Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na co tady všichni tak nadávají? Tohle je totiž úplně skvělá a sympatická akčňárna, která má vše, co by mít měla, a ačkoliv to žádný převratný kousek na poli svého žánru není, rozhodně sklízí plusové body za mnoho nových a originálních prvků. Banda pěti vojáků se v misi, která měla být původně jednoduchou extrakcí, střetne s velkou komplikací a hlavní Liam Hemsworth je nucen utíkat džunglí před armádou povstalců za pomoci dronu a satelitních kamer, které mu do ucha tlumočí Russel Crowe. Tohle je hodně neotřelý nápad a musím se přiznat, že si mě získal ihned. Ať už sám o sobě, kdy se využívají dronem řízené střely a fajn dialogy mezi touhle dvojkou, tak i suprovou akcí na začátku i dostatečným tempem, které nám dávkuje celé 2 hodiny "něco na plátně." Tohle vše dělá z Land of Bad výživnou, originální a hlavně zábavnou akci s fajn herci a hlavně vysokorozpočtovým vizuálem, který svou kvalitou dokáže místy posadit na zadek. Spokojenost, tyhle jednohubky prostě můžu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První půlhoďka je plná chlapáckých keců ve slabé režiji, takže úvod to celkem zabije. Vystřihal bych fest. Po přistání na Filipínách se situace ale mĕní a dostanem solidní survival až do konce. Jenže Liam nemá charisma a ani to herecky podle mě úplně neprodal. Milo ho totálně přehrál a s Russellem mě nejvíc bavili. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po pomalejším rozjezdu nabídne Land of Bad ucházející akčňák na jedno podívaní ve kterém jeden z Hemsworthů běží džunglí a gladiátor v důchodu mu radí po telefonu. Když dojde na akci tak je ok a Crowe stále má slušnou dávku charismatu. Žádná revoluce se sice nekoná, ale v rámci žánru jde o lehčí nadprůměr…60% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ghost Recon: Breakpoint? Naprosto kulervoucí akční vybíjená. Má to hodně příjemný ale meditativní build up a divák má šanci se seznámit s každým charakterem zvlášť. Jakmile však dojde na lámaní chleba, tedy akci tak to má tak neskutečně strhující tempo že jsem nestačil vsáknout gravitaci celé situace a tajil se mi dech. Audiovizuální žrádlo - vypadá to že se fakt používali skutečné zbraně, jsou špičkově nazvučený a exploze jsou oku lahodící. Musim uznat že Land Of Band tvoří hybrid z filmů a her které mám rád a bere si jejich nejsilnější elementy které pak těží na maximum. Hlavně musím pochválit velký důraz na detaily a našel jsem zde tunu inovativních prvků které bych chtěl vidět v dalších akčních filmech. Dojde i na strhující fyzické souboje a když pominu všechno ostatní, Agustin Claramunt - tedy kameraman, je to jeho první film a vyloženě působil jak doma. Nepamatuju si za poslední roky akční film kde by bylo tolik fenomenálních záběrů které vtáhnou do akce. Russell Crowe má hodně velkej prostor a díky tomu že tam jsou velké sázky a má to nadupané tempo, i jeho speedrun z Albertu působil přesvědčivě. Herecký výkony jsou výborný a díky úderným ale civilním dialogům a jak jinak, fantastické kameře je celej film hodně imerzivní. Za necelých 20 mega jsem se dočkal filmového zážitku co jsem nepocítil už pár let a během titulků jsem chrochtal blahem. Přestřelky působí dost takticky a líbila se mi hoooodně detailní výbava co kluci měli na sobě. Land Of Bad je strhující akční vybíjená a důvodem proč jsem měl tak rád filmy v první řadě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)
  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno