Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi, který je ale celkově dost uspěchaný a nerozvedený, všechno se vyřeší strašně rychle a šup šup honem do další části, působí to až moc zkráceně a nedotáhnutě, nicméně triky na takovej film víc než dobrý a dobrodružných příběhů s cestováním v čase neni zas tak moc a tohle je i přes svoje chyby zábavná podívaná ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem vnímala určitý slibný potenciál, scénář však namísto inteligentní časovky vsadil na hloupou, nudnou, patetickou slátaninu. Guy Pearce byl standardně úplně kožený, vizuální efekty solidní, hudba docela pěkná... a tohle že mělo nominaci na Oscara za masky?!? No to si ze mě snad děláte prdel, páni akademici! Mám ráda sci-fi, mám ráda postapokalyptickou budoucnost, "Stroj času" je však nehorázná hovadina, po stránce děje, dialogů a hereckých výkonů hrubě nezvládnutá. 10% za úvodní půl hodinu, 10% za speciální efekty, 10% za hudbu a 5% rezerva za další případné klady, které jsem zapomněla nebo nepostřehla. 35% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech identické s předlohou H. G. Wellse, v daleko více bodech ale zase dost zásadně odlišné. Ale to vem čert, protože tenhle Stroj času mě vzal zpátky do doby, kdy jsem jako dítě podobná výpravná dobrodružná sci-fi toliko zbožňoval. Touhle atmosférou na mě film dýchal od začátku do konce. Sympatické herecké výkony, parádní kreativní nápady podpořené zajímavým vizuálem, který je z velké části tvořen poctivými praktickými efekty, a neobyčejné nadupaný velkolepý soundtrack, jenž se mi s jistotou usadí na playlistu na dlouhá léta, dělají z jinak poměrně béčkově působícího kousku snímek, který se velmi lehko vryje pod kůži. Je tedy strašná škoda, že poslední třetina působí tak ohromně zkratkovitě. Jako kdyby někdo do produkce intenzivně kecal a muselo narychlo stříhat/škrtat/přetáčet tak, že z Jeremyho Ironse a jeho imo původně zamýšlené daleko hlubší postavy mnoho nezbylo. S tím, že ani élové a ani moloci vůbec neodpovídají těm, které jsem poznal v předloze, jsem se docela rychle smířil, ale kurňa, že se o jejich světě ve finále dozvídám takhle málo, to se mi odpouští fakt těžko. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval dvakrát. Poprvé se mi nechtělo věřit, že to byla fakt taková sračka, takže jsem se zkusil podívat ještě jednou a opravdu to je hrozná sračka. Jakž takž zajímavě vypadalo několik triků a pak Samantha Mumba, která se ve filmu celou dobu producírovala v takovym oblečku ze sítě a kozy si musela zakrývat vlasama. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Remake si jde částečně svojí cestou, což není na škodu, ale přesto se totálně vytratilo kouzlo starého Stroje času. Pasáže v 19. století v New Yorku (kam se děj z Londýna přesunul) se mi líbily, ale pak už to šlo hodně dolu. No a nejvíc utrpěla ta myšlenka, že lidstvo totálně zdegenerovalo a nikdo už nebyl schopnej jakýchkoliv citů, emocí nebo výkonů. To tady nehrozí, protože elojové si žijou jako průměrný křováci, co ale rozhodně mají k duševním troskám z původního filmu nebo knihy hodně daleko. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Když se Alexandr ptal počítače na cestování časem, počítač se zmínil o knize H. G. Wellse, filmu z 50. let a muzikálu A. L. Webera. Kniha H. G. Wellse byla pro oba filmy a muzikál předlohou. (Sharky95)
  • Guy Pearce byl tak důsledný, že kdyby se vzalo audio z jedné scény a překrylo by se s videem z té stejné, ale znovu natočené, bylo by perfektně synchronizované. (akisha)

Reklama

Reklama