Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (296)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ježiši čo sa zas komu nepáči? Veď je to jeden z najlepších akčných filmov roka. Jake Gyllenhaal je (zase) skvelý. Nahodil prekvapivo (?) kvalitnú kondičku. Osobne mám v obrovskej obľube akčniaky s hrdinom, ktorý to má od začiatku pevne vo svojich rukách a každému je jasné, že je nezabiteľný. Nielenže nemá strach postaviť sa presile, ale robí tak s pobaveným úškrnom na perách. Tu je to dotiahnuté do krásnej absurdnosti v momente, kedy tesne pred finále nie je zrazený na kolená súperom a nenasleduje trápna desaťminútovka, kedy filozoficky premýšľa a popritom sa fyzicky dáva dokopy, ale de facto sám dobrovoľne odíde, hoc je šanca, že by vyhral. Vie totiž, aké príšernosti sa začnú diať, ak sa nekonštruovateľne rozzúri. A tomu sa chce vyhnúť. Našťastie ho zaženú do kúta, takže to tam na konci vybúcha lepšie, ako Chuck Norris. Šialený Conor McGregor dostal relatívne malý priestor, ale to málo si pre seba kradne od prvého momentu. Ono je to vlastne feel good dvojhodinový film, kedy sa hlavný hrdina spoznáva s obyvateľmi mestečka, ktoré by malo byť nesmierne nesympatické (ústredný „motorest“ vyzerá ako niečo, čo kebyže mám v susedstve, tak sa každý deň modlím za to, aby do toho udrel blesk a do základov to vyhorelo), ale je to natočené tak „klamlivo“, že vám okamžite budú všetci sympatickí. Samozrejme kladné postavy. Režisér Liman následne robí všetko pre to, aby vám záporné boli krajne nesympatické a protivné. Akčné sekvencie sú tu priemernejšie (trochu divná fackovačka), tu výborné, občas drhne CGI (scénu s autom fakt nevystrihli?), občas je príliš vidno, že sa to síce snažili natočiť na jeden záber, ale nešlo im to. Scenár je plný klišé, ale zároveň každú chvíľu pribehne s osviežujúcim detailom (veľmi slabá rana päsťou na lodi, krokodíl, posedenie uprostred mora, vlak), takže to až tak neudiera do očí. Skvelá hudba. Toto kebyže vidím v kine, som nadšený. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Našlapaný úvod který vybízí k drsnému cestovatelskému dobrodružství. Filmy, ve kterých se hlavní postavy vydávají prozkoumávat neznámé prostředí mám rád, o to více, když je hlavní postavou Jake Gyllenhaal, který umí dávat do držky. Napětí i akční scénky jsou skvělé a zábavné. V průběhu, po tom co se objeví Conor McGregor, ale film docela zešílí a nabere obrátky ve stylu Fast & Furious. Velká škoda! ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Parádní pěsťovačka! Příběhově se to sice nemá moc o co opřít, ale zato je to úplně poctivý a fakt krásně chlapský akčňák jaký tu hodně dlouho nebyl! Celý ten 80's feelingbjsem žral a nenudil jsem se ani chvilku. Jake je prostě borec, který to celé s přehledem veze a potičky s McMagorem jsou totální libofky! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Originál z osmdesátek jsem neviděla, ale neberu jako dobré znamení, že právě po shlédnutí remaku mám strašnou chuť se na něj zpětně podívat. Proč? Protože mám nepříjmný pocit, že ať v něm dostanu cokoliv, s velkou pravděpodobností na jeho konci budu mít lepší pocity než mám teď. A kde se ve mě bere tohle sebevědomí? Vysvětlím... ***** Road House je čistě a prázdně natočený film, který je nejhezčí paradoxně v momentech, kdy se neodehrává žádná akce. Začátek působí jako správná vzpomínka na to nejlepší, o čem dřív byly akční filmy. Co bylo na