Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si zkušebně předplácel na 3 měsíce Voyo, bylo to spíš ze zvědavosti než že bych oekával, nějakýho filmově seriálovýho ježíška plnýho skvělých diváckých zážítků, ale přišel šok. Nova má na Voyu fakt hodně kvalitní kousky a tenhle seriálek, je jedním z nich. Originalní způsob vyprávění a ještě originálnější postavy. Vlastně celou dobu jsem byl jak v šoku. Z práce Jiřího Markoviče, z případu který se prolínal všemi díly a nejlepší na tom byla ta nenápadná proměna z kriminálky do psychologického dramatu. Pět nemůžu dát, protože na Adama Mišíka mám těžkou alergii a jeho postavu by zahrál i štaflík a špagetka líp o tom že on má herecký talent mě nikdo nikdy nepřesvědčí jedině on, ale to se zatím neděje. Všechno ostatní je však na vysoké úrovni ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Markovičova metoda výslechu je natolik fascinující, až mi to obrušuje hrany morálního problému s módní vlnou true crime detektivek, která balancuje na tenkém pomezí fascinace pachatelem a pomníčku obětem, které se staly pouhou položkou na vrahově menu. Se čtyřicetiletým odstupem ale tvůrčí tým servíruje skvělý mix nabušeného scénáře, který dávkuje především parádní dialogy, sebejisté režie (ve druhém díle má divák jasno a přitom to další čtyři díly nekompromisně graduje) a hlavně hereckého koncertu, za které se doufám budou různá ocenění budou sbírat jak na běžícím páse. Isteník jede full Norbert Lichý mód, Kotek i na minimu prostoru parádní, Lněnička naprosto přesný v celé paletě perfekcionismu, emocí i zarputilosti. A pak Petr Uhlík, uhrančivý démon, absolutní zjevení „odnikud“ a raketa s příslibem obrovské herecké kariéry. Pokud jej tedy vlastní metody přípravy na roli (ze zámoří zdraví Ch. Bale) nepřivedou do Bohnic, anebo do dřevěnýho spacáku. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohapustá, detektívna konverzačka, ktorá veľmi solídnym spôsobom prezentuje prácu vyšetrovateľov najzávažnejších, trestných činov. Niečo ako varianta na americký “Mindhunter” či juhokórejský “Through the Darkness”. Fakt výborná vec v rámci krimi žánru. A ja sa teším na druhú sériu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Zaplatil jsem si na měsíc VOYO kvůli play-off zápasům NHL (nářez až do finále), do toho jsme zkoukli Ivetu, když už kolem ní byl takový bzukot (nuda, šeď a knoflíky lásky) a pak tohodle Markoviče. Od první epizody svěrák jak svině, neskutečná atmosféra, skvěle napsané postavy i dialogy, poctivá krimi jak z partesu. Tak trochu socialistická variace na Fincherova Mindhuntera. Pavel Soukup a Jaroslav Hruška zaslouží metál, tohle se v tom našem tuzemském rybníčku zase tak často nevidí. Prakticky tu nic, co by v žánru dosahovalo podobných kvalit ani neexistuje. Tvůrčí ambice tady prorazily strop, obrovské těšení na spartakiádní nášup! ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od kraťasu Lesapán jsem říkal Dejte Soukupovi víc peněz a on natočí pecku! A stalo se. Bez obalu můžu říct, že lepší český seriál tu nikdy nebyl. Příběhově není co dodat, napsal sám život (smrt), ale podání příběhu je chytlavé, sympatické a místy ukázkově umělecké. Některé úhly kamery a záběry jsou pastvou pro oči. Kostýmy a dobová atmosféra celkově je vynikající, ani si nechci představit, kolik to muselo dát práce dát dohromady tolik rekvizit a udělat to tak věrohodně. V neposlední řadě je potřeba zmínit herecký výkony a trefu v podobě castingu, kdy nikdo zbytečně nepřehrával a ani nebyl upozaděn. Překvapil mě Kotek a jeho ztvárnění inteligentního sadisty Tekverka, hned jsem si vzpomněl na Mindhuntera, kterej mě ale bavil o poznání méně. Tohle je majstrštych a pan Soukup je momentálně český režisérský eso. 5* a.k.a 100% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (21)

  • Mnoho scén se natáčelo v objektu historické továrny Koh-i-noor Waldes ve Vršovicích. (Teres)
  • Petr Uhlík (Ladislav Hojer) kvůli roli drasticky zhubnul cca 10 kg a uhnal si psychické problémy. (Karinaa)

Reklama

Reklama