Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (298)

JFL 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský blockbuster konečně dospěl do čiré camp podoby. Dlouhé roky jsem snil o tom, že namísto rádoby zasmušilých či fanboyovsky přemoudřelých spektáklů přijde biják, který bude jen ryzí nezřízená hovadina. "Nové impérium" ví, že je zhůvěřilé, a šibalsky to ještě vytáčí dál. Takže tu máme zcela fantasmagorický technobabble, připitomělé lidské figurky, prvoplánově účelové zvraty a papírem šustící peripetie, ale vše to krásně zapadá do celkového pestrobarevně bláznivého světa, kde se dutohlavovské alternativní teorie o dutozemi stávají svou vlastní absurdní karikaturou. Tohle papundeklové pimprlové divadlo pak perfektně rozdupává celá plejáda obřích potvor. Lidští pajduláci jsou delegováni čistě do rolí vyprávěcích berliček, které přemosťují jednotlivé dějové linie monster a za tím účelem pronášejí absurdní nesmysly. Konečně se monster bijáky oprostily od západního individualismu a lidské výlučnosti. "Nové impérium" otáčí perspektivu žánru zpět k japonským kaidžú kořenům, takže z titulních titánů dělá hlavní figury a nositele vyprávění i zastřešující perspektivy. Postavou, která vede pohled publika, tu není žádný z lidských mravenečků s jejich titěrnými plány, ale mini-Kong. Jasně, den po projekci si už skoro nic z filmu nepamatuju, ale vím, že během jízdy na téhle horské dráze jsem měl oči navrch hlavy jako u nejpraštěnějších kaidžú bijáků z blouznivých šedesátek. PS: Mým zvrhlým snem je, aby speciální komentář na blu-ray namluvil Werner Herzog. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Prakticky ten samý, všemi barvami zářící koktejl, který všechno, co jsme viděli minule, doručuje v mnohem epičtějším měřítku. Na snímku Godzilla x Kong: The New Empire je sympatické to, že si na nic nehraje. Fakt, že se jedná o čistokrevný blockbusterový výplach prezentuje s hrdostí sobě vlastní, přičemž právě v tomto bodě tvůrci snad ještě více šlapou na plyn. Jsme zde tedy svědky neskutečných bizarností (trhání zubu), které ale díky svému odzbrojujícímu způsobu prezentace vlastně docela zapadají do celkového vyznění. Právě ta vizuální stránka je opět výkladní skříní celého projektu – všechny monstra a další atrakce vypadají vážně dobře, pročež v kombinaci s dunivým soundtrackem tvoří neuvěřitelnou audiovizuální přehlídku, v níž si ale stejně všimnete určitých problémů. Tím zřejmě největším je neukojitelná chuť tvůrců přicházet s dalšími a dalšími vychytávkami a dějovými zákrutami – ve výsledku se tyto zprvu jistě dobře mířené nápady mění v nepřehlednou barevnou změť, v níž se divák po chvíli zcela ztratí. Ve finále tedy dostaneme audiovizuálně vypiplanou řež monster, které ale bohužel po nějaké době začne poněkud padat řetěz. Avšak i přes toto zjevné negativum se stále jedná o nenáročně zábavnou podívanou, které velké plátno prostě sluší. Dobrá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Is that a mini Kong?“ ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl srovnat předchozí Wingardův ´Godzilla vs. Kong´ a tohle, pomohl bych si srovnáním, že to je jak koncert ´Def Leppard´ vs koncert grindcoreových ´Cannibal Corpse´. Tedy uhlazený, trošku předvídatelný, bezpečně šlapající rock vs. naprosto z řetězů  utržená grindová divočina v předních řadách obecenstva až zdraví nebezpečná :o) Viděl jsem skoro všechny japonský godzillí filmy ze SHOWA a HENSEI éry, a s jistotou můžu tvrdit, že v žádném z těch cca 25 filmů nebyly takový šílenosti, jako jsem viděl tady. Ani ve filmech Ishiro Hondy nebo Juna Fukudy, kteří točili tak trochu s rozvážností, takový bezpečný kaiju mainstream, byť si tam Godzilla s Kongem dávali wrestlingový chmaty, nebo v jiných dílech se do toho přimotali ufoni, chobotnice, monstra vzešlá z toxických odpadů atd. Tenhle film, ten byl úplně vymknutý z kloubů. Scénář vypadal, jakoby ho psalo 11-leté dítě s přebujelou fantazií, kde se vršila jedna absurdita za druhou, ale všechno to mělo nadstavbu v podobě neskutečného FANSERVISU. Lidské postavy redukovány na zbytečnou stafáž? Odškrtnuto. Ochránkyně Mothra? Odškrtnuto. Děj, který nedává ani stopy elementární logiky? Odškrtnuto. Už tady chyběla jenom baby godzilla s malým japonským chlapečkem. Celý film jsem se nevěřícně smál tomu, co vidím, ale s podobně kaiju pozitivním kámošem jsme si to strašně užívali. A zároveň jsem litoval postarší manželský pár přede mnou, kteří u toho museli strašně trpět a pán se v půlce zvednul a raději šel usrkávat pivo do kino-baru. Absolutně nepochopím (a zároveň cením), že na takovýhle v podstatě NE-mainstream a zároveň fanservis pro zasvěcené dalo hollywoodské studio, které si běžně dělá finanční propočty, predikce a divácké průzkumy, takový budget a Wingardovi tuhle šílenost odkleplo. Už to asi nikdy nechci vidět znova, ale ten neočekávatelný pocit v kině byl k nezaplacení. KAIJU stále žije, vy volové! ()

