Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tu se z mlhy vynořily divný postavy, jejich párty kostlivý, těžko někdo zastaví... Mistr atmosferických snímků (především pak hororů), John Carpenter, představuje po Halloweenu svůj další povedený film, s mysteriózním nádechem. Není to zdlouhavé, má to spád, je tady Jamie Lee Curtis a hlavně neopakovatelné osmdesátkové kouzlo. Tento film a vůbec styl, který reprezentuje - můžu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dnes sa mi s tými 80-tkami celkom darí. Je fakt, že viem byť k hororom z dávnych čias pomerne krutý, pričom len zriedka ktorý, čo len minimálne naplní moje očakávania. No toto je skutočne jeden z mála pri ktorom som nezaspal, čiže dejovo, nápadom, i celkovou prezentáciou ma viec než dostatočne zaujal. Výborné. Vo vtedajšej dome to musel byť poprask - 65% ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Eterom kludneho mestecka sa nesie nezny hlas moderatorky radia KEB....a z mora sa blizi zlovestna hmla. Snimok ktory je doslova vystavany na skvelej atmosfere. Film sice nikdy na pilu nepritlaci az na doraz, zato pomaly sa blizaca hmla vnasa do filmu skutocne dusno a napatie, ktore vas bez problemov pohlti. Skutocnou chutovkou je scena na vrchle majaku, to bol pre mna taky vrchol filmu, kde ona "hmla" priam vstupila aj do mojej izby. Jedine co tak mozem vytknut, je samotny pribeh, v resp. motiv vracajucich sa mrtvych namornikov, ktory mi prisiel trochu prilis rozpravkovy. Nic to vsak, je to ozaj kvalita. Na co tocit remaky, ked originalne kusky nestratili nic zo svojich kvalit? (pre peniaze samozrejme....) (8.6/10) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kategorie: Vyčpělý old school horor. Carpenter spoléhá na smrtelně přímočarý příběh z kategorie strašidelných pohádek a daří se mu budovat atmosféru, k čemuž mu dopomáhají kvalitní triky. Jinak nemá Mlha moc co říct. Bát se u ní prakticky nelze, gore scény se odehrávají mimo záběr kamery, postavy nemají téměř žádný prostor a jejich jediným smyslem zde je prostě fakt, že existují a buď zemřou, nebo ne. Smeknout zbývá opět jen před multitalentovaným Johnem Carpenterem, který vedle režie a scénáře obstaral i výborný soundtrack, střihl si vedlejší roličku a stvořil onu působivou atmosféru, která je největším kladem filmu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní Carpenterův atmosférický horor, kterej hned od začátku navodí skvělou marzivou atmosféru, která graduje ve chvílích příchodu mlhy a až na pár chvil z ní po celej film nepoleví. Vrcholem filmu je pak závěrečnej 15 minutovej útok mlhy a to co s ní přichází, kdy film nabídne několik nervydrásajících hororových scén, tak jak se sluší a patří. Jen je škoda trošku malýho vykreslení postav, přece jenom to na mě v tomhle směru působilo mírně chladně, ale jinak se jedná o skoro až kultovní hororovou záležitost s hodně jednoduchou, ale za to správně působivou hudbou ()

Galerie (72)

Zajímavosti (30)

  • Šabľa, ktorú si je možné všimnúť u Blaka (Rob Bottin), je šabľa ľahkej jazdy vzor 1796. (beso74)
  • V severoamerických kinech film utržil 21,3 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • V rádiu patriacemu Stevie Wayne (Adrienne Barbeau) sa hrá jazzová hudba, a nie rocková, poplatky za autorské práva na takýto druh hudby stali produkciu oveľa menej, ako by zaplatili za rock. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama