Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Film podle Kingovy celkem dobré knížky. Brutální, krvavá televizní show, kde vyhraje ten, kdo přežije.... ..... ...... Hodnocení je na tenhle typ filmu celkem vysoké - je to dané jednak v rámci žánru, v rámci doby (1987) a hlavně jistou mírou proroctví, protože je jen otázkou času, kdy se podobné reality show skutečně někdo chopí. Tímto zároveň zdravím Vl. Dobrovodského, na jeho masakrování bych se v TV určitě juknul. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem s Arniem viděl, coby sedmiletý kluk někde na videu v x-té kopii mi onehdy přišel naprosto skvělý. Nic takového tu prostě dřív nebylo. Terpve nyní jsem jej po 22 letech viděl znovu a co dodat. Není to natočené úplně béčkově špatně, ale zároveň to nemá ani žádnou šťávu. Námět sice ně do sebe má, ale výsledný film už ne. Running man sice neurazí, ale to je asi tak všechno. Měl jsem možná zůstat jen u vzpomínání. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzhledem k tomu, že Oběť byla dána k dispozici Společnosti a že Společnost požaduje po Oběti jisté služby, t. j. aby zemřela ..." Tak tomu říkám smlouvička. Hned bych jí podškrábnul a šel si zašpásovat se Subzerem, Pilounem, Dynamem nebo Ohnivákem. A kdyby mě přitom pomáhala Amber, tak bych to asi taky přežil. Tohle je totiž dokonalý béčko, který jsem na zrnící videokazetě s německým dabingem viděl mnohokrát. Hodnocení je to samozřejmě nostalgicky subjektivní, ale vzpomínky na dokonalýho právníka, kapitána Freedoma při aerobicu nebo šplhání pro dolary, mi může vzít jen strejda Alzheimer. A abych nezapomněl na poučení - užívání steroidů ohrožuje sluch. A to co říkají v televizi, nemusí být vždycky pravda. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 zkolabovala světová ekonomika. Zásoby jídla, přírodních zdrojů a ropy se krátí. Policie je rozdělená do vojenských útvarů řízených železnou rukou. Televize je řízena státem a sadistická hra „BĚŽÍCÍ MUŽ“ se stává nejpolárnějším pořadem v historii. Tak proč si v roce 2017 nepřipomenout, jak si tvůrci představovali rok 2017 za 20 let. Nakonec to nedopadlo tak špatně. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $27 / 38 / 11 milionů / -- dní < 1,40 > násobek rozpočtu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Kniha Stephena Kinga (jedna zo šiestich, ktoré napísal pod pseudonymom Richard Bachmann) bola skvelá. Film sa jej síce nedrží, skôr inšpiruje a čerpá nápady. Filozofická rovina vôbec nie je zlá- brutálne reality show, zhýralý vkus TV konzumentov, vplyv TV na masy a pod... Samozrejme jedná sa o akčný film a o nejakej filozofii v tomto prípade premýšľa asi málokto:) A práve po formálnej stránke je tento film dosť zlý- brutálne 80te roky cítiť v každom zábere, Arnieho neherectvo, k tomu pochybný scenár a nepresvedčivo-nudná, neakčná réžia. Running Man patrí určite k tým "ľahšie sfilmovateľným" Kingovým dielam, výsledný efekt je však takmer žalostný...1,5*/5 ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Oblek bežiaceho muža je značky Adidas. (ČSFD)
  • Když Rob Cohen kupoval práva k novele Richarda Bachmana „Running Man“, neměl ani tušení, že Bachman byl vlastně pseudonym pro Stephena Kinga. (Chatterer)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama