Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (176)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Zedníka a máme tu Včelaře. Kam na ty jména chodí… každopádně. Úplně jiná podívaná. Triky vypadají lacině (hodně). Děj přímočarý a jako ze starých dobrých osmdesátek (a inspiroval se u Johna Wicka). Casting je evidentně tabulkový (podmínka byla evidentně rasa a pohlaví, ne schopnost něco zahrát). USA má vtipně prezidentkou… ale… není to křečovité. Mihne se tam opravdu hodně známých béčkových tváří a spousta scén vypadá stylově (i na minigun došlo). Za mě pohodová podívaná, co si nehraje na velké ambice nebo artová cvičení. A to se mi líbí. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hrubě nevydařilo. Stathama jsem si v jeho akčních rolích zamiloval, ale vězte, že rozhodnutím nezhlédnout "Včelaře" určitě neprohloupíte. Jsem v tomto žánru ochoten dělat ústupky, přece jen se příběh často staví na vedlejší kolej, ale co je moc, to je už příliš. David Ayer v posledních letech režijně stagnuje...K pozitivům....Statham to v rámci možností táhne, charismatu má stále na rozdávání, i ty souboje 1v1 mu docela věříte, zejména pak musím vypíchnout závěrečné zúčtování s jedním záporákem. Tak skvěle choreograficky natočený souboj jsem dlouho neviděl. Za to jednoznačně palec nahoru...Ale jinak...Docela bída a utrpení. Ostatní herecké obsazení nemá moc co nabídnout (i taková ikona jako Irons se trápí...ale nedivím se..ty repliky jsou místy hrůzostrašné). Zápletka napsaná jako hochem v první třídě. Absolutní zmar. A k tomu všemu jako třešnička na dortu ten scénáristicky odfláknutý závěr. Prosím...Dvojku fakt ne....Jedině s pořádným zlepšením. Za mě si Beekeeper odnáší 4/10 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ayer sice vynechal ten typicky špinavý feel a vizuál, aby natočil více odlehčený a "pozitivní" akční film, naštěstí to ale neznamená vyhlazený tuctový shit pro marvelácký blbečkos. Má to v podstatě stejně krve a brutalit co bych čekal od Friday the 13th, je to sympaticky starosvětsky drsný, stupidní a přímočarý, dost uspokojivý po stránce primitivní mačo srandy a takových těch fajnových zastaralých Dirty Harry hodnot. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ayer ty scénáře už ani nečte asi. Je to jednoduchá přímočará akčňárna, která toho ve scénáři fakt moc nemá. A to je škoda, protože Stathamovi to pořád luxusně mlátí a poslední půlhodinka je velmi chutná šalovačka. Nebýt to tak odfláknutě napsané, první půlka vyloženě trpý, tak by to mohlo být za mnohem líp. Takový woulda shoulda coulda John Wick. Pokud to chceš zbuzerovat, tak tam najdeš sto a jeden důvod to udělat. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Britská mlátička Jason Statham a režisér David Ayer se divákům rozhodli nemazat med kolem huby a naservírovali jim přesně to, co od filmu očekávali. The Beekeeper je totiž přesně tím, čím se celou dobu tváří a prezentuje. Bezmyšlenkovitá řežba u které nezbývá než vypnout mozek a nechat se unášet na této akční medové vlně plné absurdních situací. Připomínalo mi to akční filmy, které se točily kdysi a hlavní hrdinové rozhodně nepůsobili jako lidé z masa a kostí. The Beekeeper je na tom dosti podobně, kdy se kolem hlavního hrdiny vznáší podivná neprůstřelná aura, která jej hrání před všemi padouchy světa. Ty si tady střihli Josh Hutcherson, kterého nepotkalo takové štěstí jako třeba Zaca Efrona nebo Roberta Pattinsona, kteří se dokázali vymanit ze stínu svých teen rolí. Sekunduje mu tady Jeremy Irons, který už takzvaně dojíždí na vlně své dřívější slávy a pokročilá léta se na něm vizuálně velice podepsaly. Hlavní hvězda Jason Statham tady hraje vlastně to samé, co hraje ve většině akčních filmů, kde se objeví - britskou mašinu na vraždění, která si v tomto případě do šálku čaje dává místo mléka med. Během toho, co v jedné ruce krájí končetiny bezradným nepřátelům, tak v druhé ruce drží šálek medového čaje, který se zdviženým malíčkem pomalu usrkuje na znamení vítězství. The Beekeeper je poctivá akční řezničina, která může vyplnit večer po náročném dnu, ale nic víc od toho nečekejte. "To bee or not to bee? Isn't that the bloody question?" ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)
  • Oblečení, které má Clay (Jason Statham) na sobě, když se stará o své včely, je ve skutečnosti upravený šermířský oblek. (DJMaroko)
  • Film mal pôvodne debutovať na streamovacích platformách. To sa však zmenilo v októbri 2023, keď šéfovia štúdií MGM/Amazon zistili, že začiatkom roka 2024 nebudú v kinách uvedené žiadne akčné filmy. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama