Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama šmrncnuté komedií v slasherovém kabátě ctí žánrová pravidla, na mě bylo ale zbytečně dlouhé. Nejzábavnější a nejlepší je poslední třetina, kdy už bojují o život všichni. Vrah je dle pravidel téměř nesmrtelný a přeživší postavu není těžké tipnout. Zda ale zařvou ostatní, to už odhadnout nelze. Vražd je dost, gore ovšem umírněné, a tak řadu chuťovek si musí divák jen domyslet. Že je teambuilding pěkná hovadina, ukázal už kdysi jeden z dílů Vraždy v Midsomeru. Zdejší špičkový tým je klasicky - nahoře huj a vespod fuj. Velmi dobrá kamera a skvělý střih, který napomáhá řadě vtipných momentů. Vraha jsem téměř odhalil - kousek vedle, jen mi chyběla jedna zásadní informace, což mne nakonec potěšilo. Když se v závěru začala rozjíždět pomalá kytara, úplně jsem nejdříve slyšel V stínu kapradiny od J. Kratochvílové - a ne že by sem v ten moment nesedla. Potěšily Dvořákovy Slovanské tance. Na jedno podívání dobré. 3,5* ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Uznávám, velmi dobře natočený masakr s prvky černého humoru. Ale tato satirická kritika kapitalismu, který jako jediný dokáže vytvořit prostředky k boji se změnou klimatu a chránit životní prostředí. V době, kdy socialismus vítězí na celém světě a socialističtí Švédové naprosto nezvládají migranty a jejich integraci do společnosti (a taky nemohou), je tato obžaloba tržního hospodářství naprosto mimo mísu. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení ze Švédska. Tento slasher není sice originální a jede na zajeté šabloně a diváka nemůže ničím překvapit, co se týče identity a motivace záporáka i vývoje vztahů mezi postavami. Ale vůbec to nevadí. Švédi servírují zábavný a kreativně natočený komediální slasher u kterého se bude divák dobře bavit. Je to příjemná jednohubka s dobrou chemii mezi postavami, s drsnými a nekompromisními vraždami u kterých překvapí velká porce krve. Švédi se zde pěkně vyřádili a rád bych tento film doporučil každému, kdo má rád slashery a hledá na večer nějaký odlehčenější horor. 7/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Komedie, Švédsko, seminář a hned jsem si představil drsnější verzi Vlastníků. Což se prvních asi dvacet minut naplňovalo. Nesourodá skupina lidí, které v tomto případě nespojuje vlastnictví bytů v jednom domě, ale projekt nákupního centra. Samozřejmě si s tím tvůrci nevystačili a i když tam jistý přesah vnímám, je to vlastně přímočará vyvražďovačka. Nicméně...uznávám, že právě ta naprosto zjevná motivace vrahouna, mohla být tvůrčím záměrem. Stejně jako chladnokrevné a neosobní vybíjení účastníků semináře. Možná je ten přesah v tom, že je to vlastně tragédie, za kterou může hamižnost, prospěchářství, lhostejnost a malá snaha naslouchat. Zabiják nebyl jen psychopat, ale také oběť bezpráví. Jeho extrémní reakci to sice neomlouvá, ale já tam ten výhružný vzkaz vidím. Úředníci, nebuďte hovada, může se stát, že narazíte na někoho, kdo vám to 100x hůř vrátí. Tomuhle žánru neholduju, nelíbí se mi sledovat zabíjení lidí, ale v tomto případě to vraždění nevnímám jako prostředek pro uspokojení divných choutek milovníků slasherů, ale spíš jako temný pozdrav všem úředníkům, developerům, politikům... . ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Keď film beriem ako komédiu, téma firemného teambuldingu s prepnutými kolegami celkom zaujme. No hororových prvkov tu je pomenej. Seminár sa miestami podobá na Vreskot, žiaľ chýba viac originality a aj nejaký moment prekvapenia. Ale aj tak sa jedná o podarenú severskú slasherovku, ktorá sa na rozdiel od Amerických mega rozpočtových hororov na nič nehrá. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama