Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

castor 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude se zase jednou mstí. Tuhle disciplínu už má dokonale zmáklou z předešlých filmových zastavení, tentokrát dostal i trochu prostoru, aby předvedl, že nějaká zajímavá herecká poloha pro něj není sprostým slovem. Ba naopak. Aktuálně to odnese jeho žena – sociální pracovnice – která vezme doslova pod svá křídla asijskou emigrantku. Po půlhodince je hotovo a začíná hon na obou stranách – oni jdou po něm, on po nich. Škoda, že Van Damma nenapodobili i ostatní ve štábu. S kvalitním scénářem nikdo nepočítá, ale režie mohla některé scény udělat zapamatovatelnějšími, sráží je i pitomej střih. Docela fajn béčko, už to je samo o sobě velká pochvala. Dvě až tři hvězdy. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na VanDammea to není vůbec špatnej film. Jen mi strašně vadil ten chaotickej a hektickej střih, kdy jsem se v dění na obrazovce dost ztrácel a kterej měl zakrýt, že akce se vlastně skoro nekoná a že všechny nechutný scény jsou spíš jen tušený. Ovšem co oceňuju je, že se tentokrát Svaly z Bruselu rozhodly nechat to svý broadwayský kopání doma v šuplíku, zapojily trochu toho lety nastřádanýho herectví a tak se z toho nestal jen další hloupej akčňák. Pravda, příběh by to chtělo trochu víc propracovat, ale nelze mít všechno. J-C je jedním z herců, na kterých jsem vyrůstal a to doslova a tak jsem ochotnej jim trochu víc než jiní odpustit. Stejně jako nedokážu Slyovi vynadat do zkrachovalců nebo Seagalovi do tlusťochů, tak ani nedokážu tuhle železnou zadnici poslat do starýho železa. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl dost slabej akcni film, ale presto se na nem da najit par kladu. Za prve tu neni Van Damme bejvalej marinak s deseti vyznamenanima a spoustou zvlastnich schopnosti, ale jen obycejnej bejvalej gangster a za druhy nepracuje sam, ale spolu se svejma kamosema. Sice se dej zvrhne ve variaci na tema zabili/unesli mi pribuzneho/kamarada a to nemeli ty parchanti delat, ale neprislo mi, ze by byl scenar tak uplne vymastenej, i kdyz obcas je fakt, ze na sebe sceny moc nenavazujou a dialogy misty pusobi smesne. Ale co je to platny, kdyz to je cely spis jak drama a akce tu je pomalu. Navic ji reziser neumi natocit dynamicky, i kdyz si pomaha vsim moznym. Akorat zaverecna akcicka se docela povedla. Co se tyce samotnyho Van Damma, tak je sice fakt, ze je krapet vrascitej, ale porad je ve forme, i kdyz tu vic pouziva pistole. Ale hlavne docela slusne hraje, krome zbytecne protahovany sceny s brecenim je vetsinou docela nasranej a fakt se mu to da verit. Celkove se nejedna o uplne spatnej film a v porovnani se Seagalovkama je tohle nadprumer, ale presto nemuzu dat vic jak 2*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mno tak tohle je mnohem lepší film než bych řekl podle hodnocení tady. Stokrát omletý, možná. Ale vážně to vadí? Van Damme hraje bývalého vyhazovače, který se nevědomky zaplete do čínský špíny. Než mu to dojde, má už mrtvou ženu, a to je teprve začátek... Ale znáte to... don't fuck with Jean Claude:) Z filmového hlediska mně nic nevadilo tak abych to bral jako zápor. A není to ani nějak nadprůměrně stupidní. Co se týká Van Dammeova herectví, no dobře pořád ani na akční žánr nic světoborného, nicméně oceňuji snahu. Špatný to není, hodně proti hraje ten jeho belgický přízvuk, ale toho se už těžko zbaví. Jedna dvě scénky jsou dokonce až dojemný a je tu taky jedna dobře zahraná postelová:) Zhodnotil bych to jako kvalitní akční béčko. Jo a schválně jestli vám ta píseň v úvodu taky připomněla ty z bondovek... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Dlho som žiadny nový film so Jeanom nevidel a vôbec som k nemu nepristupoval s apriori negatívnym očakávaním, čo sa vyplatilo. PREBUDENÁ SMRŤ je skvelý priamočiary tradičný akčný film o pomste, ktorý si nechá čas na atmosféru a city ( a to ja na akcií vždy mimoriadne ocením ) a v ktorom je akcia parádne načasovaná, nie je trápna, nudná ani jednotvárna, ale zato je zručne natočená. Aj vďaka šarmantným marseillským gangstrom a zaujímavému prostrediu je preto veľká škoda toho triviálneho finále, ako vystrihnutého zo začiatku 90. rokov, ktorý film ako celok poriadne sťahuje. Nechápem, ako k nemu prišli... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Honorář J.C.Van Damma činil 3 miliony dolarů. (M.B)
  • Ben (Jean-Claude Van Damme) hraje se svim synem Nicholasem hru „Tekken Tag Tournament“. (SeBig)
  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)

Reklama

Reklama