Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (107)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film na jistotu. Klasická hollywoodská kriminálka z 80. let, policajta si dává Kurt Russell, chlapíka, co se pohybuje na tenkým ledě Mel Gibson na vrcholu popularity (v době mezi první a druhou Smrtonosnou zbraní), a nádhernou dívku, o kterou společně bojují, nehraje nikdo jiný, než přirozeně oslnivá Michelle Pfeiffer. A ačkoli na plakáty se už nevešel, vynikající je také Raul Julia, jehož kariéra brzy vyvrcholila rolí Gomeze Addamse. Zápletka je přímočará, ale kouzlo, kterým to všechno drží pohromadě, je podtržené skutečně skvělou kamerou, protože do těch červánků by se jeden zamiloval. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nic moc film. Čekal jsem nějakou akční krimi s prvky humoru, místo toho jsem koukal spíš na romantiku. Nepřišlo mi to vůbec dobře napsané, prostě takové nemastné neslané. Herecký potenciál je sice slušný a proti obsazení nelze říct vůbec nic, ale není to úplně využito. Gibson s Russellem hrajou svůj standard, Pffeifer se k nim dobře hodí a asi ční trochu nad nimi. Jediný, kdo mi přišel nadprůměrný, byl Raul Julia, ten to zahrál nejlíp ze všech. Jinak je to fakt víceméně průměrný film s hvězdným obsazením, takové klasické osmdesátky. Plusové body za kameru a příjemnou, i když nijak výjimečnou hudbu. 55% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Potřebuju 10.000 dolarů, Macu !! Ten Mercedes se zadřel !!" - "Ještě je v záruce !! Jen jim ho tam pěkně vem !!" - "Aaah, víš co je to za blbce ?? Tvrdí, že jsem nedolila olej !!" ;) Protože právě zde výborně dokazuje, jak nesmírně nadaným, jedinečným a hrátkami se syžetem posedlým je vlastně scenáristou, jisté je pouze jedno, Robert Towne píše jedny z nejzajímavějších a zároveň nejkomplikovanějších příběhů v Hollywoodu, v nichž nic není dané, nic není takové, jaké se být zdá, přičemž vždy hledá tu nejsložitější možnou cestu k rozuzlení, které diváka stejně mnohdy neučiní moudřejším.. Jeden si hned vzpomene na tu lahůdkovou Čínskou čtvrť.. A tak Teguila Sunrise poměrně silně se vzdalující běžným žánrovým konvencím, ač silně doplácí na neschopnost očistit, či zdůraznit hlavní dějovou linii, když to samotné skládání toho puzzle utvářejícího fabuli dá divákovi pořádně zabrat, platí za opravdu velmi velmi zajímavý snímek s opravdu velmi velmi zajímavými charaktery v příběhu o zkoušce, nejen láskou k jedné téže ženě, chlapského přátelství.. Zvlášť Gibsonův Mac "Neříkejte mi Dale" McKussic coby paradoxně upřímný grázl v kontrastu k postavě Kurta Russella zůstává zahalen tajemstvím vlastně až do samotného konce.. Výborně obsazená, skvostně odehraná i silně atmosférická záležitost, které prostě škodí Towne s tím svým paličatým hraním si na kouzelníka, co tahá z klobouku jednoho králíka za druhým ještě půl hodiny po představení.. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Prekupnik s drogami Mac (Mel Gibson) snazici se dat vale sve nelegalni cinnosti proti nemu stojici dobry pritel a nynejsi policista Nick (Kurt Russell) tvori pilire snimku. S do vseho se zamotavajici kraskou Jo Ann (Michelle Pfeiffer) a navstevou z Mexika se dej louda a che byt chytry ve svych zvratech, coz pusobi jen zmatecne. K tomu pripocitam zvlastni atmosferu a nadech a 65% je tak akorat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, že dřív začnu pít tequilu než abych si tenhle ucouraný západ slunce pustil do baráku podruhé. Ono totiž ještě neznamená, že když je něco krásně obsazené, udělá to člověku dobře. Vzpomeňte si na mě, až budete se staženými půlkami klepat na krásně obsazený záchod. (Filmfest Hurghada 2012, 52/67) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Úloha Nicka bola ponúknutá Patovi Rileymu, ktorý v tom čase pôsobil ako tréner Los Angeles Lakers. Keď ju odmietol, producent Thom Mount ihneď kontaktoval Kurta Russella. (m.a.t.o.)
  • Agenta  Maguire (J.T. Walsh) nosí hodinky značky Rolex Submariner a detektív Nicholas (Kurt Russell) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)

Reklama

Reklama