Adaamos21 odpad!

všechny recenze uživatele

Vypněte mozek, pohodlně se usaďte a vychutnejte si úžasnou trikovou jízdu a dvě hodiny nabušené zábavy s obrovskými monstry, skvělou akcí a ...tak u některých filmů tahle rada funguje, pokud tam výše zmíněné atributy jsou a film si fakt užijete, ale tohle tedy pro mě rozhodně nebyl ten případ a že jsem se snažil. Taky jsem to tedy po velkém a častém přemlouvání dokoukal, ale bolelo to a to fakt hodně. I kdybych si mozek vypreparoval, tak bych nevěřil vlastním očím. Scénář 0, příběh 0, herci 0 (jasně, tady jsou jen proto, aby někdo mluvil, když ostatní postavy jen řvou a vřeští). Totální odpad za stopadesát milionů dolarů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já teda doufám, že při závěrečné destrukci v Riu pod dohledem sochy Krista Spasitele nebyl nikdo zraněn, nedej bože nepřišel o život… Příběh šel znovu mimo mě, závěrečná třetina je prakticky ne(do)koukatelná. Dvě slavná filmová monstra s bohatou historií: Kong je kdesi pod zemským povrchem, aby zjistil, že je tam ještě jakási podzemní říše, Godzilla se nahoře pere s jinými titány, demoluje přitom celé čtvrti a hlavu skládá v Římském koloseu. Za čas si dají zase přes držku, aby děj vyplňovalo i několik nudných lidských postav, přičemž nejznámější z nich, Rebecca Hall, má hrozný melír i sestřih. Jakékoliv serióznosti se na míle vzdalujeme, prakticky jen čekáme na akci a další a další atrakce, které sice nedávají smysl, ale diváky evidentně (však mrkněte na tržby) solidně oblbnuly. V Godzille z roku 2014 nebyly postavy jen do počtu a jelo se na vážnou notu, i o tři roky mladší Kong mě potěšil. Další kousky jsou jen ryzí výplachy a prázdné blockbustery. Bez vyloženě fanouškovských momentů, jeden teda potěší členy České stomatologické komory. Tři hvězdy už nedám. Jen opakující se hezké obrázky, víc nic. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)
  • Aby mali herci na čo reagovať, Adam Wingard sa často ocitol v úlohách King Konga alebo Godzilly, keď napríklad reval do mikrofónu. (Arsenal83)

Související novinky

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

29.06.2024

Vytáhněte tužky a zapište si to do diáře. Studio Warner Bros. v pátek oznámilo datum premiéry dosud nespecifikovaného dalšího snímku hvězdného režiséra Denise Villeneuva (Duna: Část druhá, Blade… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama