Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • USA Late Night with the Devil (více)
Trailer 1

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

zigíš 

všechny recenze uživatele

Fajn koncept (nikterak originální, přesto fajn). Jak v rovině sedmdesátkové TV show, tak osobního backgroundu hlavní hvězdy. A uteče to. Ale víc než cokoli jiného mě to připomíná speciál kvalitnějšího streamu (takže ne Netflixu). A v samém závěru místo aby rozvinulo zajímavě nahozené témy (mysteriózní spolek v lesích) to skončí tím nejvíc uhozeným způsobem. Efektním jistě, ale sotva stylovým. Příjemná žánrovka, ale horor roka? Sotva. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn jednohubka s originálním konceptem - film je jakože záznamem epizody talk-show ze sedmdesátých let, ve které se začnou dít paranormální věci. A půjde do tuhého. Výborný David Dastmalchian jako moderátor show, dobře obsazené vedlejší postavy, pocit autenticty a hezké vizuální efekty. Na hororové momenty čekáme dýl, ale jsou působivé. Diváci, kteří v paranormálno skutečně věří, t.j. není pro ně pouze atraktivním filmovým motivem, si na nich zamlsají. Za mě škoda, že scénář více nerozvinul motivy zesnulé manželky a lesu s vysokými stromy. Mohly ho obsahově obohatit. [Sitges FF] ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisérské duo, opět vsadilo na koncept televizní talk show (podobně tomu bylo i u Scare Campaign), tentokrát se ale jedná o vážný Horor, který mě v závěru zvedl ze židle. Velice povedená 70tková atmosféra, výborný Dastmalchian, skvělá posedlá démonem dívka, která ve studiu rozpoutá hotové peklo. Scéna s červi, byla též vynikající. Určitě ne Horor pro každého, mladším ročníkům, to nic neřekne. Já si to užil, silné čtyři hvězdy a těším se, s čím dalším bratři Cairnesovi přijdou. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že jsem si film, celkem zpočátku užil, ale postupně jsem ho i přes docela fajn humor začal nesnášet. Nejenže naprosto vykrádá duologii WNUF Halloween Special / Out There Haloween Megatape, ale z nějakého důvodu je ještě neaukrátnější k dobovému televiznímu vysílání? Jako opravdu černobílé behind the scenes, protože postavy mluví jako kdyby tam kamera nebyla a přitom je pár centimetrů od jejich ksichtu.  Z WNUF si to bere satanistickou paniku, falešnou talk show, inspiraci skeptikem Randim, zmínění páru Warrenových, parodii na skutečné kontroverzní vysílání Ghostwatch z BBC, televizní reklamy, živý přenos a cold reading falešného psychika. Aspoň je dobrý konec, kde mixujeme realitu found footage, procházení flashbacky a nevěrohodného vypravěče. Procházíme všechny scény z minulosti a tak. Jenže to tu už taky bylo a mnohem lépe - konkrétně ve filmu VHYes z něhož je konec téměř vykradený. Tak si říkáte, co vlastně dostanete? Vizuálně to vypadá hezky, i když to není historicky akurátní (zvlášť CGI zvratky tam prostě nesedí), humor je fajn i když je tam jeho docela málo a ocenit se dají herecké výkony, production values a scénografie. Ale naprosto mě s*re, že kritici to nazvali super originálním filmem, jelikož na tomhle snímku není originální nic a to nepočítám jasné odkazy či parodie. A VHYes ten konec udělala líp a vtipnějš. Neironicky. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Výborný herec vedlejších rolí David Dastmalchian září v hlavní úloze moderátora noční talkshow, jejíž halloweenský speciál v roce 1977 narušil zlověstný nezvaný host. Celý snímek je formátem podaný jako nově objevený záznam osudné epizody pořadu, jejíž stopáží se mezi strojenými vtipy, varietními výstupy a uměle vytvořenými senzacemi postupně proplétá nit mrazivého znepokojení a napětí, které se přibývajícími minutami stupňuje a stupňuje až do překvapivého finále. Připomíná to třeba britskou kultovní pecku Ghostwatch také zasazenou do televizního studia, jež ale tlačila v prvé řadě autenticitu. Tu se Late Night with the Devil nesnaží úplně mermomocí předstírat a naopak odchylkami od formátu dává divákovi připomenout, že je stále hlavně výpravným filmem, a to hodně působivým. Celou dobu moc dobře víte, že něco děsivého přijde. A když to přijde, stojí to za to. [Sitges 2023] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Bratia Colin Cairnes a Cameron Cairnes ponúkli rolu Jacka Delroya Davidovi Dastmalchianovi po tom, čo prečítali článok, ktorý Dastmalchian napísal pre časopis Fangoria o regionálnych televíznych hororových moderátoroch. Dastmalchian úlohu prijal potom, čo mu bola zaslaná prezentácia vytvorená tak, aby pripomínala TV sprievodcu zo 70. rokov, spolu so scenárom filmu. (Arsenal83)
  • Film využíva praktické špeciálne efekty, vrátane bábkového divadla, spolu s digitálnymi vizuálnymi efektmi. Využil však aj umelú inteligenciu, hoci režiséri neskôr uviedli, že umelou inteligenciou boli vygenerované iba „tri scénky“. (Arsenal83)
  • Úvodná čiernobiela sekvencia je inšpirovaná šokovým dokumentárnym filmom z 80. rokov Americké vraždy (1981). (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama