Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pozor, nejde o film Davida Finchera! Ale televizní snímek na základě úplně stejných událostí, ke kterým došlo v Kalifornii v 60. letech, kdy masový vrah řádil a policie ho nedokázala odhalit. Klasicky natočený snímek je o něco akčnější, určitě kratší a kupodivu i poutavější než ten Fincherův, i když nepracuje tolik s atmosférou a detailní rekonstrukcí vyšetřování. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Svižný, krátký, výstižný. Bulkleyho zodiak není žádné velké umělecké dílo, ale podařený triller, který vtáhne do děje a nenudí. Zvláštní je rozložení napětí, o které film v žádném případě není ochuzen, je však pouze poněkud netypicky rozmělněné a přechází spíše do tísnivé atmosféry strachu. Navíc první film o masovém vrahovi, který si o něj sám řekl. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled má film na vraždy Zodiaka. Režisér se spíš zaměřil na dobu a rodinu hlavního vyšetřovatele. Mé hodnocení je tak 3 a půl, hlavně za kameru a ve filmu poznáte mnoho herců z různých seriálů, to je docela příjemné:). Dodatek: Před pár dny jsem se vrátil z USA a jsem velmi rád, že jsem žádnýho Zodiaka nepotkal. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY. Budu asi opakovat to, co mnohé jiné komentáře - k tomuto zpracování známé vražedné série jsem se dostal omylem a Fincherův snímek jsem dosud neviděl. Nedá se ovšem říct že bych byl "Zodiakem" z roku 2004 úplně zklamán. Inscenace vražd jako takových a dobová atmosféra se celkem povedly, co mi ale vadilo byla neúměrná pozornost věnovaná detektivově rodině - tato linie vyšuměla do ztracena a ve filmu vůbec nebýt, nic by se nestalo. Také scéna, kdy policie přichází zatknout domělého vraha (jak se vzápětí ukáže nevinného) a zárověň sledujeme prostřihy na skutečného Zodiaka, je dost bezostyšně převzata z "Mlčení jehňátek". Přesto - nebýt toho zbrkle uťatého konce, mohlo být mé hodnocení vyšší. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

K téhle verzi jsem se dostal (a zřejmě nejen já) spíše náhodou, ale obětoval jsem hoďku a půl a zjistil, že tenhle malý bráška od Finchrového Zodiaca není vůbec špatný. Justin Chambers mi sice do oka vůbec nepadl, ale to spíš moje mínus. Ale celá detektivova rodina jako by v tom filmu svoje místo mít neměla, podle mě to působí spíš jako rušící element. A natahování ke konci filmu je opravdu k nevydržení. Jakoby si rejža nějak neuvědomoval, že to je tak monotóní. Počkám si na novější verzi a pevně věřím, že mistr napětí se s tímto tématem dokázal poprat o mnoho zdatněji než v tomto případě. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Zodiak ve svých dopisech tvrdil, že zabil nejméně 37 lidí. Policie mu dodnes může dokázat jen pět vražd. (Indy_Brabino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno