Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 2

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (188)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nesedlo mi to. Jde ale o jeden z těch filmů, kterým sice dávám nízké hodnocení, ale zároveň vlastně moc nevím, co bych filmu vyčetla. Je to dobře natočené i zahrané a vidím tam tu jasnou režisérskou vizi. Věřím, že ta celková stylizace dokáže hodně lidí podmanit, ale já jsem se nemohla na to naladit, vůbec jsem se nedokázala do toho ponořit a v momentě, kdy už jsem rozkličkovala, o co vlastně jde, tak už mě film nedokázal vůbec ničím překvapit ani šokovat a ve výsledku mě to vlastně vůbec nebavilo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Excelentně nechutný Barry Keoghan, přirozený talent a dle mého soudu asi nejkvalitnější herec nastupující generace, který se zatím jenom rozehřívá, ve vcelku předvídatelné, ale skvěle natočené černé komedii, kterých není nikdy dost. Bez Barryho a Rosamund Pike bych hodnotila jako lepší průměr, ale ti dva vytáhli tuto variaci na notoricky známého Talentovaného pana Ripleyho natolik zábavným způsobem nahoru, že s chutí přechválím. Barrymu předpovídám slibnou budoucnost, už teď je zřejmé, že nezůstane u rolí nenápadných postav, jeho potenciál je skutečně famózní, škála rolí, které by mu seděly, je nezvykle rozsáhlá. Těším se, co nám předvede dál. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Škoda té fakt zbytečně dlouhé úvodní půlhodiny, která mě začínala přesvědčovat, že ten film bude nuda. Kdyby se totiž zkrátila minimálně o patnáct minut, věřím, že bych byla schopná tomu přidat. Ač Saltburn působí svým příběhem jako moderní gay-zámecká-fantasy červená knihovna ve stylu harlekýnových romancí (takže ve zkratce romantický brak), má to určitou jiskru, o kterou su ta stará herecké osazenstvo v podání plochých povrchních postav, které zajímá jen to, jak si udělat život co nejvíce bezstarostný. Duchapázdnost těchto posh postav tomu dodává takové to pozlátko, na které se dobře kouká, ale špatně se s ní soucití. Středobod děje je tu totiž vztah mezi Olliem a Felixem, který podle mě nebyl vykreslen příliš zdařile, a tudíž divák nemá moc důvodů se s postavami sžít. Vizuálně a herecky je to super. Barry si podle mě zadělává na slušnou kariéru. Artový feel a krásné britské zámecké prostředí tomu dodávají zapamatovatelný design, ovšem ten ústřední vztahový motiv na mě dělal dojem spíše parodický než plnohodnotně emotivní. Možná to tak ale mělo být. Ten závěrečný twist a změna směru by tomu odpovídala. Těžko říct, co přesně si z toho divák má odnést. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako očakával som, že v rámci progresívnej doby sa posadnutosť môže zmeniť na vtáka v riti, ale že sa na Dušičky budem obávať, či mi niekto svojím stojákom na pipinu nepooral hrob pradeda, tak to som veru nečakal. Problémom filmu je absencia prekvapenia v rámci tej krimi roviny, lebo všetko je jasné od začiatku. Keoghan vyzerá ako psycho a určite nevyzerá ako študent a ak áno, tak ako mnohonásobný prepadlík s permanentne kocovinovým stavom. Kto ho ale túži uzrieť nahého, nech sa páči, slinky sa môžu začať zbiehať. Film dáva tiež poučenie, že voda z kúpeľa sa dá všelijako využiť a možno sa preto vykašlete na bublinkové nápoje. Možno budú stačiť bublinky toho, čo sa predtým kúpal. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Těžkej rip-off Talentovaného pana Ripleyho, který jde mnohem víc po vnějškovém pozlátku, než po sofistikovanějším výrazivu a hlavně uvěřitelné psychologii postav. Při hlubším pohledu proto bohužel nepřesvědčivé a neuvěřitelné, byť je Emerald Fennell talentovaná až běda a moc jí fandím. Jen to chce trochu hlubší propracovanost a míň povrchní šokantnosti i exhibice. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (29)

  • Ve scéně, kdy si Felix (Jacob Elordi) pouštěl s otcem film Superbad (2007), lze vidět, že se ve filmu jedná o scénu, kdy je konec hádky mezi Fogellem (Christopher Mintz-Plasse) a Sethem (Jonah Hill) ohledně falešné občanky. O pár sekund poté ovšem přichází do pokoje za Felixem i Oliver (Barry Keoghan) a v televizi je scéna ze Superbad o několik sekund zpět. (orionn12)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno