Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mi Oktopus ze začátku nešel moc pod vousy. Jeden díl celkem dobrej, druhej mě nebavil a takhle to šlo na střídačku. Krobot ani Šoposká mi neseděli jako policajti, některý případy, hlavně ty z okruhu dostihů a sázek mi připadaly málo atraktivní, postrádal jsem napětí a vyšetřování se někdy zbytečně táhlo. Ale asi v půlce seriálu nastal jakýsi zlom, zápletky byly čím dál lepší, zvyknul jsem si na dvojici hlavních hrdinů a začal mě bavit i jejich humor. Všechno to skončilo libovým posledním dílem, kterej se fakt povedl. Jestli se Pachl rozhodne točit druhou sérii, vůbec mi to nebude vadit, spíš naopak. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, v mém případě se tvůrcům nezadařilo. Seriál mě zrovna dvakrát neoslovil, protože ve mně zanechal spíše nepříjemné pocity, za nimiž stál v první řadě dosti nešťastný scénář a režie, což je vcelku pochopitelné, když uvážím, že jde o práci téhož jedince. Jan Pachl mě tentokrát nepotěšil, přestože si už u mě několikrát slušně šplhl. Tady mě ovšem opravdu zaujala pouze závěrečná epizoda, a to je při celkovém počtu třinácti dílů fakt málo. Ke všem kladům a nedostatkům, které stály za mým hodnocením, jsem se už každopádně vypsal v komentářích / recenzích k jednotlivým epizodám, takže to už nebudu natahovat. / Poučení: Hazardem ke šťastným zítřkům. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oktopus sa legendárnou Chobotnicou nestal, to asi niekto ani nečakal, vlastne nevyšlo ani na chobot, ktorý nahradil Krobot, inak veľmi dobre hrajúci ležérneho vyšetrovateľa a chodiacu reklamu na črevné problémy, lebo tých údených klobások a párok, ktoré tam každú časť zje, to je skutočne veľa aj na profesionálnych hurkárov. Určitým mínusom je polovica dosť nezaujímavých prípadov, štýl vyšetrovania "naziapem na svedka" a Šoposká, ktorá prvých 6 dielov bola skutočne permanentne hystericky zamračená a potom ju na to asi ktosi upozornil, tak ostala už len zamračená. Ale do takej miery, že v predpovedi počasia budú na jeseň a v zime odteraz hlásiť - dnes očakávame oblačno až šoposké. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková detektivní inťošina. Má to docela rozumné ingredience s kapkou nostalgie starých časů, ale brzy zjistíme, že je to jen Potěmkinova vesnice a pod povrchem se skrývá jen neuměle vedený příběh s neuměle načrtnutými postavami. Roli Fáberové kromě předvádění tělesných vnad jsem nepochopil, protože jen chodí, stojí, urputně se tváří a nikdy nic nevyřeší. Ale má drahé auto a tatínka vysoce postaveného. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jan Pachl měl už letos výborný zářez s Volhou, tak mě docela šokovalo, že natočil ještě další seriál, a to detektivní. Lehký nadprůměr, spolehliví herci, jako vždy jistá kamera Marka Jandy a příjemně melancholická hudba Michala Pavlíčka, takže jediným (ovšem velmi výrazným) záporem jsou často nedotažené kriminální zápletky. Škoda, ovšem druhá řada by mi taky nevadila. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (42)

  • Ateliér u železniční trati v Praze-Bubnech, který v seriálu obývá kapitán Dítě (Miroslav Krobot), byl po natáčení stržen kvůli nové výstavbě. (raininface)
  • Škaredou nebo popeleční středou si církev připomíná Jidášovu zradu, tedy škaredý skutek. (sator)

Reklama

Reklama