osmdesátkách zábavné. Jenže potom se to začne tříštit a já zjistila, že sleduju film, který neví, čím chce být. Je to remake, který jde svou cestou, ale zároveň vzdává úctu osmdesátkám? Je to remake v současném kabátku jedoucí na nostalgii? Není to ani jedno z toho. Je to od obojího něco a to obojí potom ve výsledku spolu nefunguje. Jenže to by nebylo to nejhorší. Nevadilo by mi ani, že je scénář tak pitomoučký, až je to skoro směšné. Nesmála ani v momentech, kdy se to po mě chtělo, protože humor je zde opravdu zvlášťní, a vůbec mi nesednul. Vlastně jsem se poměrně dost dlouho nudila. Stopáž je zbytečně dlouhá na to, co se ve filmu stane. Takže se mi dostává dost času, aby mě všechny postavy štvali ještě víc, než by na to měly právo v klasickém formátu devadesáti minut. Zamrzí to? ***** Mě to mrzelo hodně, protože první třetina je ještě docela v pohodě. Tedy pokud si z ní odmyslím ten nefunkční pokus o to, aby si film lehce užily i lepší polovičky chlapáků, pro které je film primárně určený. Je tam správná atmosféra, dobrá hudba. Jenže potom přijde zbytek, která se to sice utrne ze řetězu, a já bych z toho jako divák měla být asi šťastná, protože to jsem tohohle snímku chtěla na prvním místě, ale to se opravdu nestalo. Prapodivná akce, která je většinu času ošklivě natočená. Ano, je tam pár dobře natočených blbůstek. Ale je to málo, abych tomu celému ve výsledku zatleskala jako něčemu skvělému. Vážně by mě dost zajímalo, kolik toho z ní bylo reálně natočno. (Paradoxně mě po vizuální stránce bavily možná víc závěrečné titulky, kde je to neskývaně přiznané a zábavné.) A když mi nesedne v akčním filmu ani ta akce...čím pro mě potom je? ***** Kdybych měla Road House nějak shrnout, asi by to bylo takhle: akční výplach se špatnou akcí; nulovým charakterem postav, ale alepsoň se na herce hezky kouká; s tou nejjednodušší zápletkou, všichni máme rádi klišé, ale tady to nefunguje. Nečekala jsem dokonalý film. Čekala jsem blbinu na jeden večer, kterou za dva dny vypustím z hlavy. Jenže sledovat Road House se ukázalo jako dost vysilující a já nedostala ani průměrný film. Velká škoda.  3/10 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Remake dnes už  klasiky z osmdesátých let, který ač se snaží poctou být těm přímočarým akčním příběhům kdy neohrožený hrdina s traumatem z minulosti vymlátí málem celé město a odjíždí dál…Což o to, to bych bral ten nostalgický návrat, ale… v osmdesátkových filmech podobného ražení ty bitky byly skutečné kdežto v tomto novém filmu jsou “přikrášlené” všudypřítomnými CGI efekty. Což je na škodu. Vyhazovače Patricka Swayzeyho z původním filmu tady nahradil Jake Gyllenhaal, který celý film táhne kupředu. A i přes drobné výhrady je “Road House” stále slušná porce zábavy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Reštaurácia vedľa kníhkupectva Stephena sa volá „The Double Deuce Restaurant“. Rovnako sa volal bar v pôvodnom filme Hrozba smrti (1989). (Arsenal83)
  • Motorest bol navrhnutý produkčným dizajnérom Gregom Berrym a bol postavený úplne od základov. Dôkazom kvality stavby je fakt, že odolala sile hurikánu Fiona, ktorý sa v septembri 2022 prehnal miestom natáčania v Dominikánskej republike. (Arsenal83)
  • Amazon vyhlásil, že film vidělo za první dva víkendy přes 50 milionů lidí, tedy více, než dosud jakýkoli jiný film z produkce Amazon MGM Studios. (DavePave)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama