Reklama

Reklama

Status: Naživu

  • USA Last Seen Alive (více)
Trailer 1

VOD (1)

Willova (Gerard Butler) brzy bývalá manželka (Jaimie Alexander) záhadně zmizí na čerpací stanici. Ten se vydává do kriminálního podhoubí města, zatímco utíká před úřady a závodí s časem, aby ji našel. (mikki089)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Táhlá rutina zřejmě na splnění televizních tabulek pro thrillery. Z plakátu filmu můžete vidět zřízeného Butlera jak za ním všechno vybuchuje, ale skutečnost je mnohem prostší. Výbuch tam je jen jeden a dlouho dopředu avizovaný neustálými záběry na hromady sudů s plamínkem a pokud jde o upoceného, nervního Gerarda, který lepí jedno blbé rozhodnutí za druhým na vlastní pěst, užijete si. V žánru unesených filmových postav už tu ale bylo více a mnohem lépe nakroucených pokusů. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Žerard už nefušuje do remesla len Casey "kurva" Rybackovi, ale po novom už aj Kurtovi Russellovi a vykráda jeho film Breakdown. Som zvedavý u ktorého ďalšieho herca, ktorého dabuje Jiří Štěpnička sa inšpiruje nabudúce. S kvalitou jeho kópií to ale ide dole vodou. Tentokrát sa nedočkáme žiadneho cool blbnutia s nasratým kamionistom. Toto je smutná doba podfinancovaných DTV béčiek, takže polovicu filmu tam Butler vo flashbackoch rieši svoje posraté manželstvo a v druhej sa zmätene potuluje z miesta na miesto a predstiera, že napínavo pátra až som skoro zaspal. Sem tam niekto po niekom vystrelí a vrcholom je jeden otrasný CGI výbuch nejakej búdy. Po každej stránke totálna nuda a ak by ste si to chceli pustiť len zo zvedavosti, či sa to skončí happyendom, tak samozrejme že skončí. Žena sa nájde, manželstvo je zachránené a párik žil šťastne až do pokračovania, v ktorom pre zmenu unesú jeho. 4/10. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Žérárovi tentokrát upadla manželka. Sice pěkně hnusná, ale zato piča, k tomu všemu ještě štětka, čili zdravě promiskuitní bílý heteroseksuál by se na takovou štěrbinu z fleku vysral, a ještě by možná i rád připlatil za její ekologickou likvidaci. Ovšem Žérár je, jak víme, z jiného těsta! Takový ten ňuňavý typ, komunikativní citlivouš, domácí kutil, modelář a správňák za všech okolností, avšak jakmile mu někdo sáhne na, byť prudce diskutabilní, rodinné hovnoty, v tu ránu se ještě více kompulzivně rozšišlá a maniodepresivně se změní ze stoicky páprdovitého realiťáka v rozlíceného bojového developera, který efektivně uleví vězeňskému systému Spojených sráčů, když jej mantákovitě a s notnou dávkou přitroublého štěstí zbaví macaté bandy minulých a budoucích muklů. V podstatě se jedná o značně retardovaný, bezostyšný plagiát mnohem promakanějšího, špinavějšího a atmosféričtějšího Mostovojova Únosu, navíc se značně teplým koncem, ovšem na jedno rychlé použití, s vypnutým indikátorem nevkusu, a když zrovna není do koho píchnout, to zabaví o něco lépe než třeba dělání si zářezů do předloktí. Z mé strany velmi velkorysých 2,500000001 přičítejte tomu, že se mi ještě zcela nezhojily jizvy a úplně jsem si ztupil břitvu u poslední tragikokotmédie Třech trapáků. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

O tom, že to je čistý priemer niet pochýb, problém je v tom, že tento film nemá vôbec nič na viac. Gerardovi unesú ženu a aj keď to na začiatku vyzerá na skvelý thriller, tak sa film dostane do nudnej roviny. Pár kecačiek, nejaké to behanie a slabý koniec. Nemá to žiadny zvrat, žiadny spád nič. Akcie veľmi málo, príbehovo to neponúklo skoro nič. Pritom stačilo pár zmien, a mohlo to byť 70%. Gerard to drží nad vodou, no a scenár ten je miestami otrasn. Takto musím dať 2, nakoľko potenciál tu bol . ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další thriller o únosu manželky, plně zapadající do námětově stejných. A že jich už je.Takže nijak nepřekvapí, že se v ničem nejedná o nic originálního. Nepomůže tomu ani retrospektiva doplňující dění z minulosti. I to se stalo poněkud únavným, neboť se to poslední dobou používá nějak poměrně často. Takže co tu máme. Rozvádějící se manželé jedou autem k rodičům manželky, načež během zastávky na benzínové pumpě zmizí. No, a thrillerový nával všeho možného i nemožného může začít. Ta benzínová pumpa a mnohé další okolnosti skutečně nejvíce připomenou snímek Jonathana Mostowa „Únos“ (1997). Ano, Gerard Butler svou rolí plně zapadá do charakteru Kurta Russela. Buttler je taktéž matadorem akčních filmů a povětšinou i zajímavých, ale tento počin už prostě nemá šanci akční fanoušky oslovit. Snaha o akční švih a stále se vyvíjecího příběhu sice viditelná je, ale když je to všech až bolestně předvídatelné, čímž se i bohapusté napětí rozpadá už v základech, filmový zážitek se prostě chtě nechtě ubírá vniveč. Ale jo, akční scény jsou natočeny vcelku dobře a poměrně i v brutální ražení, ale když divák ví, co bude následovat, spíše z toho vyznívá akční vynucený tvůrčí marast nechtěného. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie prebiehalo v americkom meste Savannah, štát Georgia. (Real Tom Hardy)
  • Skvrny od potu na Willově (Gerard Butler) košili se dramaticky mění, a to bez zjevného důvodu. (Johnny.ARN)
  • Když Will (Gerard Butler) prochází lesem, spatří velký list subtropické rostliny. Scéna byla natočena v Georgii, ale měla by se odehrávat v Nové Anglii, kde takové rostliny nerostou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno