Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono sa to snaží byť strašne cool a hype, ale to by tam nemohlo hrať ústredné duo Woods a Danny Baldwin. Film pracuje so zaujímavou premysou a aj prostredie je funkčné. Ale Carpenter nevie točiť akciu. Nevie pracovať s charaktermi. Vie pracovať s atmosférou. A tej tu veľa nie je. Je to béčko ako vyšité a čo je najsmutnejšie, ukazuje tvorcu bez režijného nápadu. Je to spravené veľmi rutinne. Scény typu - idem zbiť kňaza, postrčím prostitutku na ceste nech spomalene spadne - akože na efekt, alebo mám kopec dick jokes, ktoré sú dosť trápne, môže fungovať ak máte dvanásť rokov. O vyspelosti tu nemôže byť ani reč. Ale aj napriek výčitkám som sa celkom bavil. Má to v sebe taký ten guilty pleasure vibe. Asi to už nebudem vyhľadávať, ale ak to niekde uvidím, asi to dokukám. Každopádne s tou upirskou tématikou to pracuje fakt divne. Najviac potešia samotní upíri, ktorý sa pohybuje pomalšie ako dvadsať tučných ľudí idúcich po schodoch. A to bol svojho času Carpenter symbolom desu a hrôzy. , ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Carpenter uz zda se rezignoval na snahu o tvorbu kultovnich zalezitosti typu The Thing, nebo Halloween a nataci si pro radost na co ma zrovna chut. Je to trosku skoda, protoze excelentnich hororu neni nikdy dost, ale z jeho kreativniho pohledu ho chapu, zbytecne se s tim nepatla, zadny stres, sklada si k tomu vlastni music, (ktera je tentokrat ponekud rockovejsi, nez je u nej zvykem, s ocividnou influenci jeho oblibencu Tool) a vubec, Carpenter si to muze dovolit. Negativni dusledek je potom fakt, ze jeho novym filmum davam 3* namisto 5ti. Vampires jsou nenarocna jizda a tazeni eliminace upiru po americku, vedene za kazde okolnosti cool Jamesem Woodsem, ktery se presne na tohle skvele hodi. Naprosta absence typicky upirske gothic atmosfery, zavedenych klise, i moderni hysterie, kdy jsou upiri podavani v nablyskanych plastich s brokovnici ala Blade. Ostatne jak rika sam Woods, upiri nejsou romanticka banda buziku ve spolecenskem odevu, snazici se svest kazdeho v dosahu evropskym akcentem. 6/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Carpenterových filmov, ktorý ma baví. Upíry sú po zombiekoch mojou druhou obľúbenou hororovou škodnou. Tentokrát tu celkom originálne sledujeme príbeh o komandu, ktoré likviduje upírov. Je to síce v klasickom béčkovom Carpenterovom prevedení a tempo filmu nie je najdynamickejšie, ale akcie je ok a postavy sú celkov vydarené. Woods je cool drsniak ako vždy. Bavil ma aj ten tučný Baldwin. Thomas Ian Griffith si svojho záporáka tiež vychutnáva. Takže celkovo to je príjemný béčkový nadpriemer, ktorý sa dá pozrieť aj viackrát. 6/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia troch chlapov vrátane kňaza, navštevuje odľahlé miesta Ameriky o ktorých majú podozrenie, že sa v nich nachádzajú upíri. Ich poslanie je jednoduché. Skántriť každého, ktorý im skríži cestu. Jedného večera však natrafia na obzvlášť silného jedinca. Vtedy Jack, vodca malej skupinky pochopí, že ide o hlavného vodcu, ktorý je dôsledkom celého krvi prelievania. Boj s týmto upírom však bude tvrdší ako s hociktorým iným. Hlavný vládca temna si totiž chystá svoju armádu pre obrad, ktorý z neho spraví denného tvora. Bez ohľadu nato, že sa vo filme nachádza niekoľko celkom slušných gore scén, bez ohľadu nato, že sa vo filme objavujú známe tváre, tento horor o upíroch je jeden z najslabších aké som videl. Darmo si Carpenter pripravil efekty či kulisy ako z kovbojky "Ten krát na západe", keď zabudol na najpodstatnejšiu vec. Pohrávať sa s myšlienkou vytvorenia atmosféry či napätia, zrejme pre neho bolo neriešiteľným rébusom. Scénky plné prestrelok, či drsných kecov mňa nijak neohúrili a navyše plynú rýchlejšie, ako ubúdanie otázok v relácii "Páli Vám to?". K doprovodnej hudbe sa ani nevyjadrujem. Tá mi pila krv viac, ako hociktorý upír. "Carpi" odviedol len o trošičku lepšiu prácu, ako je priemer - 55%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k zdejšímu slabému hodnocení jsem od filmu neměl nějaká větší očekávání, což se nakonec ukázalo jako správné. Ten film je dost slabota, a to nejenom v kontextu Carpenterovy předchozí filmografie. Obsazení mě moc nenadchlo, děj originalitou zrovna neoplývá, a celé to působí dost lacině. V rámci upířího žánru se určitě najde hromada lepších kousků. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen na motiv knihy "Vampire$" od Johna Steakleyho. (Mr.Bulanek)
  • MPAA hrozila ratingem NC-17, pokud nebudou vystřiženy některé krvavé scény. Finální sestřih byl proto upraven. (Terva)

Reklama

Reklama