Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Válečné drama pod producentskou taktovkou Petra Jákla. Ano, přiznám se. Měl jsem menší obavy, ale nakonec se z toho vyklubala přijatelná jednohubka. Mladší Hemsworth se nakonec popral s hlavní rolí docela na jedničku. A Russell Crowe si tu roli pilota dronů užíval též plnými doušky. Rozhodně se to nezařadí k nejlepším snímkům na poli válečného žánru. Na druhou stranu, příběh ucházející. A akce místy velice nadprůměrná, ať už se jednalo o poctivé přestřelky jako ze staré školy, nebo o souboje na nože 1v1. Ve středu to trošku ztratilo na tempu, to se musí zdůraznit. Ale konec naštěstí zase přišlápl na plyn. Jo, dokázal jsem si to užít. A to já osobně považuji za to nejdůležitější. Uvidíme, pod co se upíše Jákl příště. Za mě dávám 6,5/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Od Land of Bad jsem nečekal zázraky, ale jde o solidní military akční záležitost s áčkovým rozpočtem a fajn herci, která si drží výborné tempo a je příjemně intenzivní. Máme tu 5 vojáků, kteří jsou vysláni na misi, jenže se to klasicky posere a půjde o život. Mladý Hemsworth utíká džunglí před nepřáteli a pomáhá mu Russel Crowe na drátě, který pomocí dronů pálí bomby do nepřátel. Má to skvělé tempo, dialogy mezi Crowem a Hemsworthem jsou fajn, napětí nechybí a v závěru došlo i na nějaké ty osobní fighty a přestřelky. Nejde o nic převratného, ale rozhodně to žánru nedělá ostudu a kdo podobné military záležitosti rád má, tak nešlápne vedle. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po pomalejším rozjezdu nabídne Land of Bad ucházející akčňák na jedno podívaní ve kterém jeden z Hemsworthů běží džunglí a gladiátor v důchodu mu radí po telefonu. Když dojde na akci tak je ok a Crowe stále má slušnou dávku charismatu. Žádná revoluce se sice nekoná, ale v rámci žánru jde o lehčí nadprůměr…60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDÍM HO. DRŽÍ SE!…“ Předlouhej úvod vo hovně. Pak trochu války a pak sám voják v poli. Vlastně v džungli. Russel Crowe si hraje na operátora „Tísňový linky“ a celý to vypadá, jakoby někdo dostal nápad, že to skončí v jeskyni… a na to pak vymyslel celej příběh. Navíc nechápu, proč z těch vojáků dělaj takový idioty… (i když…, ale tady mně to nesedí…). A Russell Crowe? Dneska už je fakt lepší, když ve filmu bude jen sedět. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Scénáristi sledovali dva týdny během vojenskýho cvičení skutečné operátory JTAC. 2.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama