Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Utahaný, stokrát viděný slasher, který v první půli baví vtipným střihem a předzvěstí masakru, ale v té druhé se kompletně odkope ve své bezradnosti. Zejména poslední dvacetiminutovka vypadá jako něco, co už chtěli mít všichni za sebou (ale nikdo nevěděl, co tam vlastně nacpat). Jinak solidní majstrštryk s postavami. V mnoha jiných filmech je nesnášíte buď proto, že jsou svině (což je dobře), nebo proto, že jsou mizerně napsané (což je špatně). Tady máme mizerně napsané kretény a je bolestivě nesnesitelné jejich klišé zmrdství pozorovat. Škoda. Na poli pseudožánru "vybíjíme korporátní xindl" se už urodily lepší kousky. Druhá hvězda za viselce v ohňostroji a něco málo dalších vizuálních blbůstek. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Švédská vybíjená! Překvapení přišlo tam, kde se čekalo nejméně. O Konferenci jsem nevěděl téměř nic, takže jsem šel do filmu nepolíbený a musím říct, že po všech těch nudných a 100x viděných variací na Slasher konečně přišla satisfakce téměř po všech stránkách. Příběh pojednává o team buildingu ve švédských lesích, kde se to zkrátka zvrtne a čeká tam na ně nevítaný host. Oceňuji, že tu nemáme bandu teenagerů, ale normální dospělé lidi, už jen to je relativně vzácnost v žánru a díky tomu to na mě celé působilo dojmem, že by se to klidně mohlo stát. Je tu hromada postav na porážku ( takový bodycount jsem ve slasheru nezažil ani nepamatuji!!). Hodně se mi líbilo, že při tak velkém počtu lidí, je každá vražda originální, kreativní a zábavná ( opět klobouček dolů). Zabiják není nesmrtelný a dostává taky pěkně na frak, což je super. Líbilo se mi, že využívá prostředí ve svůj prospěch a vynalézavost se mu upřít nedá. Využije snad všechny možné myslitelné vražedné zbraně, což opět kvituji. Vraždy jsou krvavé i slušně brutální ( některé mohly být sice více, ale při tak velkém počtu se dá leccos odpustit) Vířivka se sekačkou za mne asi vede a takový šití hlavy bylo taky slušně nepříjemný!. Funguje tu také občasný černý humor, dialogy mezi postavami nejsou špatný a pochválit se musí i výborné řemeslo. Skvělá hudba, která dotváří napětí, parádní kamera a hodně zábavný Střih, který tomu všemu dává pěkný šmrnc. Nevím proč, ale trochu jsem při sledování zavzpomínal na mou oblíbenou Ledovou Smrt, která je také od Seveřanů a styl vraha i provedení vražd mi přišlo hodně podobné. Já vlastně nemám žádné výrazné výhrady, bavil jsem se skvěle ( Být to ještě větší masakr, tak jdu bez přemýšlení na plnéj). Místo v Top 10 seminář letos určitě nemine. 8/10. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Fajn švédský slasher s nádechem komedie, který poměrně kvalitně zaháčkuje. Výtečná atmosféra, místy až k severským detektivkám. Přitom se člověk ale zasměje. Vrah sice lehce uhodnutelný, přesto jeho kreativita bavila a co cením, občas dostal na frak. Finále trochu jiné, než mají ostatní podobně laděné filmy, což vlastně je super. Za mě spokojenost. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošnicky vypiplanej a velice zábavnej slasher, kterej umí nádherně pracovat s nadsázkou, humorem, a hlavně s postavama a chemií mezi nima. A aby ne, když na scénáři dělal Nor Thomas Moldestad, kterej se už v tom nejlepším světle ukázal svou prací na prvních dvou dílech kultovky Fritt vilt. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád kde nic nečekám a dostanu dobrou zábavu. Švédský horory moc často k vidění nejsou. Začátek nic moc, ale pak se to rozjede v pěkný slasher. Vraždy jsou nápaditý občas s nějakým tím humorem. Tady se mě líbí jak na to jde vrah chytře nejdříve to odnese personál hotelu a až pak hosté, na které je to permanentně zaměřené. Za mě opravdu palec nahoru. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama