Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bowling for Boston pro mladé křesťany.. Strašně rád bych hodnotil lépe, ale nejde to. Duffy tápe v dialozích, sebeurčujícím stylu i vypointování scén, zatmívačky jsou otravné a ani jedna postava nevzbuzuje sympatie (byť třeba zvrhlým způsobem). Výjimkou je možná Dafoe, obzvláště když formuje kolegu policistu na zaměstnance v oblasti cateringu, ale potenciál je něco, čím by se ve filmech podobného ražení nemělo mrhat. U závěrečné snahy o významový přesah jsem se nad dezinsekcí metropole Nové Anglie od Rusů a italských švábů už jen pobaveně pokřižoval.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zapomenuta perla kinematografie. Originalni myslenka, skvele vybarvene postavy (koktavy a klejici hospodsky, onanujici Ron Jeremy), drsny humor, skvely scenar a jeste lepsi zpracovani, jemuz vevodi briliantni vykon Willem Dafoea - jeho ztvarneni tepleho agenta Smeckera je vedle Bobbyho Peru z Wild At Heart asi jeho nejlepsi. A pak ta irska hudba na konci...a rolicka Rona Jeremyho - nelze jinak nez 5* proste. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve jménu Boha se dá dělat ledacos a patří k tomu i vraždění. Otázkou zůstává, jak už se pokusil naznačit Vyšší princip, zda vražda na tyranu je či není zločinem. A tyrana lze přejmenovat na mafiánského bosse, obchodníka s drogami, dětmi a tak vůbec. Tenhle film na to ovšem neodpovídá. V závěru nechá povídat pár náhodných obyvatel, avšak konečný verdikt si musí položit divák sám. Přes všechno to až nekonečné zabíjení působí film svěže a zábavně, což může být nakonec to úplně nejhorší, jelikož zabíjení by zábavné být nemělo. Tedy vyjma hororů, tam to nevadí.  Protože mi ale ten formálně podařený masomlejn kápl do noty a Dafoe svými kreacemi zvednul náladu, dám plný počet. Jo a český dabing docela šel. Hlavně si nemůžu nijak stěžovat na nadměrné užívání slova Fuck, anžto čeština je natolik vynalézavá, že na jedno anglické univerzální slovo má desítky (možná stovky) slov dalších a mnoho z nich bez diskuse lepších. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Supr překvapení, čekala jsem nějakou strašně ujetou krimi komedii a dostala jsem celkem plnohodnotnej snímek, kde je od všeho trochu. Trochu morálních dilemat, hodně perfektní akce, výborná hudba se zapojením chóru, herci (Flannery+Reedus, Billy Connolly, David Della Rocco), hlášky a navrch Willem Dafoe, kterýmu jsem paradoxně přišla na chuť až s touhle jeho rolí teplýho detektiva, která je ozdobou celýho filmu, obzvlášť na konci, kde se Dafoe fakt odváže a silně připomene Třískovu kreaci z Jedna ruka netleská. "What are you doing?" "I just wanted to cuddle." "Cuddle? What a fag." ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přesně podle gusta, tak jak to má být s dobrou hudbou, whisky, a 9mm. Výborné záběry, vynikající příběh a herecké obsazení spolu s soundtrackem jsou dokonalé. Jak již napsal Shit, Boondock Saints jsou tak neuvěřitelně COOL, že se tomu nechce věřit, od záběru se záchodem až po přestřelky a modlitbu, je něco neuvěřitelného. Film, který se stal z ničeho nic kultem, a získal si tak ohromnou oblibu u diváků . ♫ The Blood Of Cu Chulainn ♫ 90% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Žena Kitty Genovese, která se na začátku filmu odvolává na kněze, byla skutečná postava znásilněna a zavražděna v Queens v roce 1964 za účasti 13ti svědků, kteří neudělali nic pro její záchranu. (Chatterer)
  • Příjmení detektiva Dollyho je Alapopskalius. (Chatterer)
  • Postava jménem "David Della 'Roc" byla pojmenována a napsána na tělo Davidu Della Roccovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama