Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

monolog 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to není trochu více držící se předlohy. Naučit lidi v budoucnosti mluvit a ještě k tomu i nezměněnou angličtinou dokazují, že je to opravdu světový jazyk a že režisér svého předka v tom hrobu chtěl podle těch čtyř os opravdu roztočit. A vsadím se, že rotuje ještě dnes, čtyři roky po uvedení. Vizuálně je to moc hezký, ale to je tak všecko. Jinak je to jen hloupost. Navíc, když by se vám nějaká věc dvakrát nepodařila, vzdali byste to? Ještě navíc když byste byli vědcem, který na prohry je a musí být zvyklý? Pochybuju. Holt, hrozně zmršená šance. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nikdy nečetl, takže nemohu hodnotit, jak se povedla adaptace. Pokud vezmu pouze film, musím říct, že první hodina byla docela zajímavá a zábavná, ale s nástupem těch nepovedených skřetů se film jaksi hroutí do nepovedené akční podívané, kde už se příliš neřeší, proč nejde změnit minulost, a místo toho se pomateně pobíhá a kope do obličejů kaskadérů s velice levnými maskami na obličejích. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podivným možná až zvráceným způsobem zábavné. Přes všechny digitální efekty, které jsou i přes svou zjevnou levnou využity vkusně (scéna s měnící se krajinou při cestování časem) a strohý příběh má Stroj času své kouzlo. něco málo si snímek bere z verze z roku 1960, ale vylepšuje novými technologiemi, poznatky a slušnými herci. Nebudu lhát, Guye Pearce, Samanthu Mambu, Jeremyho Ironse i Orlanda Jonese mám docela rád, takže se na film i díky nim dobře kouká. Přes povrchnost a slabý obsah (na to o jakou jde látku), je to velmi slušná zábava. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Povedené v první polovině, které vládnou bok po boku přitroublá romance roztržitého vědátora s parádními trikovými časosběry. Díky krátké stopáži jsem vlastně bez problémů přetrpěl i polovinu druhou - už jen kvůli tomu, že je celkem povzbuzující zkoumat, co má pod trikem Samantha Mumba. Bohužel, obsahově je Stroj času neuvěřitelně naivní, tupoučký, zkratovitý a povrchní, přestože rád filozoficky blábolí. Stupidní finále raději nezmiňovat... Neškodná jednohubka. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)
  • Když Alexander (Guy Pearce) ve snaze zachránit přívěšek s fotografií své ženy vystrčí ruku mimo ochranné pole stroje, o kousek mu na ruce povyrostou nehty. (vojtaruzek)
  • Simon Wells byl po 18 dnech natáčení vyměněn za jiného režiséra (Gore Verbinski), údajně kvůli "extrémnímu vyčerpání". Po dvou týdnech odpočinku se Wells zase vrátil do svého režisérského křesla. (NGP)

Reklama

Reklama