Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

FireTight 

všechny recenze uživatele

I jako člověk, který dobu vzniku tohoto pořadu nezažil a logicky jsem tedy některé narážky a vtípky nemohl bez dodatečného vysvětlení rodičů pochopit (například komentování jednoho dílu jako narážka na "českou verzi" německého Ein Kessel Buntes), považuji Možná přijde i kouzelník za legendu české televizní tvorby. Trojice Lábus, Kaiser a Korn začátkem osmdesátých let společně s ostatními účinkujícími (namátkou Wimmer, Černoch, Srstka, Hanušová a další) zkrátka naprosto dominovala a i dodnes dokáže naprosto převálcovat kterýkoliv novodobý pokus o zábavný pořad. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Společně se Silvestry Vladimíra Menšíka vrchol socialistické zábavní tvorby u nás. A když říkám vrchol, myslím to v dobrém. Ještě dodnes se bavíme scénkami, jako Čulibrk, Gumičky, Hodina dějepisu v roce.... či Výuka maďarštiny a skvělá recitovaná Ostrava. Ne náhodou tyhle scénky sledují i dnes lidé na YouTube jako šílení. ()

Reklama

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele

v dnešní době vtipných a častých estrád, už bych neměl šanci hodnotit, neb mi stačí jen zahlédnout jakoukoli taškařici tohoto ražaní a naskakují mi pupeny zvící kachnich vajec, ale tenkrát nic takového nebylo a mi si o každém díle vyprávěli ve škole. jo a taky jsem doufal, že jednou tam bude i ten kouzelník... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla v absolutní většině vůbec za nic nestojí, ale ta úvodní píseň je legendární a všechny výstupy Kaisera a Lábuse naprosto geniální a TOP: Od té doby to ještě nejspíš nikdo nepřekonal a už asi nepřekoná. Ostatní scénky ale také stojí za to, kupříkladu třeba takové Housle s Wimmerem a Černochem jsou taky luxusní. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších zábavných pořadů, který se kdy objevil na obrazovkách Československé televize. Inteligentní humor, někdy groteskní scénky, Kaiser, Lábus, Korn a spousta zajímavých hostů, hudebních i tanečních čísel a spousty nezapomenutelných parodií. Bylo toho dost. Kouzelník po právu patří do zlatého fondu československé zábavy a je asi jen dobře, že se dnes už nikdo nepokouší podobný typ pořadu vyrábět, protože se bojím toho, že by jsme se dočkali jen hromady vulgarit a nudných scének, které známe z Novot, Dobrot atd. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Na jar roku 1989 podpísali Jiří Lábus a Oldřich Kaiser petičný dokument vypracovaný hnutím Charta 77 v Česko-Slovensku s názvom Niekoľko viet. Načo bol už natočený 13.diel s názvom Každý má šanci stopnutý a nebol odvysielaný v televízii v plánovanom termíne v máji, ale až 9. decembra po Nežnej revolúcii. (Raccoon.city)
  • Mezi lety 1982 a 1992 postupně vzniklo 17 dílů, včetně jednoho vánočního a jednoho silvestrovského. (Kmotr76)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno