Reklama

Reklama

I Saw the TV Glow

  • Kanada I Saw the TV Glow
Trailer

Obsahy(1)

Dva teenagery sblíží láska k nadpřirozenému televiznímu pořadu, který je však záhadně zrušen. (tribican)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Zdejší komunita I Saw the TV Glow nejspíš nepochopila. Ono se popravdě nejedná vůbec o horor v pravém slova smyslu, kde by na vás stříkala z obrazovky krev a na každém rohu čekal maskovaný zabiják či jumpscare. Jde o silně metaforický snímek s pěkným vizuálem odkazujícím na devadesátky a TV shows. Kombinuje tak prvky právě těchto TV shows, postojů režisérky a naší reality do směsice poněkud surrealistické roviny, kde nám nezbývá nic jiného než se zorientovat, co který prvek znamená. Styl filmu mi připomněl I'm Thinking of Ending Things, u kterého se celková zvláštnost, metafory a podivné kombinace prvků vyplatily. Bohužel zde dochází k tomu, že režisérka není dostatečně zručná, aby nám své myšlenky podala zajímavou, interaktivní formou a stává se, že snímek místy nudí, působí lehce neuchopeně a vy si uvědomujete, o kolik lepší to mohlo být. Dusné a nepříjemné atmosféry tu není tolik, co bychom čekali, a to je i částečně způsobené navazováním scén, které se zdá být celkem vachrlaté. Určitě nejlepší sekvencí je celé planetárium, kde se film bezprostředně zaměřuje na své sdělení, které je hravé, metaforické a vypjaté. Poté však film tápe, až nakonec dospěje konce, který se mi spíše líbil, než nelíbil. Koneckonců mi je celkové sdělení snímku jasné, ale chyběla mi nějaká pevnější a strukturovanější kostra příběhu. Vyhodnocení: Alespoň na soundtrack měli vskutku čich ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Podivnosť, ktorá ale na rozdiel od iných podivností príliš nefunguje. Pritom ide o zaujímavý koncept vnútornej zovretosti, vplyvu média a okolia, úniku z reality, alebo potemnenosti dospievania; stratený však v nejasnom smerovaní a húfnom nabaľovaní nesúdržne rušiacich scén. Možno zámer, neviem, za mňa ale veľmi nie. Nie takto. Škoda... 50% ()

Reklama

SAINTS 

všechny recenze uživatele

I Saw the TV Glow má veľký potenciál a mohol byť skvelým filmom, keby realizácia nezaostávala za očakávaním. Nebinárna režisérka Jane Schoenbrun má zaujímavú víziu príbehu a v celom filme je niekoľko skvelých tém. Všetky zaujímavé témy však nie sú dostatočne rozpracované a keď film náhle skončí zdá sa že to neviedlo k ničomu, čo by stálo za to. Toto je film o nájdení svojho pravého ja a o tom, kým skutočnosti vo svojom vnútri ste. No všetko sa stráca v zamotanom príbehu. Sú tu záblesky skutočne skvelého filmu, všetko je to pekne natočené. Niektoré scény vynikajú spôsobom akým sú natočené a spracované a tieto momenty pomáhajú pozdvihnúť film z podpriemernej  úrovne. Bohužiaľ týchto momentov nie je dosť na to aby všetko držalo pokope. Celkovo vzaté je to skôr premárnená príležitosť. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úvodní nájezd po krvi lačnících hororových fans je důvodem převládajících velmi nízkých hodnocení, no z dosavadních komentářů je patrné, že moc lidí ani nenavstřebalo, o čem I Saw the TV Glow vůbec je. Taky jsem asi očekával něco přímočařeji žánrového třeba ve stylu Candle Cove, ale musím říct, že alespoň trochu mnou tohle mučivé artové coming-of-age drama o "klukovi", který si nechce přiznat své pravé já, zarezonovat dokázalo. A v těch pár vzácných chvílích, kdy režisérka zabrnká i na hororové struny, to za mne bylo velmi funkční. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| A24 | Veľa nápadov som viac-menej pochopil, zvuk, kamera a soundtrack absolútne super, miestami fakt šťavnatá réžia, ale takýto nič neriešiaci záver som fakt nečakal. Aj celkovo mi prišlo, že to nadhodené témy z prvej polovice stopáže nevie ukočírovať v druhej, fakt som cítil istú neistotu scenáristu, ktorému hlava funguje na plné obrátky a je z toho nadšený a na konci sa ukáže, že je to aj jeho najväčšia nevýhoda. Viac TU. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Škola vo filme sa volá Void High School (VHS), čo je odkaz na to, že VHS kazety hrajú vo filme významnú úlohu. (Arsenal83)
  • Jane Schoenbrun si objednala 16 originálnych piesní od jej obľúbených skupín pre soundtrack k filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama