Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 5

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (99)

William_ 

všechny recenze uživatele

8.5/10. Čeho jsem to byl svědkem?! Tak takhle dobře jsem se v kině už dlouho nebavil. Moc jsem toho od Dogmana neočekával, a o to víc jsem dostal. Naprosto skvělý snímek, který balancuje na hraně drama/komedie. Začnu skvělým C. L. Jonesem, který byl v tomto filmu naprosto úžasný a snad ho nemine minimálně nominace na nějakou cenu. Co se příběhu týče, tak vozíčkář transvestita toužící po klidu a štěstí vyprávějící retrospektivně na policejní stanici svůj nesnadný život se mi velice líbil. Jasný není to nic převratného z čeho si sednete na zadek, ale to, JAKÝM způsobem je to odprezentováno je skvělé! Film je povinnost pro každého milovníka čtyřnohých parťáků, a po nekorektních Strays tu v roce 2023 máme další povedený snímek s dogama. Opravdu bych doporučil přidat do žánru tohoto filmu i kolonku "komedie", protože při několika scénách se i se mnou řehtal celý kinosál v Lucerně. Jen škoda toho trochu rozporuplného a otevřeného konce a vedlejších postav, které byly vykresleny tak trochu zkratkovitě až nezajímavě, avšak dojemná (ne)romantická chvilka s jednou vedlejší postavičkou Vám připomene strasti lásky a pocit bezmoci. FILM VŘELE DOPORUČUJU! Jedno z příjemných překvapení tohoto nadupaného filmového roku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně to dopadne, když má jeden ambice prüdce filosofovat, psychologovat, sociologovat a kynologovat nad své yntelechtuální možnosti, milý Luku! Navíc bez pořádného nápadu i dramaturga, ovšem s nezkrotnou touhou děsně vypadat vychlazeně a v. Výsledkem je pak vcelku otravné bulvární travestišou pro mentálně atrofované pejskaře, kterou sice ta ústřední slizká brzobohatá princezna usilovně tahá z žumpy, avšak nemá moc na čem šlapat hovna. Udělal bys rozhodně mnohem lépe, kdyby ses držel svého kopyta a bylo to výhradně o válce latinského gangu se smečkou cigánských svačinek. Takhle je to místy ještě více xmíchu, než když jsi tenkrát předávkoval kdákavou Skarletku IQ stimulanty. Prostě takový další McBread od Dienstbiera. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nedokážu pořádně popsat to, co jsem viděl, protože těch motivů je tu strašně moc a vynechat jeden jediný by neodráželo skutečnost. S čistým svědomím snad můžu napsat jen to, že se jedná o nejdivnějšího spuerhrdinu či superpadoucha, jakého jsem kdy viděl. Pokud bych měl něco vypíchnout, tak je to brutální dětství v kotci, naprosto úžasná travesti performance Eith Piaf a souboj mezi Mexikány a hafany. Samostratnou kapitolou je pak fenomenální a dechberoucí Jonesův výkon. Besson pořád ještě umí překvapit. 80% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(39/2024) / O tomto filme som dopredu dokopy nič nevedel, len som videl Luca Bessona ako režiséra a celkom ma zaujal plagát. O to väčšie bolo prekvapenie aký podarený žánrový kus nám tu Luc vystrúhal. Samozrejme inšpirácia Jokerom sa dá ťažko zakryť, dokonca ide skôr možno o takmer poctu. Caleb Landry Jones predviedol svoj životný výkon a hlavne jeho zásluhou je Dogman nezabudnuteľný zážitok. Áno, scenár nám z času na čas zaškrípe, ale ten námet a spracovanie sú natoľko originálne, že sa to darí dosť zamaskovať. Veľmi príjemné prekvapenie. (9/10) ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Luc to pořád ještě zkouší, což je v pořádku. Jen jsem doufal, že tenhle kousek bude mít už vzestupnější tendenci, i přestože tomu trailery nijak zvlášť nenapovídali. Jsou tam Bessonovi motivy, které jsou zabaleny do béčkového dramatu a je z toho takovej nijakej film, který se snažil být "nějakej" ( potenciál by byl )... Prostě Luc Besson. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Dlhoročný Bessonov spolupracovník Éric Serra zložil hudbu k filmu a film považoval za veľmi emotívny, pretože aj keď je skúseným harcovníkom, priznal, že sa nestáva často, aby dokončil svoju prácu so slzami v očiach. (Arsenal83)
  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)
  • Celkovo bolo potrebných 15 trénerov psov na získanie všetkých psov potrebných pre film. Uprednostňovali sa už vycvičení psi, aby sa predišlo plytvaniu časom na výcvik nových psov. Pred natáčaním psích scén strávil Caleb Landry Jones tri dni s trénermi a ich psami, aby sa cítil s nimi pohodlne. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama