Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková detektivní inťošina. Má to docela rozumné ingredience s kapkou nostalgie starých časů, ale brzy zjistíme, že je to jen Potěmkinova vesnice a pod povrchem se skrývá jen neuměle vedený příběh s neuměle načrtnutými postavami. Roli Fáberové kromě předvádění tělesných vnad jsem nepochopil, protože jen chodí, stojí, urputně se tváří a nikdy nic nevyřeší. Ale má drahé auto a tatínka vysoce postaveného. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotila čistě jen detektivní linky, musím jít nejméně o hvězdu níž. Seriál je ovšem spíš vyprávěním o nesourodém týmu vyšetřovatelů, z nichž má každý své bolesti, slabosti, chyby, traumata, koníčky, silné stránky,  slabiny, lásky a nelásky. Koho si nezískal nikdo z lidských představitelů, toho si kolem tlapky omotal drahý zesnulý Krvesaj (všichni víme, že se nejmenoval Kulíšek). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem si na ty kriminální pondělky s Miroslavem Krobotem a Marikou Šoposkou zvyknul. Sice to nebyl žádný detektivní zázrak, ale oni dva tomu zatraceně pomáhali. A to i přesto, že Miroslav Krobot vlastně vůbec nevyšetřoval a Marika Šoposká se snad ani jednou nepodívala vlídně do kamery. Nicméně vhled do soukromí oběma byl fajn, vtipu ale relativně pomálu. Přitom zrovna to byla škoda, protože Krobotův sarkasmus je prostě fajn. Vyšetřovačky sem tam dobrý (hlavně poslední díly nebyly vůbec zlý, i když tam ubylo výrazně právě toho vtipu), ale mnohdy dost dementní. No, prostě taková zlatá střední cesta. Klidně bych si ale tu druhou sérii dokázal představit. Právě ten závěr mě o tom přesvědčil. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Unylé nevýrazné krimi 1)  Nápad není k zahození, ale to zpracování ho dost shazuje._____ 2)  Zajímavý je casting. 72letý Miroslav Krobot (kpt. Dítě) a 34letá Marika Šoposká (kpt. Fáberová) tvoří zajímavý párek, i když jeho možnosti tvůrci vlastně nijak nevyužili._____ 3)  Nejvíc mi vadí, že po prvních dvou dílech už dál seriál vykazuje klesající úroveň... anebo jsem začal vidět ty zápory._____ 5)  Výstižný koment: honajz** ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pachlova verze odložených případů sice osciluje díly od nudných, hloupých, těžko uvěřitelně objasněných po několik solidních podívaných, ale od začátku do konce funguje atmosféra ( taková ta raplovská ) a ústřední trio Krobot, Šoposká a Krvesaj, takže ve finále fajn podívaná s ohledem na slabou konkurenci v týdnu. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (42)

  • Dítě (Miroslav Krobot) říká prodavačce: „Dáte mi pinotka?“ Pojmenoval si tak víno Pinot Noir, tedy Rulandské modré. (sator)
  • V epizodě se objeví vzácná tříkolová ČZ 175 typ 505 Rikša z 60. let 20. století. (sator)
  • Veterináře hraje skutečný veterinář MVDr. Jan Herčík z Horoměřic, bývalý manžel herečky Kairy Hrachovcové, v době vysílání epizody starosta Horoměřic. (Fenek001)

Reklama

Reklama