Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Má to švih, šťávu, neutuchající dávku přímočaré zábavy a nepřeberné množství vtipných situací z nichž mám dojem, jestli je lepší setrvat na straně těch inteligentnějších (ne vždy).. s neustálým ohlížením se přes rameno, protože co kdyby... a nebo těch druhých, jen tak zevlujících s dementním výrazem ve tváři, kteří si ale přeci jen užijí o něco víc vzrušení, protože pronásledovat ty první je takové oživení v jinak tuctovém odpoledni na londýnském předměstí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi podarená hororová komédia. Rozjazd bol možno trocha pomalší ale potom prišla zábava, ktorá sa udržala až do samotného konca. Dvojka Simon Pegg a Nick Frost funguje ako namazaný stroj na srandu a vtipné hlášky. Súmrak mŕtvych sa mi páčil ešte viac ako Jednotka príliš rýchleho nasadenia. Zaslúžene 80/100 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright nám dal jasne najavo, že žáner 'zombie' stále nie je súci do dôchodku. Do tohto nekompromisného žánru nechápavo bravúrne vmiešal britský tvrdý humor, dokonca okorenené čiernou romantikou a humusná zábava sa môže začať. Dúfam, že tejto partičke to spolu ešte niekedy vyjde. 90%. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jen Edgar Wright má tak velký koule na to aby dokázal namíchat tak delikátní koktejl zombie hororu a romantický komedie.... Shaun of the Dead je totiž esence vizuální komedie, kanonáda meta-žánrových vizuálních gagů, a v neposlední řadě extrémně nahláškovaná a geniálně stylizovaná žánrová parodie, která naprosto perfektně využívá vizuální variace či paralely a satiricky pojímá klišé svého žánru a ironicky se jim vysmívá. Zkrátka dnes již ikonická klasika, která právoplatně získala status kultu a jednoho z nejoblíbenějších britských filmům. Alfou a omegou je zde – krom samotného britského humoru – ústřední duo Simon Pegg & Nick Frost, asi nejikoničtější duo od dob Evy a Vaška. Společně s grindhouse flickem Planeta Terror pomyslný vrchol svýho žánru, na kterej se rád občas podívám i s božím českým dabingem kterej nemá sebemenší chybu. Miluju to ❤ ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pár filmů z někým ze dvojice Pegg/Frost jsem viděl a důvod jejich velké popularity mi zůstává utajen i po shlédnutí úsvitu mrtvých. Ani jeden z herců na mě nepůsobí dojmem mimořádného komika, spíše se jeví jako nromální hospodští týpci co z nudy napsali film a ono jim to vyšlo. Tahle parodie na zombie filmy sice není špatná, ale myslím, že z tohoto námětu se dá těžit mnohem víc. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Při útěku skrze zahrady nese každý nějakou zbraň, ale jen Shaun (Simon Pegg) použije tu svou a uhodí s ní zombie. Bylo to proto, že pouze kriketová pálka, kterou měl Shaun u sebe, byla napodobenina opatřená vycpávkou, zatímco všechny ostatní předměty byly pravé, a kdyby jimi herci zasáhli komparzisty hrající zombies, zranili by je. (HellFire)
  • V televizi se objeví kapela The Smiths s písní "Panic". (aseedi)
  • Když Liz (Kate Ashfield) na konci filmu rychle přepíná televizní stanice a narazí na program s názvem “Fun Dead“, tak v pozadí můžeme slyšet stejnou hudbu, která zní ve filmu Úsvit mrtvých (1978) v obchodním středisku. (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama