Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (68)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zoufale podprůměrný rádoby hororový počin, v němž se vše stane podle již mnohokrát viděné a tím pádem i značně ošoupané šablony. Ve finále zde tedy zaujme jen jedna bravurně vystavěná atmosférická scéna s Kouzelníkem a jeho truhlou. Avšak zbytek užitých ingrediencí je jen a pouze nudný a šedivý balast, na nějž se za pár měsíců zcela zapomene. Škoda. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Přenechte výklad karet vždy zkušeným lidem. Správně byste měli vlastnit jedny tarotové karty pro výklad druhým a jedny tarotové karty pro svůj vlastní výklad, a co je hlavní - nikdy byste neměli používat karty někoho cizího, jelikož na sebe zvoláte jedině smůlu a prokletí. Pokud s tím tedy nemáte zkušenosti je lepší dát ruce pryč. Jako majitel několika těchto tarotových sad a dalších pomocných karet pro výklad jako jsou andělské karty, karty moudrosti duše nebo moudrost čaker (existuje toho mnohem víc), uznávám, že je vždy nutné chovat se k výkladu s úctou. Zpracování snímku se mi tedy líbilo z pohledu fantastického - skvělý děj, skvělé masky, skvělé speciální efekty, myslím, že jen tohle všechno tento snímek posouvá o příčku výš. A nejen to, během filmu se jeden vážně nenudí, i přesto, že divák ví už z úvodního výkladu tarotu co se stane, tak nepřestává být zvědavý ani po zbytek trvání filmu. Děj má rozhodně znatelný nádech mystična, malou výtku ale přeci jen mám, a to jen v malinkém bodě - je to prostě celé fikce. Ale sakra, lidi, má to být horor, a myslím, že tvůrci filmu své poslání splnili jak nejlépe mohli. Není to možná úplně žánr podle gusta všech hororových fanoušků, ale jak znám hororové fanoušky, nenechají si ujít sebemenší příležitost vidět něco nového tohoto žánru když jim dochází filmový repertoár, a pak jsou strašně překvapeni, že v tom nenacházejí ani kapku něčeho co by je nadchlo když očekávají pokaždé brutální krvák, i přesto, že horor může mít mnoha tváří, a krev toho nemusí být nutně součástí. Protože mě tento film příjemně překvapil a čekala jsem klasickou nudnou duchařinu, ráda ho ohodnotím 4/5. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ach ach. Tohle zase byla prvoplánová ptákovina. Parta přátel začne umírat po čtení tarotu, zemře jeden, zemře druhý, samozřejmě si hned řeknou, že za to může tarot a čirou náhodou najdou hodinku od nich online jednu potřeštěnou ženskou, která toho náhodou o smrtícím tarotu dost ví a příhodně jim o půlnoci otevřela dveře, aby si s nima nad čajem popovídala... A v tomhle momentě mě film přestal zajímat. Tohle je prostě jen další z těch otřesných teenager hororů, které vznikají, jen aby no-name režisér měl na co wastnout peníze. Tvůrčí prvotina, herecky povětšinou taktéž, a tak to taky vypadalo - bez emocí, příšerné dialogy, ještě horší chemie mezi postavami či jakékoli prožívání své vlastní smrti (tohle bylo fakt peklo překousnout) a dějově klasická šablona bez invencí. Jediné, co stojí za zmínku, je poměrně originální tarot nápad, který jsme v hororu už dlouho neviděli (ba jestli vůbec někdy...), plus kvalitní vizuál všech těch bubáků, ale co z toho, když jsou na scéně tak 5 minut v celém filmu. Tragické. A bohužel ani spidermanův parťák Jacob Batalon nejen že zde neměl co hrát, ale dokonce mi přišel stejně špatný jako ostatní. Chopit se toho někdo zručnější, mohl to být horor roku, jelikož s tímhle motivem a tarotovými monstry se dá fantazijně vyhrát naprosto bez hranic, ale tohle byla bída a sedět na tom v kině, v půlce bych odešel. I sobotní žolíky s mojí babičkou mají větší grády. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Typ "hororu" poslednych asi dvoch dekad, kedy, cca po Vreskote, potrebujete naplnit kvotu stupidnych pubertiakov, ktorych hraju aspon 27-rocne herecky a herci :). O atmosfere nemoze byt ani reci. Cely cas som s dufal v cim skorsie zhmotnenie sa niektorej z karticiek, aby umlcala tu-ktoru otravnu postavu. Lakacky su nalinkovane, uplne predvidatelne a stavane na pazvukoch a milionkrat opakovanych postupoch. Zmeny nalad a spravania sa "deciek/dospelych" bolo nieco neskutocne. Zabavia sa azda len nastrocni. Aj to v skupinkach, s popkornom a nervoznym chichunanim, pretoze by sa inak bali aj pri tomto paskvile. Strata casu..vyhnut sa oblukom. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Popravde som od toho očakával oveľa viac, ako len tupú vykrádačku. Nakoľko áno, keď si spomeniete na Final Destiny tak je to v podstate to isté, len tu máme osud v podobe kariet. Na druhú stranu sa tvorcom nedá uprieť snaha o strašenie. To je pomerne slabé ale je ho mnoho. Hlavne teda skoro od polky filmu sa ide fakt čisto jedna horor scéna za druhou a to ja mám rád. Niektoré zabitia sú dosť dobré, strašidlá neboli najhoršie ale nepatria ani k takým, na ktoré budete myslieť v noci. Neodpustiteľné veci sú tu dve. Extrémne tupé chovanie postáv v niektorých chvíľach no a ešte horšia vec, zbytočnosť postáv. Ako nehnevajte sa, ale aby tá starena prišla ako veľká záchrana, povedala, že na toto som sa pripravovala celý život a o 5 sekúnd dostala 6 mečov do chrbta... (a nie nemalo to byť myslené ako joke). Objektívne 3* a čistý priemer, ale ja takýmto filmom fandím a niekedy sa stane že vystrelia, 4* dám. Už len za snahu toľko strašiť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)
  • Tarotove karty boli vytvorené v Taliansku približne v 30. rokoch 14. storočia a pravdepodobne založené na egyptskom mameluckom balíčku. Šlo o hracie karty a až do 18. storočia sa nepoužívali na predpovedanie budúcnosti, čo zmenili až francúzski okultisti. (Arsenal83)
  • Názov filmu sa objaví až v 17. minúte. (EvilMatus)

Reklama

Reklama