Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné obyčejné sci-fi, ze kterého se rozhodně dalo vytřískat mnohem víc, než se nakonec stalo. Hodně slabý scénář i místy opravdu směšné scény (viz oheń v....) snížili jeho kvalitu na minimum. No a ani herecké výkony žádná sláva. Chyběla mi zde nějaká pořádná jiskra, která by nastartovala atmosféru do pořádných otáček, protože film opravdu dost nudí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bydlím na Marsu již nějaký ten pátek, takže mne sledování boje o přežití posádky Marsu 1 v přímém přenosu poměrně bavilo, ale ze zkušenosti vím, že při pobíhání po Marsu bez beranice na hlavě by mi určitě nafoukalo do oušek. Cvičení astronauti jsou však natolik odolní, že dokáží přežít i bez jídla či pití libovolně dlouhou dobu a tak jim dopřejme i trochu toho sexu, bez kterého by žádná vesmírná mise nebyla vedena dostatečně profesionálně. Také mám jisté výhrady k tomu, že každý problém se sám od sebe vyřeší v poslední sekundě, i k tomu, že americká technika budoucnosti je kompatibilní s ruským technologickým dávnověkem, ale celkově mi tato sci-fi přeci jen připadá o něco lepší než je zde prezentováno. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Mě to zas tak úplně dementní nepřišlo. Naopak tam byly momenty, kdy jsem se hezky bavil. Nejvíc se mi líbil průzkumnej robůtek Amee. Je vidět, že i když jí něžně pojmenovali ženským jménem, tak to neznamená, že to bude pořád přítulná kočička. Třeba, kdyby mu dali jméno Charlie, tak mohli mít po starostech, protože robůtek by to vyhodnotil, že je mezi samými chlapi a tudíž v bezpečí. Komunikace je naprosto klíčová a jinak to chápe umělá inteligence zvlášť, když má být dle jména žena. To je potom ten správný hokej. Že je to ten správný námět dokládají zprávy z dneška. https://search.seznam.cz/?q=chatovaci+roboti+vlastni+jazyk&url=https%3A%2F%2Fwww.seznam.cz%2Fzpravy%2Fclanek%2Fmel-musk-pravdu-chatovaci-roboti-komunikovali-vlastnim-jazykem-facebook-je-musel-vypnout-35118&data=lgLEEA3KKY_clrmd7tTwtgT5mzPEQMvZcpu0laK-dtwiP_xZI1luIdu_DRexDnM5lq-YycFvUOJnCtQvmzwUCB62oEtDSUbJaT1Ho3YjrV2h8Ns0xD3OWYKoBsQC44ySxALILcQCDOE%3D ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdoví.. Třeba jednou zvednu kámen a na něm bude napsáno vyrobeno Bohem.. Vesmír je totiž plný překvapení.." Tak s takovou se na Marsu rozhodně bát nemusí !! ;) Vyrobeno ?? Proč vlastně ?? Bohem ?? To dost těžko.. Spíš asi sbohem.. Sbohem navždy, pane Hoffmane !! Jen škoda, že si režisér tohohle skvostu na svou cestu do zapomnění nevzal i škrábala Lemkina, Chucku Pfarrerovi budiž odpuštěno, ta prvotní myšlenka totiž vůbec nebyla špatná, i s těmi jeho nadpozemsky křečovitými dialogy, to by nás vlastně ušetřil i Odstřelovače a do budoucna jistě ještě několika dalších taškařic.. Chudák Tom Sizemore !! I když on nakonec prostě jen asi bere všechno.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer pokračuje ve svých pohříchu celkem obvyklých "špičkových" výkonech, ale zatratit tento film jen kvůli jednomu herci by nebylo fér. Ještě tu totiž máme pofidérní scénář, "zajímavý" vývoj postav a "překvapivý" závěr. Ani Carrie-Anne Mossová úroveň tohoto snímku nepozvedá (ale ani ji nesnižuje;)). Prostě a jednoduše jediným skutečným kladem Rudé Planety je AIMEE - mariňácký akrobatický čtyřnohý robot. Jen kvůli ní bych se na to podíval znovu, ale jenom kvůli ní, protože ani starý mazák Graeme Revell se při skládání hudby nijak zvlášť nevycajchnoval. Přinejlepším 60%, ale to by muselo být hodně velké scifárenské sucho - proto dávám 50%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ruský modul vo filme obsahoval konektor označovaný ako 4-pinový Molex používaný na napájanie komponentov v starších počítačoch triedy PC AT/ATX. (Autogram)
  • Během natáčení mezi Val Kilmerem a Tomem Sizemorem vznikly spory. Vše prý začalo kvůli cvičebnímu stroji. Val Kilmer nakonec odmítal vyjít z přívěsu, dokud byl Tom Sizemore na place. Mnoho společných scén bylo natočeno pomocí dvojníků a Kilmer prý odmítal oslovit Sizemorovu postavu jménem. Místo toho říkal jen "Hej, ty...". (Beer Ceps)
  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama