ukazovať monštrum čo najmenej a tvoriť atmosféru hlavne pomocou strachu z nebezpečného tvora skrývajúceho sa vo vode nebude fungovať na každého, ale mne sa to rovnako ako pri jeho minulom projekte páčilo. Naviac sú tu atraktívne herečky, osviežujúce prostredie, ktoré v týchto horúčavách padne velmi vhod, a celkom nápaditá práca s PTSD hlavnej postavy. Na letný večer ideálny horor, aj keď lahko zamenitelný so všetkými Shallowami, Open Waterami, 47 Meters Downami a Reefami. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Do píči to né. Naprostý opak dokonalé jedničky. Traucki nedosáhl zaslouženého úspěchu za první Reef a tak se rozhodl, že se přestane snažit a začal prznit svá povedená béčka. A zatímco Abyss mělo něco do sebe, dvojka Reef jen čistě parazituje na názvu a Traucki degraduje svoje životní dílo. Film by možná fungoval jako thriller o vraždě, protože začátek je v tomhle ohledu dost super a hlavní hrdinka umí trauma zahrát dobře. Jenže pan režisér se rozhodl, že zahyne pouze jedna ošklivá slečna a tři trochu hezčí slečny to prostě zvládnou. Hovno je platné, že žralok občas parádně zaútočí a tři lekačky přivodí infarkt, když se prostě režisér rozhodne natočit emociální drama a žralok je jen kulisa. Nehodné označení survival thriller, nehodné označení žraločí horor. První Reef je v top five žraločích filmů ale ovací se mu nedostalo. Tak Traucki zapškle točí sračky. Nedávný Jetski strčí tuhle pakoninu do prdele a takových 45 metrů 2 je o proti tomuhle fenomenální žraločí horor. Andrew, proč proboha.20%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta fuchtlí mi byla nesympatická snad od prvního záběru a postupem času se to nijak nelepšilo. Navíc žralok na sebe nechal dost dlouho čekat. Pak přišlo první obstojné ham a já se začal docela těšit, co bude dál. Jenže nebylo skoro nic. Holky jezdily na kajaku, sem tam se kolem mihla ploutev, došlo na nějaké to klišé, kdy tu jednu v krizový situaci náhle zamrzelo, že nepřišla na nějakej pohřeb a totálně to zazdil stupidní konec. Podobně jako v jedničce i tady zůstalo u toho, že žralok se chová tak nějak jako klasický dravec, ale v tomhle případě by mi ani nevadilo, kdyby měl vysunovací nožičky a honil tu slepičí partu po pláži. 10% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak uvážime, ako odpadové hnoje s predpotopnými CGI a extrémne mizernými scenármi, réžiami a kastingami sa v žraločích hororoch robia, tak by si druhý Útes smrti teoreticky zaslúžil 4* (práve som videl Jetski a môžem potvrdiť). Objektívne ale na ne nemá. Na to je priveľmi neoriginálny. Dejovo to samozrejme s jednotkou z roku 2010 nemá nič spoločné. Každopádne, opäť je prítomný hladný veľký žralok, more a hrdinovia bojujúci o prežitie (režisér Traucki sa pred dvoma rokmi podobne „voľne“ vrátil k svojmu najslávnejšiemu hororu - Krvavej lagúne). Žralok sa objavuje v náznakoch, budí rešpekt a je nepríjemná predstava, že sa môže kedykoľvek vynoriť spod hladiny tesne pri vás. V rámci možností sa správa realisticky a teda uveriteľne, čo je samozrejme fajn. Postavy sú sympatické a na herečky sa dobre pozerá. Zaujímavé je, že v polovici filmu sa všetko vyrieši, ale objaví sa zámienka pre návrat do vody a horor pokračuje ďalej. Vlastne je to taký Pád do tmy: ženské osadenstvo, tragédia, nehostinné, pomoci zbavené prostredie a príšera. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"To jsou ale ku.dy", prohlásila moudře přítelka, když letmo zahlédla asi deset patnáct sekund jalového plkání a plácání se vystajlovaných ošnorchlovaných pipin na mělčině, když se ony snažily předstírat potápění v ca deseti yardech. Ano, souhlasím, ku.dy jsou nejenom hlavní filmové postavy, ale i jejich nesnesitelné slečinkovské představitelky, které před natáčením nejspíš nejenže neměly v ústech šnorchl, ale neseděly zjevně ani na kajaku. Ale možná seděly na něčem jiném a braly do úst něco jiného, takže dostaly možnost užít si svých patnáct minut slávy v tomhle retardovaném žraločím pseudothrilleru, budiž jim to přáno... Děj filmu (včetně slabomyslných dialogů) je tak pitomý, že na mě většinu času působil, jako by ho rejža/scénárista vymýšlel a ladil spontánně za pochodu. A využil k tomu občas i nějaké ty místní domorodé matróny s dětmi, které se zrovna motaly poblíž na pláži a sbíraly do kbelíků škeble. Zprvu mě aspoň zaujalo několik "žraločích" záběrů a la Jaws, ale jejich kvalita i působivost vzaly záhy taky za své. Zlatá Sharknáda. A zlatý rejžův dřívější The Reef, nebo Black Water 1 i 2, nemůžu uvěřit, že je to film od stejného tvůrce. Za většinu mých negativních dojmů ale dost možná může to odpudivé herecké obsazení. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama