Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 2

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (259)

tron 

všechny recenze uživatele

„Poznal som chlapíka, ktorý poznal režiséra dokumentov a ten nakrúcal v Amazonke film a všetkých ich tam zožrali hady.“ Keď mala v roku 1997 premiéru ANAKONDA, dal som 80% a dodnes si ju kedykoľvek rád zopakujem. O dvojke sa hovorilo celé roky. V pôvodných plánoch sa mala vrátiť Jennifer Lopez a anakonda mala útočiť v kanáloch dusného, južanského New Orleans. Neviem, ako vy, ale ja by som si takú verziu rád pozrel. Nakoniec ale neostal kameň na kameni: vymenili sa režiséri, žiadna z preživších postáv z jednotky sa nevrátila (hoci nová hrdinka sa na Jennifer Lopez povážlivo podobá - aj takto sa to dá vyriešiť, ak vám návrat odmietne hviezda jednotky, proste nájdete fyzicky podobnú herečku) a dej sa premiestnil z Amazonky, kde je anakonda doma, na Borneo, kde by ste nenašli anakondu žiadnu. No ale nevadí, toto nie je dráma podľa skutočných udalostí, že. Dvojka bohužiaľ neoplýva ktovieakou zábavnosťou, ak nerátame zopár čestných výnimiek (Čeľuste, ploštice, návšteva dediny Lovcov lebiek), počítačové triky sú príliš slabé a pekná výprava a ukážkovo univerzálne (od krásky cez svalovca po komickú postavičku, poznáte to) herecké obsadenie to nezachránia. Film stratil zábavnosť originálu, ale ak ho porovnáme s BOA VERZUS PYTÓN a inými trápnymi hadími horormi (s VENOMOUS napríklad), je to vlastne dobré pokračovanie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Anakonda: Honba za krvavou orchidejí“ na mě dýchnul takovou old school snahou o něco, co by mohlo být i dobrodružné, na což jsem asi v danou chvíli měl docela náladu. Navíc je vidět, že tu nebyl vyloženě mizerný rozpočet, a tak se i sem tam podařilo natočit něco, co bylo koukatelné. Za mě to rozhodně není až takový propadák, jak se na databázích tvrdí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„To je ale pá-rá-da, my si hrajem na ha-da..“ Nikdy nemrkající kapitán Krvavé Mary Johnny Messner si jak Atrej Falka osedlává krokodýla, aby ho vzápětí nemilosrdně ubodal nožíkem.. V ten moment jsem si uvědomil, že mě čeká nesmírně povznášející herpetologicko-filmový zážitek. Ti lepí vědci a vědkyně měli navštívit nejmenovaný obchodní řetězec pro kutily vlastněný Wan Kenobim - tam je vždycky plno druhů orchidejí a žádné anakondy v říji.. „Had ocáskem vr-tí, nebojte se dě-ti. To je ale pá-rá-da, my si hrajem na ha-da..“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Válkou zklamaní vojáci se ukrývají na Borneu. Tím pádem není nouze o Američany, kteří se plaví v Indonésii. Film je stejně tak přehlídkou metrosexuálních jedinců, kteří o herectví zavadili tak maximálně z Pendolína. Pokračování nemuselo být nutně špatné, kdyby nepůsobilo tak směšně. Anakonda v Indonésii? Pro scénáristy žádný problém:) Samozřejmě ani první díl není žádný skvost. Na třetí s Házlhófem nemám odvahu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina vědců se vydává na hon za tajmenou orchideí, která má tajemné léčebné účinky a mohla by zachránit milióny lidí před nemocemi. Tajemná orchidej roste kdesi uprostřed Bornea a kvete jen pár týdnů a jednou za sedm let. Skupina je ziskuchtivá (pravda, někteří tam jedou protože chtějí zachránit svět), takže se pustí do boje a tropickou džunglí (kde jinde by mohla taková orchidej růst), počasím (samozřejmě začíná období dešťů), a skupinou přerostlých užovek (věděli jste, že anakonda roste celý život? pokud jí tajmená orchidej prodlouží život, tak samozřejmě anakonda víc vyroste, jak logické). V naší skupince se vyskytují veškeré typy, které jen mohly scénáristu napadnout (jemná blondýnka, akční hispánka, padouch, místní indián, neohrožený hrdina (s jedním nožem dokáže kuchnout jak krokodýla tak i anakondu), připosraný černoch (tradičně všechno přežije) a další). Spousta kliše (všimli jste si že jakmile se někdo oddělí od skupiny, okamžitě ho anakonda sežere?), tupých hlášek (Když se vrátíme, tak zemřel zbytečně), příšerných hereckých výkonů a digitálních triků z minulého století... Vřele nedoporučuji! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Jeden z názvů, nad kterým se původně uvažovalo, byl "Venom". Studio ho však nakonec změnilo, protože evokoval jed, kterým anakondy nedisponují. Venom je také jméno jednoho z nejzajímavějších Spider-manových protivníků. (imro)
  • Scénáristi Ed Neumeier a Michael Miner mají za sebou i lepší časy, napsali spolu například Robocopa. (imro)
  • Točilo se v USA (Oklahoma City), na Fidži (město Deuba, řeka Navua) a na Novém Zélandu, a to od sprna do října 2003. Rozpočet pak činil 20 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama