Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 1

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (455)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak krásně smícháno z pár postav, famózní střídání nálad, napětí až do strachu, CVAK, smích. Kdyby ten konec skončil odchodem z domu bez grandiózního a zcela zbytečného finále, tak se za mě jedná o jeden z nejlepších hororů. Prach obyčejné setkání dvou lidí a postupnou příměsí třetího. To bylo tak komorně dokonalé, místy jsem vzpomněl na The Descent. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že je atmosféra miestami viac než solídna, a síce tu už v minulosti niečo obdobné bolo, takými silnými kartami daný snímok určite nedisponoval (názov si nespomeniem - doplním). Keď k tomu prirátam ten nečakaný twist v závere, ktorý sa objavil z čista jasna bez zbytočného premýšľania, na ktorý sa divák vlastne ani nedokáže pripraviť, veľmi rád sa pridám do klubu tých, čo hodnotili nadpriemerne. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes řadu výhrad nejhravější horor minimálně od Zhoubného zla. Film, kde si divák po 5 minutách myslí, že ví co ho čeká, aby se film v první třetině vydal někam úplně jinam a měnil své nálady a skoro i žánry v několika sekcích. Výborně natočené a ozvučené, solidně a chytře zahrané a pokud by se trochu upravil pro mě úplně nesedící závěr, byl bych ještě spokojenější. Takhle jsem byl milé tahán za nos i strašen zároveň a bylo to fajn. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nevědomost je opravdu sladká. Málokdy se už dnes stane, že bych šel do filmu naslepo, bez sebemenší znalosti premisy nebo hereckých účastí. U Barbara je to výhoda dvojnásobná, protože se otazníky začnou kupit hned v prvních minutách. Škoda, že právě úvodní kapitola je i zdaleka nejlepší. Každý sebemenší zvrat umí přivodit prvotřídní mrazení a poslední dvě minuty mě přikovaly tak pevně, že jsem chvíli ani nechtěl pokračovat dál. Bohužel druhá i třetí část jsou v přímém srovnání jen naředěnou podvratně vyprávěnou báchorkou, která je tím slabší, čím je jasnější, co, kdo a jak. Když se ve finále začnou porušovat i vlastní sympaticky racionální pravidla a showdown se spustí tak náhle, až jsem se musel ujišťovat, že jsem omylem nepřeskočil patnáct minut stopáže, přišlo mi to vzhledem k obřímu a relativně brzy vystřílenému potenciálu skoro líto. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že hned po pěti minutách hororu poznáte, že i když se jedná o naprosto klasický vyvražďovací námět, něco je tu prostě jinak. Barbar je v tomto případě jinak. Je lepší. Vizuálně vytříbenější. Atmosferičtější. Napínavější. No a i když se to klasicky zvrhne do zábavného absurdna, po většinu času perfektně baví. Ano, takhle nějak si představuji kvalitně natočený horor dnešní doby. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama