Reklama

Reklama

VOD (1)

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (161)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když tvůrci poněkud přestřelili možnosti posthypnotické sugesce, i když totálně překopali způsob jejího fungování, i když z "hypnotiků" (česky hypnotizérů) udělali spíš telepaty a la Profesor X z X-Men, i když jsem se ve všech těch twistech ke konci už pomalu ztrácel, i když je tedy celý tenhle film z jistého úhlu pohledu kolosální chujovina, nemůžu si pomoct, ale bavil mě, tenhle žánr mám rád. A ve dvanácti bych z něho byl paf. Navíc Ben mi nevadí a Alice byla hezká skoro jako její teta. Sakra četl jsem jako kluk nějakou sci-fi nebo horrorovou povídku, kde se s hypnotickou sugescí pracovalo a pamatuju si, že spouštěcí heslo pro zhypnotizovanou "oběť" v ní znělo "afghánský banánový stánek", ale už si zaboha nevzpomenu, jak se to a kdo to... A google mlčí :( ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Překvápko!! Hypnotic je film mnoha tváří. Na jednu stranu ne tak dobré, jak by od Rodrigueze mohlo být, na stranu druhou rozhodně ne takový propadák, jak naznačovaly recenze. Z jedné strany nikterak do detailů vyšperkovaný scénář, ale na druhou stranu se teda je na co dívat a celý tenhle koncept "hypnotiků" mě pohltil už od začátku svou originalitou a já se sakra těšil, kam se film vyvine. Stejně tak je film víceméně klasická thrillerová šablonka, ale rozhodně se jí nedá upřít schopnost šokovat diváka a 3 zvraty, které na mě film v průběhu druhé části vytasil, mě teda odrovnaly. Suma sumárum jde o překvapivě zábavnou mysteriozně-thrillerovou jednohubku, která se může pyšnit hodně osvěžujícím nápadem a které k lepšímu výsledku podkopává nohy jen moc zkratkovitý scénář, který na poli 90 minut jednoduše nemůže tenhle koncept dovést k maximální dokonalosti a přidat 60 minut navíc, mířit na vyšší metu a rozjet tenhle příběh ve větším měřítku, mohl to být dokonalý kino blockbuster mixující Tenet, Prokletý Ostrov a Počátek, jenž tady už delší dobu nebyl. Objektivně průměr, ale za sebe jsem vlastně spokojen a při projekci jsem se bavil dostatečně, takže mu tu opatrnou hvězdičku rád přihodím. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez nakonec nenatočil něco kdovíjak ambiciózního a vychytralého, zároveň ovšem zapomněl na svou tvůrčí divokost a servíruje víceméně rutinní sci-fi thriller, který kdovíjak nezvládá pracovat s paranoiou ani tím diváka pořádně posadit na zadek. Pár světlých momentů a docela zajímavé rozuzlení zápletky nespraví dojem, že tu někdo krapet vůbec nevyužil potenciál…. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Od béčkového noiru k áčkovému mindfucku. Robert Rodriguez tentokrát sice cílí na dospělé publikum, ovšem jenom takové, které je ochotné si přepálenou zábavu nekazit logikou a nepotřebuje brát příběh příliš vážně. Právě takoví diváci se budou u sympaticky připitomělé novinky rozhodně bavit. Více zde. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Sledovat v jednom týdnu Baflecka v natřískaném Městě a potom například v Hypnotikovi představuje zvláštní druh bolesti. Nevím čím to je, ale jednu chvíli už to začínalo vypadat že se z něho pomalu jistě klube zajímavý herec, aby potom svou kariéru znovu devalvoval. Zvláštní, buď ten alkohol v Americe stojí nekřesťanské peníze a Ben je nutně potřebuje nebo fakt nechápu proč do podobných projektů vůbec leze. Že to celé natočil kdysi skvělý Rodriguez už raději nebudu ani komentovat. Velká škoda kluci. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V závěrečných titulcích se nachází mezititulková scéna. (fisus)
  • Režisér Robert Rodriguez napsal první scénář k tomuto filmu už v roce 2002 a přiznal, že je to jeden z jeho oblíbených příběhů. (Sebule)

Reklama

Reklama