Reklama

Reklama

In the Land of Saints and Sinners

  • Austrálie In the Land of Saints and Sinners (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V írskom zapadákove oddychuje po celoživotných záťahoch čerstvo vyslúžilý zabijak. Je to však len nakrátko. Postupne sa ocitá v smrteľnej hre mačky s myšou s trojicou pomstychtivých protivníkov. Zisťuje, že na niektoré jeho staré hriechy sa nezabúda, že sa nedajú pochovať. (Biopler)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono dějově to zase není až tak výjimečné. Hlavní hrdina je v podstatě hodný člověk až na to, že se živí jako nájemný zabiják. A protože je to dobrák od kosti, rozhodne se svoje řemeslo pověsit na hřebík a začít okopávat zahrádku. Jenže čert nikdy nespí a protože jsme na irském ostrově v 70.letech, ztělesňuje rohatého trojice příslušníků IRA. A právě prostředí a doba dělá z filmu trochu víc. Vedle nádherně nasnímaných exteriérů se celkem povedla i omáčka obalující základní příběhovou kostru a v neposlední řadě vyšel na výbornou casting. Vedle troice veteránů Neeson-Hinds-Meaney mě potěšila zejména Kerry Condon, kterou jsem snad poprvé viděl v podobné roli a bavil i mladičký vrahoun v podání Jacka Gleesona. Tak nějak jsem dostal to, co jsem čekal a chtěl. 80% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Trajektorie kvality filmů Liama Neesona začala v posledních letech nebezpečně kopírovat něco, co zažíval třeba Nicolas Cage před takovými 10 – 15 lety. Naštěstí tady si Liam vzpomenul na své lepší časy. Genius loci irského pobřeží je tu jedinečný, má to příjemnou, jímavou hudbu, a i když je premisa se zabijákem v důchodu stokrát ohraná, díky přítomnosti IRA to celé získává zajímavý náboj. A i díky dialogům, které nejsou banální, brzo poznáte, že tohle není obyčejná spotřebka na jedno použití. Je to seriózní drama starosvětského střihu, přesně jak to mám rád.  Zařazení na festival v Benátkách se vůbec nedivím. __ PS: Spratek Jack Gleeson aka Joffrey Baratheon ze ´Hry o trůny´ tu byl výborný! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudilo a skoro unudilo. Liam sa vrátil k írskym koreňom, veď sám už je starý koreň, je vo vlastnom prostredí, prízvuky boli ale lepšie od jeho oponentov a ani dobre nakamerované taiči výpady už neskryli, že on už môže byť naozaj len zabijakom so zbraňou, pretože motorika degraduje. U témy ako teroristická IRA som čakal nejaké väčšie zvraty a na akčný film trocha vyššie tempo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Konečne sa Liam vyprdol na tie americké kvázi akčné thrillery, čo boli len vymývačky mozgu bez štipky originality a napätia a vrátil sa na rodnú hrudu, kde si strihol túto štýlovú old schoolovku. Po asi 10 rokoch konečne film s Neesonom, na ktorý sa dá pozerať. Atmosféra výborná, príbeh má hlavu aj pätu, nechýbajú akčné scény a navrch mu sekundujú dvaja írski matadori Ciarán a Colm. Za mňa spokojnosť. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době koukatelná Neesonovka, která sice nemá moc čím překvapit, ale irský venkov výbušných sedmdesátých let jí sluší a Neeson se na domácí půdě viditelně cítí dobře. Ani nevadí že vlastně hraje opět to samé, protože scénář ho netlačí do žadné velké akce a díky tomu tak působí uvěřitelně…60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od marca 2022 v Írsku, primárne sa natáčalo v grófstve Donegal, a ďalšie natáčanie prebiehalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama