Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (301)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Očakával som pecku, ale zakúsil som len pecky od slivky a zistil som, že moje chápanie pointy sa mi možno len zdalo. Dobrý nápad, na začiatku rozvinutý, smerom ku koncu už stagnujúci a nudný. Dream Scenario v mojom videní dobre poukazuje na škodlivosť influencerov, ktorí dnes určujú mysle ľudí a mládeže. Kadejaký nevzdelaný pako točí videá na YouTube o tom, ako si tri dni nehonil a ľudia ho sledujú a považujú za hodného ho ovplyvniť. Je tu aj kolektívna paranoja, ktorá mi silne pripomínala to, čo sa tu "v civilizovanom svete" dialo pred 2-3 rokmi. Takže v tomto silu filmu vidím. Nevidím v ňom ale komédiu a ani snahu mnou pochopené pointy prezentovať otvorene, pretože možno ani tak nemali byť myslené. Takže ostávam na nerozhodnom priemere, keďže stále neviem, či je film intelektuálny, alebo len pseudointelektuálny. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kruciš, to bylo slibné. Nejraději nám druh filmů a tvůrců, kde nemám potřebu se k ničemu vyjadřovat, protože i když třeba něco nedává smysl mně, pořád to dává smysl v rámci filmu, a tím pádem je vše tak, jak má být. Dream Scenario se dlouho tváří, že je tímto druhem filmu. Ale potom, někde po zvratu ve snech, film jako by mávnutím kouzelného proutku ztratil veškerou orientaci, cíl, drive. Dreamfluenceři byli do filmu narváni tak násilně, až mi to skoro zhnusilo všechen předchozí zážitek. Na všech ostatních zvratech film důkladně pracoval a perfektně nás na ně připravil, ale tady to bylo jako pár facek zničehož nic a jede se dál. Ne že by scéna, kdy Paula navštíví v jeho snu, nebyla parádní, ale bez té přípravy to prostě nejde. Ale i tak si dovolím do budoucna doufat, co z pana tvůrce vyleze. ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Skvěle promyšlená a brilantně zpracovaná společenská satira, která mě dostala mnohem víc než jsem čekal. To se mi snad zdá je tematicky nabitý a aktuální snímek, jenž reflektuje slávu, životní pasivitu, žárlivost či fenomén tzv. cancel culture. Už takhle zajímavý námět navíc výborně míchá komediální prvky (scéna s prdem je geniální) se skoro až hororovými výjevy, díky čemuž je výsledek naprosto pohlcující. Právě snové sekvence výborně ilustrují, jak se sláva postupně mění v nevraživost. Režisér nicméně netlačí divákovi žádný narativ, takže lze na celou problematiku nahlížet z více úhlů a vnímat jednotlivé aktéry dle svého vlastního přesvědčení. Parádní zážitek pak korunují herecké výkony v čele s perfektním Nicolasem Cagem. Mrzí mě, že tuhle ódu nemůžu zakončit desítkovým hodnocením, ale poslední čtvrthodina se bohužel zbytečně tematicky roztříští, kvůli čemuž není finále tak úderné. Přesto ten pětikvalt napálím, protože nechci, aby mě Paul Matthews strašil ve snech. 9/10 ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Šel jsem si do kina oddechnout. Nesplněno. Borgli to tak chtěl. ___ Paul je člověk nudný, malý, protivný, vystrašený, neasertivní - kompiluje vše politováníhodné, šedivé a děsivé nezapamatovatelné. ___ Paul je pasivní vor, který vůbec nechápe, kam ho proud unáší. ___ Paul je děsivý představou, že jsem Paul. ___ Paul je oběť. ___ Celé je to děsivé. Posledních 20 minut, kdy ho sežere i kapitalismus, jsem nepotřeboval, ale ok. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér, scenárista a střihač Kristoffer Borgli realizoval chytrý film, který zvládá vyvolat různé typy emocí. Absurdní komedie, společenská satira a thriller s přesahem sociálního hororu dohromady funguje v jednom stabilním balíčku spolu s jedním z nejlepších výkonů v kariéře Nicolase Cage. Zábavnost celého filmu by se dala krájet, zároveň přitom potěší jeho komplexnost a schopnost se vyjádřit k mnoha tématům. Skvělá třešnička na dortu filmového roku 2023, která snad v nejednom oku napraví Nicolasi Cageovi reputaci. Jedná se nejen o jeden z nejzábavnějších filmů letošního roku, ale také o jeden z nejchytřejších filmů letošního roku. Výtečně sebeuvědomělá a především skutečně chytře vystavěná podívaná! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Příběh je inspirován internetovým fenoménem zvaným „This man“. Prvním pacientem, který se s neznámým mužem ve snu setkal, měl být pacient z New Yorku v roce 2006. Čtyři další pacienti stejného psychiatra poznali stejnou tvář. Italský sociolog a marketér Andrea Natella se tématu věnuje na internetové stránce www.thisman.org. Jen této stránce se do dnešního dne přihlásilo přes 3 000 lidí, kterým se tajemný muž ve snu zjevil. (eleonnore)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

04.12.2023

Matador s jedním zlatým oscarem na poličce za měsíc oslaví své šedesáté narozeniny. Na jeho herecké pažbě bychom našli úctyhodnou stovku filmů a nějaké drobné k tomu, a tak není divu, že přichází… (více)

Reklama

Reklama