Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 1

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (453)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ideální film ke dni matek.... 3 šíleně fázovaný a neskutečně divný příběhy [první třetina se až moc táhne, třetí retrospektivní linka zase měla žalostně málo prostoru], jeden barák, jeden hodně hlubokej sklep, pořádná porce creepy napětí a mateřskýho mlíka k tomu – to vše jako perfektní disstrack na Airbnb..... jeden z těch filmů z ranku "nepochopil jsem to, ale miluju to". Zach Cregger si zde totiž doslova dělá co se mu chce a je mu jedno, co si o tom myslí ostatní. Song Be My Baby nevyženu z hlavy hodně dlouho. Aneb za málo peněz hodně děsivý muziky. 4* nebo odpad, nic mezi tím. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[49%] Tak já teda nevím, asi je chyba ve mně, ale mě to teda moc nebavilo. Má to celkem dobrý nápad, nějakou tu zajímavou scénu navíc, ale v poslední třetině filmu se z toho stane docela blbost s nelogickými kopanci, které přehlédnout nemohu. Ne, že by byly jen na konci … První cca půlka snímku mi přijde taková nezáživná, pak se to z nepochopitelného důvodu přepne na další nudou postavu, konkrétně na herce Justina Longa, který mě zde docela sral. Jako ty scénky v podzemních tunelech za sklepení byly docela dobré, ale to je asi tak všechno. Ta nestvůrná žena mě chvílemi docela pobavila a to především ve finále, kde předvedla tu svou téměř „nesmrtelnost“. ;) Chápu, že se nedá s ohledem na toto téma natočit něco extra originálního, ale mě to moc nenadchlo. Je to takový slabší průměr, kdy jsem se mezi rozhodováním 2/3* rozhodl dát tu nižší *. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, navíc od chlápka, který dosud jak vidím točil jen nějaké retardované komedie pro mentály. I když myslím, že rejžova komediální průprava je patrná i v tomhle horroru, minimálně co se velké porce nadsázky týče. Uděláte ovšem nejlíp, když si o filmu nebudete předem nic zjišťovat a pustíte se do něj naslepo, tak jako jsem to udělal i já. Snad neprozradím příliš, když prozradím, že po počátečním pozvolném a nesmělém náběhu na thriller děj postupně vyzraje ve šťavnatou superbrakovou bejkárnu, za jakou by se nemusel stydět ani mladý Tarantino, tedy ještě v době, kdy točil originální a scénáristicky nápadité filmy. A právě onou nečekanou scénáristickou košatostí mi Barbarian mladého Tarantina tak trochu připomněl. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Disney+ boří mýtus rodinného VoD a premiéruje zajímavé horory. Ale Barbarian je přehajpovanej. Scénáristu a režiséra Zacha Creggera baví hrát si s formou a v první třetině slušně graduje napětí z neznáma. Ale pozdějším rozkrývaním tajemství odhaluje tvůrčí slabinu pouhého půjčování si klíčových prvků z průlomových kousků žánru a ve finále sklouzává do nechtěné sebeparodie. Přičemž si myslí že je cool. Tohle měl splodit neotřelý řezník ideálně s evropskými kořeny, který by se nebál využít i potenciál děsivého obsahu videokazet. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že není vůbec potřeba osídlovat Detroit nějakými bubáky, monstry, mutanty a podobnými zjevy, protože jsou ruiny tohoto města děsivé i bez toho. Snímek každopádně nepojednával o lidech, nelidech nebo jiných formách života, šlo vlastně o příběh jednoho domu. A v tomto ohledu na mě film fungoval výborně, včetně tří samostatných dějových linií, ale ten bubák mi to kapeczke pokazil. Jasně, disponoval vším, co běžného Američana vyděsí tak, že z něho cítíte čpavek ještě týden, já jsem si ale jen zklamaně povzdechl a řekl si: "To jako fakt?" Bylo mi opravdu líto, že se všechny tři příběhy neprovázaly nějak jinak, protože určitý potenciál tady byl, a teď se nemohu zbavit dojmu, že si tvůrci vybrali nejsnazší cestu. Jenže cesta nejmenšího odporu málokdy přináší nejvyšší kvalitu. Je to škoda, protože u mě měla tato atmosférická záležitost slušně našlápnuto. No, a když se v ní objevil Justin Long, tušil jsem, jak asi dopadne. Vždyť víte- Jeepers Creepers, Tusk... / Poučení: Nepříjemná místa vypadají za tmy mnohdy útulněji. 3*+ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)
  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno